Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácie románu J.M.Simmela. Zoznamujeme sa s hlavnými hrdinami príbehu začínajúcim spisovateľom Richardom Markom a jeho bratom Wernerom. V retrospektívnom rozprávaní sa vraciame do rokov druhej svetovej vojny, do polarizovanej spoločnosti. Na pozadí dejín odhaľujeme rodiacu sa nevraživosť oboch bratov, nielen kvôli ich profesijným motiváciám, ale najmä kvôli spoločnému objektu ich záujmu - príťažlivej žene Lilien. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (1)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Druhá svetová vojna zanechala svoje rany vo väčšine krajín Európy ale predovšetkým všade medzi ľuďmi. Ničili sa nielen budovy, ale aj vzťahy. Mierové spolužitie sa premenilo v nenávisť, ktorá viedla k veľkému utrpeniu. Dvaja bratia, obaja spisovatelia, Werner a Richard sa nie len v priebehu vojny, ale aj po nej veľmi vzdialili. Nenávisť vojny sa ich zmocnila a nakoniec ich priviedla k sebe, ale nie z bratskej lásky, ale z nenávisti. Zatiaľ čo talentovanejšiemu bratovi Wernerovi bolo po vojne zakázané písať pre jeho aktívnu spoluprácu s nacistickým režimom a v súčasnosti chráni bývalých nacionálnych socialistov pred ich objavením a spravodlivým trestom. Druhý Richard pracuje ako tlmočník americkej vojenskej správy a spoločne so židom Borisom Minským vedie striptízový klub ale márne sa pokúša byť úspešným spisovateľom. Pokus o bratovraždu im prekríži cestu k zmiereniu a uvrhne ich do zložitého boja na život a smrť. Film Všetci ľudia budú bratia je spracovaný podľa rovnomenného románu rakúskeho spisovateľa Johannesa Mario Simmela. Je zároveň aj remake nemeckého filmu z roku 1973 pod názvom Alle Menschen werden Brüder. Autor v postavách bratov apeluje na vyrovnávanie sa Nemecka s nacistickou minulosťou, ich bratstvo je iba ich zbožným želaním, skôr ide o vyrovnávaní sa rozdelenej spoločnosti o vine a slabosti, o nenávisti a pomste, o otvorených účtoch a nepríjemných zážitkoch, o sklamaných nádejach a celkovo o dobrom a zlom medzi ľuďmi. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Malú úlohu barovej tanečnice si vo filme zahrala slovenská speváčka Katarína Hasprová, ktorá bola pri natáčaní nahých scén nervózna, keďže režisérom bol jej otec a komparz tvorilo viacero vojakov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama