Reklama

Reklama

Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape

  • Veľká Británia Video Nasties: The Definitive Guide
Veľká Británia, 2010, 72 min

Réžia:

Jake West

Kamera:

Jake West

Hrajú:

Neil Marshall, Andy Nyman, Emily Booth, Xavier Mendik, Christopher Smith, Stephen Thrower, James Ferman, Nik Powell, Allison Biggers (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rozsiahla špeciálna 3-disková edícia od spoločnosti „Nucleus Films“ obsahuje bohatý materiál na troch diskoch.
Disk1
- Dokument „Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape“
- Video Ident-a-thon – digitálna kompilácia predstavujúca jednotlivé logá distribučných spoločnosti
- Obrázková galéria
- Trailery k ďalším filmom vydaných spoločnosťou „Nucleus Films“.
Disk 2
- Dokument „The Final 39“ – najtvrdší balík zo zoznamu zakázaných filmov, ktoré tvoria podľa BBFC tzv. „hard core“ jadro (vrátane trailerov ku každému z nich)
- „Artwork" galéria.
Disk 3  - Dokument „The Dropped 33“ – tentoraz zameranie na druhú cca. polovicu filmov zo zoznamu, v prípade ktorej sa po čase upustilo od udelenia striktného, t.j. celkového zákazu (vrátane trailerov ku každému z nich)
- „Artwork" galéria. (Kusko.t2)

(viac)

Recenzie (3)

Matty 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím pouze s médiem uvědoměle pracující dokument Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape, zevrubnou institucionálně-socio-historickou analýzu fenoménu video nasties (na zbývajících dvou DVD se nacházející trailery všech 72 zakázaných filmů). ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Základná analýza spoločenského a kultúrneho rozruchu, ktorý mal v osemdesiatych rokoch vo Veľkej Británii na svedomí fenomén tzv. VIDEO NASTIES. Nezmyselná krížová výprava a hon na čarodejnice, zhmotnená nenávisť vkrádajúca sa cez média a politiku do mysli vtedajšej spoločnosti, ukazuje na vinníka skoro všetkých nemorálnych a odsúdenia hodných činov – na srdcom čiernu VHS kazetu. Tá ako zdroj pekelného zla musí byť spálená! Milovníci hororu a príbuznej filmovej zábavy blúdia po videopožičovniach a horúčkovito zháňajú svoje obľúbené filmy. Nakoľko sa vybraným filmom, ktoré tvoria menovitý zoznam tzv. „Video nasties“ pripisuje celá rada protizákonných činov spoločnosti, požičovniam je tento škodlivý materiál zhabaný. K nadvláde sa dostáva obludná CENZÚRA! Lepšie zajtrajšky sú v nedohľadne. Vtedajší úsvit domáceho videa a videorekordérov sa len tak nepodarí umlčať. Po vyhlásení BAN-u boj ani z ďaleka nekončí... ()

muti

všetky recenzie používateľa

dokument o tom ako sa dostali medzi ludi bualne filmy cez VHS, o cenzure a bojoch proti tymto filmom, o paleni kaziet... jedine co je z toho zuajimave je ten zoznam filmov ()

Reklama

Reklama