Reklama

Reklama

Home Sweet Home

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý manželský pár prichádza do svojho príbytku, netušiac, že prvým krokom dnu vstupuje do teritória sériového mäsového vraha, ktorý nepozná zľutovanie. Očakávaný romantický večer sa tak mení na boj o život. (*CARNIFEX*)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (101)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím. Půl hodiny sledujete člověka bez hlavy chodícího po domě. Tedy ne že by byl bezhlavý, ale kameraman je amatér...jo aha, tak to byl záměr. No dík, chlapec by se měl vyškolit na italských giallo. Scénárista musel být úplné hovado, jelikož ta ženská se chová jako kráva! Ona dělá všechno naopak! Bože, takhle by se snad nechoval ani retardovaný opilec. Dal bych jen 2*, ale třetí dám za konec, páč jinak to opravdu dopadnout nemohlo.Ovšem na téma vrah v domě doporučuji sáhnout pro jiný film, třeba i pro klasiku Čekej do tmy. A ještě se divák také dočká uloupeného hudebního motivu z Vetřelce ve scéně, kdy vrah balí... Pár scén bylo napínavých, sem tam nějaký chlístanec krve, ale podruhé by to byla naprostá ztráta času. ()

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Prvních dvacet minut tohoto komorního horůrku se můžete kochat interiérem nádherně rozlehlého domu (páni, v takovém bych chtěla bydlet!). Což je dobře, protože v následujících chvílích už moc není čas. Ne že by tempo bylo zběsilé, naopak, můžete sledovat takřka každou maniakovu (psychopatovu, šílencovu, apod.) myšlenku, krom jeho výrazu, který schovává za maskou. Líbila se mi jeho důkladnost, rozvaha, plánování, a to přesto že jsem neznala motiv. Co mi tu nejmíň sedlo, byla hlavní hrdinka, která se nějak nemohla rozhodnout, jestli bude bojovat, nebo to má radši zabalit a jít domů.. nj, jenže ona byla doma.. To, že se chovala silně nelogicky, odložím stranou (s tím mám problém už od prvopočátku u těchto filmů), ale nevzbudila ve mně vůbec žádné sympatie, a to je chyba, protože když vám je jedno, co se hlavnímu hrdinovi přihodí.. nemá to grády. Tento nedostatek byl napraven koncem, který přišel náhle jako podzim do Krušnohoří a který přece jen způsobil, že jsem se přiklonila ke 4*. Mimochodem, v takovém domě bych nikdy nechtěla bydlet... ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že som veľmi sklamaný, pretože som podľa ohlasov čakal oveľa, oveľa viac. Už aj staršie filmy od istého režiséra neboli tiež veľkou slávou, no bohužial, zlepšenie nevidno. Home Sweet Home je zo začiatku veľmi napínavý, zo začiatku sa pozeráme práve na vraha, ktorý umiestňuje rôzne pasce po byte. Hlavní, resp. kladní hrdinovia prídu na scénu zhruba v 20. minute no od vtedy sa film len zhoršuje a ide dolu kopcom. Osobne ma Home Sweet Home strašne nudil (nepamätám si, či ma nejaký home invasion horor nudil viac), v kuse som odvracial zrak od obrazovky, držal sa za bradu alebo sa hral s vlasmi. Povedzme si na rovinu - herecké obsadenie mi bolo veľmi nesympatické a v hororoch je dôležité to, aby boli napínavé. Lenže napätie musí niekto vybudovať, a to je práve úloha hercov - číže keď herci nevyjadria žiadny strach, horor napínavý nie je a keď horor napínavý nie je, je to proste sračka. Čo mi vadilo ešte viac, bolo správanie postáv. Správali sa hlavne nelogicky (najmä M. Heffern v hl. roli), korunu tomu nasadil hlavne koniec - /SPOILER/ predstavte si, že sériový vrah zabije vášho manžela, máte šancu ho zastaviť, a aj zastavíte - máte po ruke zbraň, takže ho strelite. Potom uvidíte, ako sa snaží postaviť zo zeme a z posledných síl si na vás vyberie svoju zbraň. Čo urobíte? Presne tak - strelite ho znovu, popr. mu kopnete do hlavy alebo hocičo. No to sa nestalo. /KONIEC SPOILERU/ Inak zas až taká hrôza to nie je, prvých zhruba 20 minút bolo dosť napínavých, záver bol celkom krvavý. V pozadí hrala výborná hudba a potešila aj výborná práca s kamerou a strihom, čo ja obdivujem vo filmoch najviac. K tomu je film ešte pomerne krátky, takže nudu prežijete. Hodnotím to ako taký slabý priemer. Myslím, že keby sa tvorcovia vo tvorbe filmu snažili viac, tak by to vyzeralo oveľa, oveľa lepšie. edit (6.1.2019): Mením hodnotenie. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Z počiatku skvele buduje atmosféru a pocit zvedavosti čo bude nasledovať. Ale divák len čaká a čaká kedy príde to pravé orechové, kedy sa to fest rozbehne a ono sa to síce možno aj rozbehne, ale len na druhom prevodovom stupni a tam to stagnuje. Pravdou je že pointa a identita vraha je pomerne prekvapivá a pekne to do celého diania zapadne, ale až príliš zo snímku sršala nedotiahnutosť. A v tomto prípade ( v iných podobných snímkoch mi to tak zväčša nevadí), mi strašne liezla na nervy nelogickosť konania ženy......sakramentsky ma to vytáčalo...**/*** ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čudný snímok, asi naň človek musí mať náladu. Evidentne sa režisér pokúsil vsadiť na atmosféru, kameru a výborné herecké výkony. Niečo vyšlo, niečo nie. Zo začiatku sa nič nedeje, 30 minút som sa pozeral na jednu veľkú nudu a zdĺhavé prípravy na príchod hrdličiek. Celkový dojem nezlepšila ani atmosféra, slabučká ako letný vánok. Kamera však bola výborná, aj keď ma miestami dosť iritovali scénky, kde sa "zasekne" na jednom mieste a ja sa 10 sekúnd pozerám na prázdnu chodbu, pričom sa nepohne ani zrniečko prachu. Hrozná nuda. Spomalené zábery miesto toho aby atmosfére pomohli, tak aspoň čo sa mňa týka, jej škodili. Možno to chcelo inú hudbu a hlavne aby jej bolo viac. Na druhú stranu, oceňujem výkon hlavnej hrdinky, aj vďaka nej sa snímok dostal aspoň do priemeru. Ozaj pôsobivé. Koniec príjemne prekvapil, rozuzlenie sa mi páčilo, také správne hororové. 50/100 ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama