Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američané Doug (Barry Sullivan) a Helen (Barbara Stanwyck) Stilwinovi se spolu se svým malým synem Bobbym (Lee Aaker) vydávají na dovolenou autem do Mexika na odlehlé místo na pobřeží, kde Doug kdysi rybařil. Po příjezdu na odlehlou pláž se mladý Bobby vydává prozkoumat vratké hnijící molo vysoko nad vodou. Jeho noha uvízne v mezeře mezi prkny. Poté, co ho Doug osvobodí, se vydají zpět, ale část mola se zhroutí a spadlé dřevo uvězní Dougovu nohu na pláži právě ve chvíli, kdy se začíná blížit příliv. Helen se snaží dřevo zvednout pomocí jejich zvedáku, ale ten se zlomí. Doug ji pošle pro lano nebo pomoc na opuštěnou čerpací stanici, u které se dříve zastavili. Odhaduje, že mají čtyři hodiny, než se utopí ve stoupajícím příboji. (HTB)

(viac)

Recenzie (9)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Opäť nevhodné žánrovanie. Spočiatku rodinná dráma sa časom prehupuje do krimi zápletky, ktorú občas ozvláštňujú nejaké tie trilerové prvky. Pritom dramatická atmosféra vôbec nie je zlá a napríklad premúdrelý chlapec je podarený. Rovnako aj dramatický vyproštovací záver. Nie som si istý, čo hlavná hrdinka obetovala v prospech záchrany, či to naozaj bola strata poctivosti, predsalen, písal sa rok 53, kedy boli nemravné aj minisukne či vášnivejší bozk. Stanwyckovú nemusím, aj v tomto filme ukazuje, že do romantických polôh sa vôbec nehodí, ale celkovo aj vzhľadom na kratšiu stopáž a dobré tempo hodnotím film pozitívne. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Vypadá to na hezký rodinný výlet do Mexika. Bohužel se to celý jaksi lehce podělá, na manžela spadne pilíř ze starýho mola a on nemůže pohnout nohou a zaklíněný čeká na příliv, který ho utopí. Manželka se vydá sehnat tlustý provaz, aby se za pomoci auta pokusila pilíř odtáhnout. Provaz najde a spolu s ním bohužel taky jednoho uprchlého vraha ... Docela zajímavé a příjemné svižné komorní drama z mexické pustiny. ()

Reklama

Huguette 

všetky recenzie používateľa

Moc jsem se na to těšila, ale film mě zklamal. Vše je takové těžkopádné, nucené a nevěrohodné, násilně šroubovaná zápletka. Možná je to moje hloupost, ale často jsem měla pocit, že kdyby postavy více přemýšleli, z problému by se dostaly lépe a rychleji...ale bohužel jejich zaslepené jednání jim předepisoval scénář. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Ohrozenie” 3-člennej, yankee famílie na výlete v Mexiku. Čo do toho vlastne všetko spadá ? Jednak sa vypravili na Dougovu obľúbenú pláž, ktorá je široko-ďaleko od akejkoľvek dostupnej civilizácie, kde sa taktiež nachádza aj veľmi staré a prehnité MÓLO, na ktoré malý sopľoš Bobby Stilwin vylezie (rodičia ho absolútne neregistrovali), keď ide až na samý okraj, kde už normálne riadne počuť more hučať a burácať, čo značne znervózni nielen otca, ale i matku Helen, ktorí spoločným úsilím naň volajú, aby sa odtiaľ rýchlo pobral preč. Doug mu ide naproti. Ako sa tak vracajú, otec spadne (hnilá doska sa prelomí), že ťažké brvno mu nohu strašne pritlačí, kedy ho absolútne nedokážu zdvihnúť, teda, matka so synom. Príliv sa zdvíha, a tak je treba ísť po pomoc, minimálne lano priniesť, aby sa Ti Tvoj milý neutopil. Výčitky svedomia nikomu nepomôžu. Odhodlaná žena vyrazí skrz-naskrz časovej tiesni do šírej a odľahlej krajiny, odkiaľ, aby sa včas vrátila. Už dobre tuší, kde by povraz mohol byť, keď sa znenazdajky zrazu vykryštalizuje neznámy muž. Čochvíľa sa dozvedám, že je to (ne)obyčajný trestanec na úteku, ktorý si z Helen rukojemníčku urobí. Čiže: 1. Má extrémne málo času. 2. Je v zovretí nebezpečného indivíduua. 3. Hodinky neúprosne tikajú. Ako si nakoniec poradí s dvojitou, pekelnou situáciou... ? Síce polícia už dostala avízo, t. j. je im aj v pätách, no zakaždým vyviaznu z naháňačky živí, a pritom mu nie je žiadnym komplicom ! / Je to naivné, plné samého klišé, herci sú výborní aj atmosféra, tiež, Sturges s Milnerom sa snažia, čo im sily stačia, ale i napriek tomu, je to akosi - neuveriteľne hlúpe, až absurdné ! Na Stanwyck sa vždy teším, a opäť ma nesklamala - tentokrát bola, nakrátko ostrihaná. Milujem jej postavu a perfektný tón hlasu, fakt som do nej blázon ! Hodnotenie by bolo aj na 80 %, ale bohužiaľ, to by mi nesmel Mel Dinelli - naservírovať extra zvláštnu porciu podivuhodných, scenáristických kopčekov zmrzliny, ktoré sa miestami trochu vymykali normálu, bohvieako mi nezachutili ! ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Skvelá, priamočiara 1h jednohubka s presným castom, ktorému dáva korunku desivý Ralph Meeker (o dva roky neskôr v Kiss Me Deadly) ako zabijácky buran na úteku. Film okrem ústrednej trojky mama-otec-syn stojí na komplexne dusnej atmoške a nečakane ambivalentnom creepy Meekerovi. _ BTW: pri snahách o definovanie filmu noir sa neraz skloňuje špecifický vizuál + špecifická, pesimistická atmosféra. No, a ak už nemáme onen temný vizuál (letná dovolenka v mexickej pustatine), tak tu máme tú atmošku. A to je presne príklad tejto noirovej rodinnej dovolenky. Noir nepotrebuje nevyhnutne vizuál, stačí dusná atmosféra. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama