Reklama

Reklama

Pán Popper (Jim Carrey) je úspešným newyorským podnikateľom. Ako sa mu darí v podnikaní, tak sa mu nedarí v osobnom živote, kde má problémy urovnať vzťahy so svojou rodinou a uteká od všetkých zásadných rozhodnutí, ktoré by mal urobiť. Jedného dňa sa však stane niečo, čo jeho život obráti úplne naruby. Priamo do obývačky mu pošta doručí neočakávané a veľmi čudesné zásielky - najprv jedného a potom piatich živých tučniakov. Pán Popper sa dozvie, že šiestich tučniakov zdedil po svojom otcovi, ktorý zomrel v Antarktíde. Povedali by ste, že tučniaky sú milé a neškodné stvorenia, ale čo s nimi v New Yorku? Zvieratká v tom ale veľký problém nevidia. New York sa im páči, byt pána Poppera si prispôsobia po svojom, takže pripomína skôr zimné ľadové kráľovstvo a zo svojho nového majiteľa si spravia náhradného otecka. Pán Popper z toho ale nie je príliš nadšený a radšej by chcel naspäť svoj starý život - bez tučniakov. A keď sa ho jedného dňa, po tom, čo odíde do práce, vydá celá šestka hľadať do ulíc veľkomesta, musí riešiť množstvo ďalších problémov. Tučniaky na výlete vzbudia pozornosť tých, čo by ich radšej videli ako atrakciu v miestnej ZOO než na uliciach. To by sa pánovi Popperovi vlastne aj hodilo, keby mu však medzitým zvieratká až tak veľmi neprirástli k srdcu. Popper objaví list od svojho otca, ktorý mu píše, že tučniak nikdy nezradí toho, koho si zamiluje, ale on to pochopí veľmi neskoro. Nuž, aby nebolo neskoro, pán Popper urobí zásadné rozhodnutia, ktoré zmenia jeho život. V lete vedie svoju milovanú reštauáciu v New Yorku, kde sedáva za stolom s celou svojou rodinou. Tučniakov presťahoval na južný pól, kde jeden z nich, Kapitán, už vysedel nové vajce. Popper sa odsťahuje do Antarktídy za svojimi zvieracími kamarátmi a rodina mu sľúbi, že ho tam bude pravidelne navštevovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (469)

Terva 

všetky recenzie používateľa

PAN POPPER A JEHO TUČNÁCI Orel volá Tichošlápka...... CITÁT - Zbožňuji vůni toneru....... Jim Carrey se prostě moc nemění. Jedna věta mě tam zaujala - Pipi Peponopolisová, privátní pracovnice pana Poppera, provádí papírování a pracuje z písemnostmi........ Jim Carrey vyslovuje ve filmu další své nové slovo zde zní Viagratilita. A tak se stane, že jeden malý dárek od táty pana Poppera změní život všem. CITÁT - To je vycpaný tučňák, díky tati............ Ve scéně, kdy Popper doprovází tučňáka na jih jsem se válel smíchy - Jižní pól je tudy - aha potřebuješ pomoc, že (bere tučňáka do rukou a hodí ho) pa pa ptáčku........ A znáte to, jak to chodí, to co bylo překážkou se najednou stává miláčkem a není těžké se toho zbavit a pak už se ani nechce toho zbavit a vše se začíná otáčet. Tučňáci působí trochu uměle, ale to se dá přehlédnout. Z příběhu se stává veselá komedie z rodinným odkazem a láskou nejen ke zvířatům. Ale pozor, někdy i ta dobrá vzpomínka může být ta nejhorší. Váš dům je plný tučňáků......... Lehce předvídatelný scénář, který je však spíše k užitku, protože je to komedie. Závěrečné titulky jsou totální otřes a vůbec se tam nehodí - nabsolutně. Jimmy Carrey byl během filmu nelítostně pokousán tučňáky, ale patří mu to. Ve filmu hraje Ophelia Lovibond a to postavu Pipi. Orel přepíná a končí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to zlé, film splňá presne to čo mám v žánri - rodinnú zábavu. Jim Carrey opäť skvelý ako vždy, len tých jeho bláznivých vtipov mohlo byť viac. Čo sa týka príbehu, tak to zrovna silná stránka filmu nie je, ale o to tu ani nešlo. Hlavnú úlohu tu hraje Jim a jeho parta veselých tučniakov. Ak mám povedať pravdu čakal som že sa zasmejem trošku viac, ale pobavil som sa aj tak. Fajn zábava aj pre dospelých, no deti poteší o trochu viac. 65% - 3* ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Jak zmyslne rodinné dílo, jak realné, jak debilní... každý malý prcek po tomhle snímku ví, že i v bytě jde chovat tučňáky, je s nima kopec srandy a vubec nevadí jejich přítomnost v podání domácího mazlíčka. Taky se každý špunt hned potěší nad rozpoložením rodičů a daným happyendem, jak úžasné to dílo. Já osobně? Miluju tyhle debilní rodinné snímky z US továrny na "sny". 2/10 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna sa o neskodnu komediu so zvieratkami, v ktorej nejakou nahodou hra hlavnu ulohu Jim Carrey. Najviac ma na filme fascinovala ocividna snaha scenaristov o co najlogickejsie vysvetlenie dovodu, preco musi mat Jim u seba po cely film tych dnes tak popularnych tucniakov. Musim povedat, ze sa im to podarilo celkom zmysluplne, ale je skoda, ze svoju namahu radsej nevenovali vymyslaniu roznych gagov alebo situacii v ktorych by mohol Jim predviest svoje grimasy. Kedze Jimova postava je suchar, tak az na par momentov, ktore si jednoducho odpustit nemohol, tu skoro nic nepredvedie. Vysledkom je tuctova komedia, ktora sice nenastve (ziadna postava nie je otravna), vdaka kratkej stopazi rychlo ubehne, ale usmev na tvari mi vyvolala asi iba dvakrat. Jima je na taketo tuctove filmy skoda. 5/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jim Carrey už vo vráskavejšej verzii, ale stále s efektnými grimasami, ktoré fungujú aj recyklovane, a minimálne polovica humoru bola podarená. Celkovo na romanticko-rodinnú komédiu priemerný počin aj na neho samotné, keďže niečo podobné s rodinou sme videli aj u neho v Liar, Liar a tam to fakt vyšlo všetko od začiatku do konca. Tu nie, ale z filmu ide dobrý pocit. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (16)

  • Tučňák, se kterým se ve filmu setkáváme, je tučňák oslí, latinsky Pygoscelis papua. Obývá okolí jižního pólu, je jedním z nejrychlejších tučňáků a většinu života tráví ve vodě. (Prochy38)
  • Keď dopravili tučniaky z Antarktídy do Los Angeles, bolo v blízkosti ateliérov vybudované zázemie maximálne sa približujúce ich životným podmienkam v prírode. (drake31)
  • Skuteční tučňáci byli použity pouze pro určité scény, z nichž většina byla natáčení v chlazených prostorech. (rafix)

Súvisiace novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (viac)

Reklama

Reklama