Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arizona 1880: při pronásledování zloděje dobytka přichází šerif Griff Bonnell (Barry Sullivan) se svými bratry Wesem (Gene Baqrry) a Chicem (Robert Dix) do Cochise County. Celé okolí je ovládáno mocnou statkářkou Jessicou Drummond (Barbara Stanwyck), která se nechává chránit čtyřiceti ozbrojenými muži... (Pohrobek)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (54)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Dobrý western, ktorého názov trochu klamlivo navodzuje dojem, že tu budú lietať guľky na všetky strany. To je omyl, pretože až na pár výstrelov tu ide skôr o súboj silných charakterov, jak mužských , tak aj ženských. Dokonca sa našlo miesto pre love story, pre ktorú sa v tomto žánri nájde miesto iba výnimočne. Dobrá scéna s tornádom...vtedy triky neboli amigo ...70% ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Odvážna revízia westernového žánru s nejedným noirovým prvkom. Okrem noirových postáv a vypätej atmosféry medzi nimi sa o pozornosť hlásia na tú dobu technicky veľmi zaujímavo riešené scény: úvodná prestrelka s prestrihmi na detaily očí (evidentná inšpirácia pre Sergia Leoneho), scéna úteku pred tornádom či nastražená pasca na šerifa. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Titul "Štyridsať pušiek" je starý, klasický, čierno-biely, americký western. Jeho scénaristom, producentom i režisérom je Samuel Fuller. Natočil ho v roku 1957. Pochádza teda z obdobia, kedy bol tento druh filmov v USA veľmi populárny. Podobných kúskov z Divokého Západu sa vtedy natočilo nespočet. Snímok "Štyridsať pušiek" nijak zvlášť nevyčnieva z priemeru. Určite poteší všetkých westernových nadšencov, ale pre bežného diváka, čo netrpí westernovou mániou, je to film nanajvýš na jedno pozretie. ** ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Sněhurka měla svých sedm trpaslíků, Barbara Stanwycková svých čtyřicet pistolníků díky nimž vládla kraji. Dle legendy. Ve skutečnosti, podle děje tohoto snímku, jí pistolníci sloužili jen k tomu, že na bílém koni jezdila v jejich čele, což působilo malebně. Jinak ale žádnou podstatnou roli neměli, zatímco trpaslíci Sněhurce párkrát provedli zdařilou resuscitaci, Barbařini pistolníci jsou jen na ozdobu. ____ Režisér má cit pro silné obrazy (vdova-nevěsta v černém, tornádo) i nečekané úhly a velikosti záběrů. Western díky nim působí silně a moderně. Také vztahy mezi postavami a jejich charaktery jsou nečekané, plné zvratů a nepodléhají obvyklým westernovým klišé. ___ Jenomže příběh na mě působí, jakoby někdo vzal do ruky příliš nešetrné nůžky a z filmu vystříhal scény důležité pro návaznost a vysvětlení. Měla jsem pocit, že sleduji torzo filmu a ne konečnou verzi. /3. 9. 14./ ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Štyridsať zbraní” a jedna farmárka Jessica Drummond, keď si k tomu ešte zároveň pridajte aj okres Cochise v Arizone, kam prichádza renomovaný, okresný šéf polície Griff Bonnell, taktiež za asistencie svojich bratov Wesa a Chica, ktorí mu väčšinou kryjú chrbát, aby tu nastolili tzv. právo a poriadok... Je viac, než pravdepodobné, že sa medzi týmito ozbrojenými a platenými kovbojmi, nájde zopár „čiernych oviec” , ktoré oveľa viacej vyčnievajú zo stáda, čo sa týka najmä nepolepšiteľného recidivistu Brockieho Drummonda, brata Jessicy, ktorý si často koleduje o poriadny malér, ale vôbec nie je sám, kto vystrkuje rožky. Ako sa tradične hovorí: „Mať oči na stopkách” , nie je tak úplne od veci. Netrvá dlho pokým sa Jessica do Griffa nezamiluje, alebo to bolo opačne, a už konflikt visí na samom vlásku, a nielen to... / Kdesi som čítal, že "Forty Guns" silne ovplyvnili Leoneho, či trebárs aj Eastwooda, keď horúčkovito nakrúcal UNFORGIVEN (Neodpustený), ale mňa osobne, okrem Birocovej kamery, nič extra neohúrilo, možno nie som ten pravý westernový typ, čím chcem naznačiť, že fanúšikovia tohto žánru, si kľudne môžu navrch pridať ďalších, minimálne 20 %. A síce majú naprosto zhodné iniciály: Barbara Stanwyck/Barry Sullivan, ale to ešte vonkoncom neznamená, že by si mali automaticky spolu lepšie sadnúť, čo sa podľa mňa stalo skôr v ich spoločnom počine Jeopardy, i keď sa tam Sullivan nachádzal v ozaj nezávideniahodnej situácii, i napriek tomu som bol väčšmi spokojnejší. K Jessice Drummond: „Je to žena, skvelá jazdkyňa, vyzbrojená bičom” , ako sa na úvod lyricky spieva. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (1)

  • Dablérka Barbary Stanwyck se odmítla nechat vláčet za koněm po ulici. Řekla, že je to moc nebezpečné, načež Barbara Stanwyck šla a udělala to sama. Měla sice pár modřin a škrábanců, ale jinak se jí nic nestalo. V té době jí bylo již 49 let. (Mol)

Reklama

Reklama