Reklama

Reklama

Ako vycvičiť draka: Legenda o Kostilámovi

(TV film)
  • Česko Jak vycvičit draka: Legenda o Kostikradovi (viac)

Štikút, Gobber a ich priatelia sa vydajú na lov obrovského mlčanlivého draka – netušiac, či vôbec existuje!

Keď Gobberov dom zhorí ako fakľa a Vikingom a ich drakom sa len malý zázrakom podarí dostať oheň pod kontrolu, Gobber je presvedčený, že za tým stojí jeho odveký nepriateľ, obrovský mlčanlivý drak - jediný, ktorý nikdy nereve a ktorý si na svoju obranu stavia z kostí čosi ako desivé brnenie! Na jeho veľkú smolu ale Gobberovi nikto neverí, že taký drak vôbec existuje, nieto ešte, že zničil jeho domov. Obzvlášť preto, lebo podľa dostupných dôkazov to vyzerá tak, že ohniskom požiaru bola Gobberova spodná bielizeň, ktorá sa z nejakého šialeného dôvodu vznietila! Keďže Štikút vie, že jeho mentor nemá sám proti hoc aj fiktívnemu nepriateľovi žiadnu šancu, rozhodne sa s partiu kamarátov vydať sa na lov spolu s ním – netušiac, aké dobrodružstvo ich vlastne čaká... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (68)

Margerie 

všetky recenzie používateľa

Možná tu budu za černou ovci, ale mně tenhle kraťas bavil mnohem víc, než celé How to Train a Dragon... pestřejší animace (pro mne příjemné zpestření odlišnou animací př vyprávěních o minulosti), vtipnější dialogy a scény vůbec... tak jako mne původní film zklamal a patří mezi nejníže postavené animáky na mém žebříčku oblíbenosti, tak se naopak tenhle kraťas postaral o to, abych na draky do budoucna ještě nezanevřela... :-) ()

Reklama

Tsuki003 

všetky recenzie používateľa

Další bonus k Jak vycvičit draka. Na rozdíl od Book of Dragons (* * *) a Gift of the Night Fury (* * * * *) mi přijde kvalitou nejpřirovnatelnější k původnímu filmu. Snaha o humor se napůl nevyplácí, ale zbylá půlka těch vtipů je výborných - což nechápu, jak se povedlo. Na jednu stranu dětinské vtípečky (o spadlých kalhotách) a na druhou velmi zdařilé ("Narazil do ledovce, čímž spustil lavinu zmrzlých vikingů!"). Dobré to bylo :) ()

PauloZ 

všetky recenzie používateľa

Příjemný kraťásek obohacující geniální celovečerák. Nedovíme se nic navíc, ale zažijeme kraťučké dobrodružství, kde je hlavním aktérem Tlamoun a jeho poklad z děctví, bohužel tenhle poklad patří draku jmének Kostilam...Pobavil jsem se, kreslené scény s Tlamounova dětství jsou perfektní a potešil mě v závěrečných titulkách husinoidní song z celovečeráku! Těším se na dvojku :) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica z rozprávaním senilného bojovníka je výborná. Rovnako aj striedanie ručnej a 3D animácie. Finále a stretnutie zoči voči mýtickému Boneknapperovi značne predvídateľné a bez nápaditosti. Zostalo to niekde na pol cesty, ale skôr ako o doplňujúci príbeh k filmu sa jedná o pomerne chutnú jednohubku. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (1)

  • Na začátku scény, když se Škyťák, Astrid, Snoplivec, Rafana, Ťafan a Rybinoha snáží veslovat, na lodi je stěžeň, avšak v další scéně, když Vikingové poslouchají Boneknappera, stěžeň už tam není. (griph)

Reklama

Reklama