Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina príbehu prichádza na rodný majer, kde v povojnových časoch vášnivo bojoval za socialistickú orientáciu našej dediny - aby tu dnes presadil a realizoval odvážny projekt poľnohospodárskej veľkovýroby. V konfrontácii spomienok a prítomnosti sa vo filme vynára myšlienka, že skutočne pokrokový - tvorivý človek sa nesmie poddať únave, spokojnosti s dosiahnutými výsledkami, ale vždy musí nekompromisne bojovať proti pohodlnosti, životnému rutinérstvu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Divocí lidé, divoká doba. Tyhle retroperspektivní filmy Slovákům jdou. A Pavelkovi se ve slovenských filmech dařilo. I přes "bolševický" podtext dobrý film. ()

klúčik 

všetky recenzie používateľa

Tento televízny film nám pripomína budovanie socialistickej dediny. Mladí ľudia sa pustia do boja za lepší zajtrajšok. V hlavnej postave vidíme A.Mojžiša, ktorý prichádza do rodnej dediny a spomína na minulosť. Jeho mladšie "ja" hrá O.Pavelka.Vo filme ma zaujali ma tie parné traktory, tie boli fakt úžasné!!! Film hodnotím ako priemerný 45%. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavý snímek o jedné vesnici na začátku nové doby po skončení 2. světové války, možná trošku netradiční, impulzivní a radikální. Výborný Ondřej Pavelka, škoda jen, že jeho Slovenštinu museli nadabovat. Jinak moc dobře je zpracovaná scéna s oráním na parních lokomotivách. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama