Reklama

Reklama

Obyvateľ vlastného ostrova

(TV film)

Obsahy(1)

Marián Varga - portrét talentovaného muža, ktorý bol vyhnaný z raja nevedomosti.  V portrét Mariána Vargu sa prelínajú tri roviny. Prvá je životopisná vedie od detstva až po súčasnosť - súkromie, strasti, samota, hľadanie, priatelia, knihy, manželka. Druhá rovina prináša hudbu, ktorú Marián Varga hrá a komponuje - klasika, bigbít, populárna hudba - prostredníctvom živých koncertov, platní, TV záznamov ale aj teórie hudobného myslenia. Tá posledná rovina je spoločensko-politická. Hovorí o dobe a premenách, ktorými počas 60 rokov života Marián Varga prešiel. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

sator 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedený dokument o misfitovi slovenské muziky.Ještě že jeho myšlenky nechali namluvit jinými, protože je to mistr šumlu :) ()

1frida2 

všetky recenzie používateľa

Na Vargovi jsme byli, když vystupoval v rámci koncertu skupiny Synkopy61, jako host. Už jsem ho znala a šířily se o něm fámy, že hraje pod vlivem. Tak o tom jsme se přesvědčili. Hrál pod vlivem, pod vlivem svého génia, kdy nevnímal publikum, jen svou hudební múzu a koncert se tak o dost prodloužil. Musím přiznat, že i já jsem tomuto pánovi zcela propadla, umělci,který žije ve svém světě a ani nevnímá, jakým je kouzelníkem. Dokument mne navíc přesvědčil o tom, že je skromným a vlastně i překvapeným, že o něm chce někdo natáčet dokument. Jo a líbilo se mi, jak hezky hovořil o své ženě se kterou žije léta a ta to s ním určitě nemá snadné. ()

Reklama

angar 

všetky recenzie používateľa

velmi dobre, len miestami nezaujimave... prave vtedy, ked rozpraval samotny Marian Varga, pretoze ani slovo som mu nerozumela :) ()

Themyth 

všetky recenzie používateľa

R.I.P. pán Varga. Boli ste podľa môjho názoru najdôležitejšou postavou Slovenskej Modernej, alebo ako to volám.. .Neklasickej hudby. Práve spojitosť rockovej hudby s tou klasickou bol prvok, ktorý považujem za ideál v pesničkovej tvorbe. Moje hodnotenie je čisto za spracovanie látky, jej poňatie a výsledný efekt. Film ide rýchlym tempom, nenudi zbytočnými pasážami čo bol podľa mňa zámer. Na druhej strane neprináša nič prevratne nové aj pre menej znaleho diváka. Je až príliš strohý a chudobný na hlavne zákulisie vzniku významných Slovenských albumov. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama