Reklama

Reklama

Laguna Beach je idylické hniezdočko na juhu Kalifornie – a tým pádom jednoznačne absolútne dokonalé prostredie pre budhistu Bena (Aaron Taylor-Johnson), ktorého životným krédom je láska k blížnemu. A tá mu, verte tomu alebo nie, ešte aj slušne vynáša, pretože Ben svojich spoluobčanov zásobuje... Marihuanou! Spolu s najlepším priateľom, bývalým členom špeciálnych námorných jednotiek a neskôr i žoldnierom Chonom (Taylor Kitsch), sa však Ben delí nielen o príjmy z predaja drog, ale doslova o všetko – vrátane lásky k prekrásnej Ophelii (Blake Lively)! Ich nie práve typickému šťastiu nestojí nič v ceste... No len do chvíle, keď sa Elena (Salma Hayek), krutá a nemilosrdná šéfka drogového kartelu Baja, rozhodne priživiť sa na ich úspechoch. Jej „ponuka“ je totiž z kategórie tých, ktoré neradno odmietnuť, v neposlednom rade i preto, že jej pravá ruka Lado (Benicio Del Toro) naozaj veľmi dôrazne presadzuje jej záujmy! Drsní Mexičania nepochybne vôbec nerátali s tým, že Ben a Chon spolu za každých okolností držia ako siamské dvojčatá a že ich, hoci nie celkom dobrovoľne, podporuje i skorumpovaný agent z protidrogového (John Travolta), no i tak sa zdá, že ich boj proti kartelu je úplne bez šance. Ešte zdanie občas klame...! (TV Markíza)

(viac)

Videá (26)

Trailer

Recenzie (803)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Možno sa Divosi nezaradia medzi jeho najlepšie filmy, ale napriek všetkému je to stále Stone. Síce priemerný, ale Stone. Príbeh najviac pripomína kombináciu teenagerských cool filmov, drsného prostredia mexických drogových kartelov, mierne potrhlej telenovely a únosového thrilleru, čo je koniec koncov pekne zamotaná vec a to sa týka aj deja a vyššieho množstva postáv, lenže Stone nie je Ritchie, aby vedel dokonale ukočírovať takú motanicu. Divosi sú však stále drsný, brutálny, občas vtipný a pomerne dobre zahraný (Travolta prekvapivo najlepší za DLHÚ dobu) krimi thriller s dvoma vynikajúcimi akčnými scénami. Ola. ()

