Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životopisný seriál o posledných dňoch života sovietskeho politika a štátnika L. I. Brežneva.  Na pozemok vily v Zarečí pod Moskvou, ktorú obýva generálny tajomník KSSZ L. I. Brežnev vnikne neznámy muž. Ochranka ho zadrží. Brežnev si ho dá predviesť a dozvie sa, že dotyčný muž mu chcel odovzdať list so žiadosťou o revíziu procesu jeho syna, ktorého podľa jeho slov odsúdili neprávom. Brežnev po niekoľkých otázkach začne prípad okamžite riešiť a tento fakt tak vykoľají zadržaného, že na mieste zomrie. Krátke exkurzy približujú Brežnevovú mladosť, keď len začínal stúpať po straníckom rebríčku a prelínajú sa do reality posledných rokov jeho života. Nad jeho zdravotným stavom bdie mladá zdravotníčka Líza, ktorú si Leonid Iľjič veľmi obľúbil a nedá na ňu dopustiť napriek nevoli niektorých vysokých straníckych funkcionárov, ktorí jej nedôverujú a chcú ju z jeho blízkosti odstrániť. Brežnev často zaspí uprostred dňa a v jednom sne sa mu sníva, ako so svojimi kolegami odstavili od moci pred 17 rokmi svojho predchodcu, N. S. Chruščova. Brežneva zrejme trápia výčitky svedomia a spomienky na Chruščova, ktorý mu pomohol v začiatkoch jeho kariéry sa mu často vracajú... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Aky 

všetky recenzie používateľa

Zdá se mi, že je to zde velmi podceňovaný seriál. Je natočen téměř dokumentárně, což mu dodává ohromnou sílu. Celý děj je provázen jemným jako vnitřním humorem, který nevyvolává záchvaty smíchu, ale spíše mrazení v zádech. Jaký člověk - jací lidé, jeho souputníci, vládli polovině světa a měli odpovědnost třeba za vypuknutí nukleární války. Nemocní, senilní, na hranci normálnosti. Vše kolem nich i jejich luxux i oni sami, všechno bylo neskutečně amatérské. Pro mne je to opravdu zajímavý a děsivý kousek. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Je to tedy oproti klasickému filmu klasicky seriálově rozplizlé, ale výborně natočené a přidanou hodnotou jsou skutečné historické málo známé reálie. ()

Reklama

Reklama