Reklama

Reklama

Beautiful Stranger

  • Veľká Británia Lifeline (pracovný názov) (viac)

Obsahy(1)

Herečka z francouzské Riviéry Joan „Johnny“ Victor jednoho dne zjistí, že její uhlazený milenec Louis Galt je krutý zločinec. Rozhodne se proto odhalit, jaké má úmysly. (Netflix)

Recenzie (3)

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Ginger Rogers je nádherná. Beautiful Stranger (anebo taky Twist of Fate) nijak neurazí, atmosféru má docela pěknou, ale jinak se jedná spíš o průměrný britský noir. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Ak by sa točili bondovky už v 50. rokoch, myslím, že jedných z favoritov na obsadenie agenta 007 by bol Stanley Baker. Tu hrá síce elegána s kriminálnou činnosťou, ale vyzerá ako vyšitý Bond. Škoda, že smerom k záveru už dostáva menej priestoru a pozornosť sa presúva na iné postavy. Každopádne, čo sa týka filmu ako takého, ide o milé prekvapenie - atraktívna zápletka, veľmi dobré tempo bez hluchých pasáží, dokonca napätie a v závere dobrá akcia - mu dávajú natoľko svieži cveng, že by som ho napriek čiernobielej kamere tipoval na o 10-15 rokov mladšie dielko. Aj oproti vtedajšiemu Hollywoodu má v rámci žánru navrch. Herbert Lom (Emile) bol typicky predstaviteľ záporákov, ale tu hrá zlodejíčka bez chrbotvej kosti, ktorý neváha využívať aj svoje kamarátky. Len mi nešlo do hlavy, prečo chcel Emile šperkovať svoje zastieranie vraždy, keď mal v rukách všetky tromfy - mrtvola v cudzom aute, pištol v milencovom saku, cudzie otlačky prstov, motív na strane zaľúbencov a on vo vačku prašule. Našťastie, je to len drobnosť, ktorá pre príbeh nemá väčší význam. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama