Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry (Norma Shearer) a Ted (Chester Morris) jsou zamilovaní a plánují svatbu a jak sami říkají, chtějí zůstat manželi a nikoli se rozvést jako tolik jejich známých. Na oslavě jejich třetího výročí ovšem 'perfektní manželství' dostane trhlinu, když Jerry zjistí, že její manžel má poměr. Ted to ovšem odbude tím, že to nic neznamená a miluje ji. Jerry ale není schopná zapomenout a za pomoci alkoholu se rozhodne Tedymu oplatit stejnou mincí. Ted to není schopen přijmout jako to samé, což Jerry rozčílí a dojde k rozvodu. Jerry zcela změní styl života, přesto se její myšlenky stále vrací k Tedovi. (fleurette)

(viac)

Recenzie (4)

Babous 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jak se to scenáristům povedlo, ale udělali z mstící se podváděné manželky většího záporáka, než z manželka, který ji podváděl v první řadě. Norma Shearer je báječná herečka a krásná žena a film má skvělo art-deco atmosféru (milovníci designu si přijdou na své). ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Téma je rozhodne zaujímavá a aplikovateľná aj na dnešné časy, aj keď na Who’s Afraid of Virginia Woolf? či Marriage Story sa to drámou nechytá. Jednoduché dialógy dávajú pocit zžitia sa s postavami, neskôr sú v rámci situácie rozoberajúcej vzťahy chytré, rýchle a zábavné. Jednoduchý humor o vyzrádzajúcej slúžke pri hre dostáva do diváka do pohodovej nálady. Rýchla jazda je natočená adrenalínovo na vtedajšie možnosti, herci sa do svojich úloh hodia a diváka nemá kedy znudiť flirtovanie vyššej spoločnosti, lebo je hneď v štrnástej minúte premenené na tragédiu. Samotná nevera a jej výčitky sú zobrazené hlavne hravo, v inteligentných dialógoch pri pohrávaní sa s prsteňom. To pokiaľ ide o tú mužovu (Chester Morris známy aj z kvalitnej väzenskej drámy The Big House s úplne odlišnou úlohou, kde hral aj Robert Montgomery). Tá ženská je braná ako zrútenie sveta. Takéto zobrazenie nerovnocennosti pohlaví a ich prehreškov je cenné aj pre dnešnú spoločnosť, kde niektorí obmedzení jedinci môžu so ženou zaobchádzať horšie ako s mužom. Herečka v hlavnej úlohe Norma Shearer asi nemohla byť na danú dobu vybraná lepšie a bola zaslúžene ocenená Oscarom, ale ani ostatní herci nezaostávajú a zmeny nálad perfektne zobrazujú svojou mimikou a gestikuláciou. Kvalitná vzťahovka, z ktorej si vedia niečo zobrať muži aj ženy. Vyčítať sa dá spôsob vyústenia príbehu, ktorý so samotným vzťahom oboch hlavných postáv neveľmi súvisel. ()

Reklama

fleurette 

všetky recenzie používateľa

Norma Shearer byla výborná, jako Jerry se vymanila ze svých obvyklých 'slušných' rolí. Skvěle zvládla přerod ze zamilované domácké manželky ve svůdnou koketu střídající jednu párty za druhou. Robert Montgomery si zase zjevně užíval roli velmi bohatého floutka Dona. Film je svým tématem - přesvědčením hlavní hrdinky, že ženská nevěra je stejná jako ta mužská a tím, že když její manžel tvrdí, že jeho nevěra nic neznamená, mělo by to platit i opačně - na svou dobu jistě provokativní. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel 22 dní a studio MGM nemuselo žádné scény opravovat. (SeanBean)

Reklama

Reklama