Disk 

všetky recenzie používateľa

Velkolepý návrat režiséra Olivera Stonea, v jaký jsem po rozpačitě přijatém Wall Street 2 už pomalu ani nedoufal. Divoši jsou mladí, draví a šlapou od začátku do konce, aniž by ani jednou klopýtli. Spisovatel Don Winslow evidentně napsal předlohu Stoneovi na míru a na samotném filmu je znát, že si režisér natáčení jaksepatří užíval. Na první pohled zaujme hlavně postmoderní forma s nespolehlivým vypravěčem (v tomto případě nespolehlivou vypravěčkou) a práce s kamerou, kterou obstaral dvorní Abramsův kameraman Dan Mindel, jenž stál za kamerou u filmu Domino Tonyho Scotta (a na Divoších je jeho přítomnost znát). Velkou radost mi udělalo také herecké obsazení, jež do svých rolí pasuje přesně. Herecké jistoty Benicio Del Toro a Salma Hayek coby nelítostní mexičtí gangsteři vytvářejí individua, před kterými je nutno mít se na pozoru (zvláště před Del Torem). Johna Travoltu nemám nijak v oblibě, ale v Divoších ztvárnil obojakého policistu poměrně solidně, navíc nemá tolik prostoru, takže jeho přítomnost je ve filmu tak akorát. Největší chválu si však zaslouží trojice "klaďasů". Blake Lively jako milenka obou protagonistů je výborná, nicméně jsou to oba pánové, kteří zcela právem zastiňují všechny ostatní. Taylor Kitsch jako válkou ošlehaný Chon je nečekaně příjemným překvapením, role mu sedla perfektně a zjevně se v ní našel. Aaron Taylor-Johnson jako humanitární pracovník Ben je ovšem ještě lepší a znovu dokazuje, že se vyplatí sledovat jeho hereckou kariéru a zde se jevil jako důstojný konkurent pro Jamese McAvoye. Jako celek fungují Divoši famózně a jsem rád, že na Blu-rayi se jim dostalo velmi kvalitní péče._________P.S.: Kitsch i Johnson se v pár záběrech objevují (polo)nazí a rozhodně se za svá pěkná těla nemusejí vůbec stydět. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Stone sa pomaly začína vracať na výslnie a mnohým z nás ukázal, že o gule predsa len neprišiel počas natáčania filmov s vojnovou tematikou. Knihu som, samozrejme, nečítal, ale myslím, že to mohlo byť celkom kvalitné psycho. Film napriek svojej stopáži ponúka kvalitnú zábavu od začiatku do konca. Zábavu hovorím preto, lebo si myslím, že by mohol byť spracovaný v oveľa vážnejšej a dramatickejšej tónine, no nakoniec mi tento štýl filmárčiny sadol v danom momente úplne perfektne. Elitné herecké obsadenie dokázal Stone elegantne ukočírovať, rovnako ako aj permanentné striedanie lokácií, zvratov a záverov. Film z pohľadu hlavnej rozprávačky, ktorá je jednou z hlavných predstaviteliek bol osviežením, dialógy na jednotku a atmosféru dokonale dotvárali herci vo vedľajších úlohách, ktorým boli ich roličky priam ušité na mieru. Hlavné trio hercov sa síce snažilo, ale bez ostatných ostrieľancov by bol film veľké herecké sklamanie. Celkový dojem teda nepôsobí úplne konzistentne, a to je jediná chybička krásy, ktorá ho pripravila o plné hodnotenie. Chybička malá, ale podstatná. 85%. ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Stone dostal do ruky jednoduchý a chytlavý příběh (připomíná to naspeedovanou a o "metafyziku" okleštěnou verzi No Country For Old Men), žánrově vděčné postavy a možnost natočit svižný thriller plný ironie a černého humoru. Co zbylo? Formálně nesmírně roztříštěná záležitost, která prozrazuje úpornou snahu a ochablou sebekritiku. Narativně i stylisticky se ve filmu kouzlí o zlom krk, neustálé změny způsobu snímání, barevných palet, žonglování s hloubkou záběru, dynamicky komponované "vyprávění ve vyprávění" - jenže namísto toho, aby to jelo "tonyscottovsky" dopředu, spíš se to štosuje a zadrhává. Za chvíli není jasné, proč vlastně tolik žonglérství, když to vyznění filmu nikam neposouvá. Navíc třeba personální vypravěč záhy odhalí, že nejde o narativní eleganci, ale spíš o upocené doplňování smyslu thrillerové zápletky, která se hroutí pod rukama. Pak jsou tu další věci - tenhle film volá po něčem cool, po ironii, odlehčené situační komice, provokacích. Jenže ve všech ohledech nakonec působí až moc profesorsky a koženě. Násilí, sex, desperátská romantika, všechno je až příliš chtěné a vymodlené (až vykňučené). Blake Lively jako McGuffin je na zabití povrchní a otravná svým sentimentem. Celá historka o válce s drogovým kartelem není nikam dovedená, motiv divošství se utopí v klišovitém blábolení vypravěčky. Škoda, tohle mohl být po čertech svěží a peprný entertainment. To by se ale Stoneovi nesměla tak třást ruka. I tak tomu ale neupírám určité spontánní kouzlo, které mě přemluvilo koupit si předlohu.... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci film a obsadenie bez hluchých miest a nudy, veľmi som sa na toto dielo tešil a nesklamal som sa. Od začiatku do konca žiadne hluché miesto, stále sa divák dozvedá nejaké spojitosti. Pokojný život z konopných peňazí sa zmení na vojnu o svoju milovanú. Vojna s drogovým kartelom skoro skončí bez happyendu ale ejha, všetko je inak. Čertovsky dobré. Bez ohľadu na niektoré komentáre podo mnou môžem povedať, že film naozaj nebude nudiť. Oliver Stone súboj tých dobrých dílerov s tými zlými v korupciou prehnitom svete poňal akčne aj premyslene a ja som si tú adrenalínovú jazdu užil. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (29)

  • Do kina se film dostával pod jménem Paqu. (HellFire)
  • Okrem viacerých miest v Kalifornii navštívili filmári aj Indonéziu. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (viac)

Reklama

Reklama