Reklama

Reklama

Rodina na úteku

  • Česko Tranzit (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Krátku spoločnú dovolenku manželia Nate (James Caviezel) a Robyn (Elisabeth Röhm) Sidellovco a ich dvaja synovia Shane (Sterling Knight) a Kenny (Jake Cherry) potrebujú ako soľ, pretože po tom, čo sa Nate po osemnástich mesiacoch za mrežami za spreneveru vrátil domov z väzenia, si k sebe opäť musia nájsť cestu a vybudovať si vzájomnú dôveru. Nanešťastie ani len netušia, že práve ich si vyhliadli bezcharakterní gangstri, ktorí ukradnuté štyri milióny z brutálnej lúpeže ukryli práve do Nateovho auta, aby ich tak bez problémov dostali za hranice bez ohrozenia vlastnej bezpečnosti. Ich plán vyjde - a z nič netušiacej rodiny sa tak razom stane vzácna korisť, ktorá sa však svojim prenasledovateľom rozhodne nevzdá bez boja! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (139)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Hrozně nesympatický film. Zloději se chovají jak banda debilů, rodinka se chová jako banda trochu menších debilů, všichni ostatní, kdo se kolem mihnou, se chovají jak debilové včetně poldů, a do toho rozkomíhaná kamera, rychlé střihy, rádoby cool hlášky a filtry a přesvětlený obraz, až oči bolely. Akce nic moc, a navíc mi bylo jedno, jak to skončí, jen ať už to mankote skončí. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller. Má celkom dobrý príbeh o skupinke zločincov, ktorá vylúpi pancierové vozidlo s peniazmi, ale aby neboli na ceste zadržaní policajnými hliadkami, rozhodnú sa dať batoh s peniazmi na iné auto, aby všetci nerušene prešli hliadkami a mohli si ich zobrať, ale nevyjde to presne podľa plánu, vyskytnú sa komplikácie a rodina na čele s bývalým trestancom, ktorá si len vyrazila na rodinný výlet musí bojovať o život, pričom vedia, že keď zločinci získajú peniaze späť, ich život už nebude mať žiadnu cenu. Spracovanie je ale len úplne priemerné, prakticky všetko ide približne tak, ako aj má, nič tu výraznejšie neprekvapí, ale napriek tomu sa na to dobre pozerá, film si aj kvôli krátkej dĺžke udržuje slušnú dynamiku. Ale samotný dej si udržuje dobrú hodnotu hlavne prvú polovicu filmu, ktorá sa odohráva hlavne na cestách, kým je ešte rodina ohrozovaná len pre nich prakticky tajomným autom, nevedia, čo od nich chcú a majú problémy aj s políciou. Ale keď sa už so zločincami plnohodnotne stretnú, dej sa prenesie do močiarov a už všetci vedia, o čo komu vlastne ide, tak už celková zaujímavosť filmu dosť upadne a už mi bolo prakticky jedno, ako to skončí a navyše sa postavy a to hlavne zločinci správajú dosť nelogicky, čo ešte dojmu z filmu uberá. Akcie tu nie je málo a nie je zlá. Nadmieru som spokojný s automobilovými scénami, ktoré sú hlavne vizuálne dobre zvládnuté a aj v rámci možností pomerne napínavé, ale v druhej polovici sa už vozidlá opustia a už ide len o rôzne obyčajné pešie naháňačky, nejaké to strieľanie alebo súboj a síce ani toto nie je nejak zvlášť zle zvládnuté, ale už ma to vôbec nezaujalo. Jedine dynamická hudba ich o niečo vylepšuje. Herecké obsadenie nie je zlé, poteší hlavne James Caviezel, aj keď by sa viac hodil do úlohy zločinca, ale fandiť sa mu rozhodne dá, jeho rodina je normálna, nikto neurazí a aj zločinci si určitý štandard udržia. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu produkcie dosť vydarené, aj napriek nízkemu rozpočtu to vyzerá dobre, nesklamú ani efekty, s týmto nemám problém. Škoda, že sa celý film nedržal v štýle prvej polovice, tá bola hlavne scenáristicky lepšie zvládnutá a prostredie ciest tomuto námetu sedí viac, ako močiare. Ale raz sa to pozrieť dá. 57% ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Muselo bejt vysloveně peklo točit tenhle film, protože snad každej z herců, co se na place objevil, během natáčení vypotil snad hektolitr vody. Všichni propocený, na trikách koláče, že byste se museli hodně snažit, abyste si jich nevšimli a do toho režisérova upřímná kamera, která chvílemi je tak blízko, že byste hercům mohli vidět až do nosu. No, je to osobitý film, ale jako osobitý film má taktéž velice osobitou atmosféru a na akční thriller zajímavý příběh. Těch 89 minut za to stojí. Jsem rád, že jsem zdejší stádo ignoroval s hodnocením a výborně se pobavil. ()

Lyžař 

všetky recenzie používateľa

Podle hodnocení ostatních jsem si říkal, že ani James Frain film nezachrání od průměrnosti. Ale právě tenhle herec mě mile překvapil. Tranzit je príma podívaná. Jednoduchá zápletka funguje, akce střídá akci, ženy nejsou zrovna škaredé, občas cákne krev tu a občas támhle. A hudba není ani potřeba. Super. Scénář: ****; Režie: ***; Herci: ****; Hudba: **** (žádná moc není, ale to je na tom právě to kouzelné). ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

V případě Tranzitu si bez debat zaslouží opravdu velké uznání především režisér José Antonio Negret. Udělat totiž z tak neoriginálního a nevýrazného scénáře, respektive zápletky tak působivou a napínavou jízdu, to už musí mít člověk zkrátka nějaký ten filmařský talent. Průběh celého filmu je předem jasně nalinkovaný, tuctové zvraty, stejně jako postavy jsou matné a šablonovité, prostě s těmito kartami měl Tranzit předurčeno stát se obyčejným, laciným béčkem, se kterým nemá cenu vůbec ztrácet čas. Ovšem krom zmiňovaných slabších karet měl Tranzit i jeden trumf, a to právě v režisérově jménu. Ten zabodoval hlavně stylovým pojetím, syrovým, špinavým a upoceným vizuálem, dále celou tu průhlednou podívanou okořenil opravdu nenudícím tempem a nakonec měl i slušný čich při castingu, neboť jak kladné, tak záporné postavy obsadil charismatickými a výraznými typy, takže se všichni pak mohli skvěle „doplňovat“. A ikdyž tak Tranzit zůstává pořád jen béčkovým počinem, rozhodně nejde o prázdnou, pomalou či nepůsobivou podívanou, protože těch jeho 90 minut se řítí v opravdu hodně vysoké a skutečně nenudící rychlosti. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)
  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)

Reklama

Reklama