Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva z jednoho města byla velká hudebně-soutěžní revue Československé televize, vysílaná z různých měst ČSSR v letech 1983 až 1986. (Wikipedia)

Recenzie (23)

topi80 

všetky recenzie používateľa

I přes jistou averzi, kterou výkvět normalizačního popu v divákovi nutně vyvolával, šlo o zábavnou šou, které dávalo punc pompéznosti moderování Pepy Dvořáka. Hodnotím s ohledem na tehdejší konkurenci a jistou dětskou nostalgii. Nějak si nedovedu představit, že bych dnes podobně vysoko hodnotil podobně zaměřený pořad, kde by se pod moderátorským dohledem Kuby Prachaře producírovali dnešní uvědomělí "umělci" typu Mádla, Honzíka Hrušínského, Lenky Dusilové, Ani Geislerové a podobní... ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím diel Sparta - Slavia. Teda vyrastal som v socializme, ale na toto si nepamätám. Nastúpili snáď všetci vtedajší umelci a za pokriku Sparta, Sparta z ochozov sa pekne po socialisticky súťažilo. Napríklad božský Kája v kožených nohaviciach krúži na bicykli. Teraz mi to príde ako riadny bizár :) ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv Husákovo dítě, tento pořad jsem zaregistroval až po téměř 40ti letech. Viděl jsem pouze díl z brněnského velodromu, no ale žádná pecka to nebyla. Taková ta tradiční masová zábava pro všechny, spousta známých účinkujících, ale kvalita žádná. Ale jedno se musí nechat - takovou masovku už dnes nikdo nenatočí. Jedna hvězda z nostalgie. ()

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Dodnes nechápu, jak ten název byl myšlen a kdo vlastně byli ti "dva z jednoho města". Vyšel z toho velký revuální pořad s bolševickými umělci. Laufer asi neměl tenkrát zákaz, tak se tam znemožnil a vykoupal se i s doutníkem v tlamě. Nadšení účinkujících bylo hodně hrané, třeba Josef Dvořák byl děsný farizej. Uprosil zřejmě, aby jeden díl mohl moderovat a po pádu se nevybíravě opřel do komančů. A pořad by měl svoje kvality, ale mně vadila neupřímnost vybraných protagonistů. Jenže, aby mně to bylo po vůli, musel by to uvádět Buchvaldek se Švorcovou. 0% ()

Piedone 

všetky recenzie používateľa

Najviac som sa tešil na humorné scénky, ktoré boli medzi jednotlivými súťažami (dodnes mám niektoré na magnetofónovej páske) a potom na film na želanie, ktorý bol odvysielaný po skončení relácie a o ktorom počas celého večera hlasovali diváci. Postupne takto zhruba každý mesiac odvysielali filmy ako Vrchní prchni, S tebou mě baví svět, Niekto to rád horúce, Aféra Concorde a iné. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (4)

  • Tento galaprogram sa 17. mája 1986 uskutočnil v žilinskej športovej hale na Bôriku (SR). Predtým prebiahala súťaž vo vysádzaní stromčekov na sídlisku Vlčince. Tieto stromčeky sú na tomto mieste doposiaľ. (funesfilm)
  • V deň havárie v černobyľskej jadrovej elektrárni 26. apríla 1986 sa uskutočnil program v meste Kladno (ČR). (funesfilm)
  • Díl z Havířova nebyl reprízován z důvodu, že se nedochoval celý záznam. Původní médium, kde byl pořad zaznamenán, bylo důsledkem povodně v roce 1997 poškozeno. Přepsat do digitální podoby se podařilo prvních 82 minut pořadu. (mibara)

Reklama

Reklama