Reklama

Reklama

Mladá dievčina, ktorá bola ako dieťa svedkom vraždy svojich rodičov, vyrastie v chladnokrvného zabijaka. Vo dne pracuje pre svojho strýka ako nájomný vrah a zvyšok voľného času venuje pátraniu po gangsterovi zodpovednom za smrť jej rodičov. Hlavnú hrdinku Cataleyu Restrepo stvárnila krásna Zoe Saldana, ktorú si celý svet pamätá ako "predlohu" pôvabnej bojovníčky Neytiri z filmu Avatar. Vo vedľajších rolách sa predstavia Callum Blue, Michael Vartan a Cliff Curtis. Film bol natočený podľa scenára Luca Bessona, autora filmových lahôdok ako je Brutálna Nikita alebo Piaty Element. Na scenári Besson spolupracoval, rovnako ako na mnohých iných projektoch s Robertom Markom Kamenem. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Scenár Colombiany vychádza z nevzniknutého pokračovania filmu Leon (1994). (zanvalzans)
  • Zoe Saldana (Cataleya) používa vo filme bojový štýl Krav Maga. Ten je známy z izraelskej armády a je určený na boj zblízka a rýchle zneškodnenie protivníka. Bojovú choreografiu vytváral ten istý tréner, ktorý pracoval na bojových sekvenciách snímky Agent bez minulosti (2002). (gezko)
  • Orchideje rodu Cattleya rostou po celé Jižní Americe, nejčastěji v Brazílii a Venezuele. Na rozdíl od informace uvedené ve filmu, žádný druh neroste pouze v Kolumbii. Hypoteticky by se mohlo jednat o druh Cattleya maxima, rostoucí v Peru, Ekvádoru, Kolumbii a Venezuele. (Jirka_Šč)
  • Oblečení, které si na sebe Cataleya (Zoe Soldana) bere poté, co se poprvé objevuje ve filmu, je inspirováno oblečením, které nosila Mathilda (Natalie Portman) ve filmu Leon (1994). [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Natáčení probíhalo v New Orleans, Chicagu, Mexico City a francouzských studiích SPF. (272827)

Súvisiace novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (viac)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (viac)

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

26.08.2011

Luc Besson v Los Angeles propagoval vlastnoručně režírovanou disidentskou The Lady s Michelle Yeoh a akční Colombianu ze své produkční dílny. Novinářům při té příležitosti prozradil své nejbližší… (viac)

Reklama

Reklama