Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o tom, ako rafinované praktiky scientológov zabezpečia, že sú ľudia od nich závislí. Mladý otec Frank sa dokáže vymaniť z pazúrov tohto systému, no v scientológii stratí svoju rodinu. Spisovateľ a režisér Niki Stein sa rozhodne po rozsiahlom výskume porozprávať príbeh o mladej rodine. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (9)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Scientológia sa stala frekventovaným pojmom najmä v spojitosti s Tomom Cruisom a u nás tiež pri prezidentských voľbách. Pre mňa je scientológia, ako i každá iná sektárska organizácia iba skarikovanou podobou cirkvi. Vždy ide iba o moc, o peniaze, o ovládanie, líšia sa iba prostriedkami. Film mi pripadal skôr ako výukový a aj keď som sa pri jeho sledovaní nenudil, vedel by som si predstaviť aj príťažlivejšiu verziu, v ktorej by nebol taký tlak na pílu. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Svou výpovědní hodnotou vcelku mrazivé drama, které nastiňuje velice dobře promyšlené fungování scientologie a její vliv a dopad na lidi, kteří se ocitnou v jejích spárech. Mizivá naděje, bezvýchodná situace a náznaky paralely s nacismem - to a ještě více zrcadlí tento na první pohled nenápadný televizní film. Zkrátka na německou produkci velmi zdařilý snímek, který ukazuje jednu z tváří kruté reality, ve které žijeme. ()

Reklama

Kapikova 

všetky recenzie používateľa

Z filmu mě mrazilo ještě dlouho potom a to, že byl film natočen podle skutečné události mě děsí ještě víc. Opravdu mám z toho stejný pocit, jako když jsem se dívala na filmy o nacismu nebo nejsurovější podobě komunismu a jejich demagogii a vymývání mozků.. Ano, jedna věc je svoboda náboženského vyznání, ale druhá je...právě toto. (Docela by mne zajímalo, co by na ten film řekl Tom Cruise...) ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Priznávam, že toho veľa o sciontológii neviem a tento nemecký film som v istom zmysle bral i ako vzdelávací kurz. Popri postupnom objasňovaní faktov o scientológii a ich učení nám Nemci dopriali i dobrý príbeh, ktorý sa z časti odohráva v súdnej sieni, kde sa bojuje o malú dcéru medzi dvoma bývalými manželmi a členmi spolku sciontológov. Neviem, čo by na to povedal T. Cruise, ale mne to pripadalo ako spolok bláznov a šikovných manipulátorov, ktorí sa ženú za nezmyselnými kariérnymi postupmi a samozrejme peniazmi. Spočiatku sa zdá, že šialenstvu prepadol otec, ale reakcia a pobláznenie jej manželky ma prekvapilo ešte viac. O tom, že tá chudera tam strčila i vlastnú dcéru ani nehovorím. Je to prvý film na túto tému, čo som videl a myslím, že sa vydaril i vzhľadom na to , že ide "iba" o tv film. 80%. ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Ďakujem Bohu, že som katolík :) Scientológia sa nelíši od praktík akýchkoľvek siekt. Jeden zo základov sekty sú vývojové stupne ako byť lepším členom. Neexistuje rovnosť a iba pár vyvolených rozhoduje o vašom postupe či živote. Je to diktatúra s prvkami nacizmu. Tom Cruise je zvláštny prípad, nakoľko jeho ex-manželka Nicole Kidman je veriaca katolíčka a svoje deti vychovávala v katolíckej viere. Chápem, že asi za svoje prachy dostal výnimku - samozrejme, chudobných neberú ;) Na tom sú založené sekty, na prísune peňazí, svojich členov lákajú na technické vymoženosti a osobný úspech. Ako sa hovorí, keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú... ()

Galéria (31)

Reklama

Reklama