Reklama

Reklama

Stará známa banda, Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunner Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) sa dajú opäť dokopy potom , čo im zavolá tajný agent CIA Church (Bruce Willis), aby ich poveril zdanlivo jednoduchou zákazkou... K partičke sa tentoraz pridávajú aj noví členovia Billy the Kid (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) - prvá a jediná žena v tíme. Hoci úloha vyzerá veľmi jednoducho, samotná akcia sa príliš nevydarí a jeden člen počas nej dokonca zomrie, a to dosť nepeknou smrťou. Jeho parťáci sa ho rozhodnú pomstiť priamo na mieste, teda na nepriateľskom území, kde však majú iba mizivú šancu na úspech. Akoby to nestačilo, na Zem sa v rovnakom čase valí päť ton čistého plutónia, ktoré by našu planétu mohlo hravo vychýliť z osi a vyhladiť na nej všetok život! Túto mimoriadne nebezpečnú a účinnú výbušnú zmes preto musia zaistiť skôr... Než bude neskoro! V porovnaní so šťavnatou pomstou za kamarátovu smrť je to však záležitosť, ktorú dokážu vybaviť „ľavou zadnou“... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (104)

  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (ČSFD)
  • Nože, ktoré môžeme vo filme vidieť, navrhol a vyrobil Gil Hibben. (ČSFD)
  • Vo filme je možné vidieť, že Chuck Norris (Booker) nosí na hlave šiltovku s logom vlka. Jeho charakteristická vlastnosť je uvádzaná ako "vlk samotár". (AdamesWWE)
  • Pred záverečným akčným finišom na letisku môžeme v jednom zábere vidieť všetkých "kladných" hrdinov, avšak okrem Bookera (Chuck Norris). Ten sa natáčania tejto scény zúčastnil, v traileri je ho možné v tomto zábere jasne vidieť, avšak v konečnej verzii sa z neznámeho dôvodu neobjavil. (AdamesWWE)
  • Úvodná akčná pasáž, ktorá sa odohráva v Ázii, sa v skutočnosti natáčala na jeseň a v zime v Bulharsku. Digitálne bol odobratý sneh, vytvorené tropické podnebie, pridané tropické rastliny a odobratý bulharský porast. (AdamesWWE)
  • Špeciálne efekty pre film vytvorila spoločnosť Worldwide FX. (AdamesWWE)
  • Spoločnosť Ubisoft vytvorila hru "The Expendables 2", ktorá sa končí presne tam, kde sa film začína. (Johnny.ARN)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Postava Billyho (Liam Hemsworth) se ve filmu neměla původně objevit. Velký zájem o roli měl Kellan Lutz, avšak ve filmu bylo „přelidněno“, a tak tam tvůrci nechtěli cpát další postavu. Jenomže Mickey Rourke odmítl návrat do série se svojí postavou Toola, takže se místo uvolnilo. Avšak Kellan Lutz už byl vázán k filmům Twilight sága, tak jeho roli získal Liam Hemsworth. Kellan Lutz však dostal šanci ve třetím díle. (VSVB)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 85,0 milionu dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 315 milionů. (NIRO)
  • Nabídku zahrát si ve filmu obdržel i Mike Tyson, ale odmítl. (VSVB)
  • Při natáčení v jeskyni Devetaška filmaři odstranili v prostoru před jeskyní některé keře a vlivem světelných efektů a výbuchů došlo k úhynům a vyhnání chráněných netopýrů. Ochranáři proto podali na bulharské soudy několik úspěšných žalob proti společnostem, odpovědným za natáčení. Filmaři poté zaplatili směšné pokuty v hodnotě několika set USD. Netopýří populace se asi po roce do jeskyně opět vrátila. (Tonula)
  • Na úplném konci filmu je věnování památce Liu Kuna – kaskadéra, který při natáčení zahynul. (Tonula)
  • V úvodu filmu, při záchranné misi, si můžeme všimnout, že obrněné vozidlo, kterým si Postradatelní razí cestu městem, má na beranidle nápis „knock knock“, tedy „ťuk ťuk“. Tuto hlášku použil Arnold Schwarzenegger (Trench) ve filmu Predátor (1987) těsně předtím, než vykopl dveře u jedné chýše v táboře povstalců. (ClintEastwood)

Súvisiace novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (viac)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (viac)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (viac)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (viac)

Reklama

Reklama