Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Traja astronauti sa vracajú na Zem, pri pristávaní však jeden z nich zahynie. Dvaja preživší Newman (Steve Barkett) a Matthews z hrôzou zistia, že svet, aký poznali, už neexistuje. Pochovala ho nukleárna vojna, rovnako ako Los Angeles, v blízkosti trosiek ktorého pristali. Navyše, jeho okolie ovláda Cutter (Sid Haig) a jeho banda hrdlorezov, ktorá vraždí a znásilňuje všetko, čo jej príde do cesty. A aby nebolo Jóbových zvestí málo, svet je zaplavený mutantmi. Astronautov tak čaká oveľa nebezpečnejšia misia, ako tá vo vesmíre; jej meno je "PREŽIŤ". (beso74)

(viac)

Recenzie (7)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Fajnšmekri všetkých zemí, zíďte sa. Toto je chutná, hustá polievočka, ktorú docenia len priaznivci a tí znalí takéhoto druhu filmu. Exploitation, trash, splatter, postapo a ďalšie povrchnejšie žánre, sú zakomponované do celku, ktorý ku koncu síce stráca dych, ale jeho kúzlo tkvie práve v jeho vizuálnej podobe a podaní pána režiséra. Prvá polovička je za takmer 5, potom to už len padá, škoda, mohla to byť pre mňa ďalšia kultovka. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Zase jedno z dalších milých překvápek ze šuplíku trash filmu. "Aftermath" je povedené a velmi zábavné šestákové post-apokalyptické béčko se spoustou špinavosti, násilí a slušného gore (některé scény krveprolití jsou opravdu velmi děsivé a co se týče násilí a krve až velmi extrémní, že jsem byl párkrát až zděšen!) "Aftermath" byl očividně ovlivněn "Planetou opic" (úvod) a dále třeba filmem "Omega Man", ale stále to má svůj styl a vkus, film velice dobře šlape a nikdy moc nenudí, je tu spousta akce (pronásledování, střílečky z brokovnic a z pušek s pěkně krvavými přůstřely a ránami, spousta pěstních soubojů, molotovovy koktejly, atd), jde o jeden z dalších silných zářezů v žánru post-apokalyptických filmů, který v sobě nese celkem silný motiv, film mimo svůj oficiální žánr, balancuje i na pomezí "exploitaition" a "rape and revenge" filmem, vše v zajímavým, zneklidňujícím a někdy až provokativním výsledku. Jen škoda slabších hereckých výkonů a speciálních efektů (krom gore které je slušné), jinak námět (příběh) byl velmi poutavej - včetně mluveného komentáře, s malými přestávkami prakticky po celý film. Jaderná krajina zpustošeného města (Los Angeles) byla také docela ohromující. Povedená je zejména sekvencem když ho po probdělé noci (boj se zombíky) poprvé spatří dvojice astronautů. Nej scény: chladnokrevné popravy mužů a dětí, a pak "rape and revenge" část, v podstatě až do finále je to nabité pěknou akcí a napětím. Sid Haig v další roli fenomenálního darebáka. Jo a dojde i na ty zombíky, kteří jsou docela legrační:-) Máte-li rádi B-filmy a post-nuke žánr, nebudete zklamáni! Podobné filmy: "Survival Zone", "Planeta opic", "Omega Man", "Last Man on Earth", "Def Con 4" atd. ()

Reklama

TylerD. 

všetky recenzie používateľa

Příběh, námět super jenže to ostatní... Chápu, že nebyl rozpočet. To je ok. Ale to nesmyslný chování... Abych mohl dát do filmu závěrečnou řež (protože nic lepšího mě nenapadá), tak si hlavní hrdina po noční hodně troufalé akci proti nejobávanějšímu hajzlovi v okolí, kterému ukradne rukojmí, pozabíjí pár chlapů, odbouchne sklad munice prostě druhý den ráno odjede pro benzínek na pumpičku a nechá rodinu i s rukojmími doma? To jako sakra vážně?! ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

No zase takovy drsny gore to nebylo. Spis takovej mensi copyright na Planetu opic, akorat ze misto mluvicich opic tu mame nadrzenyho psychopata Sid Haiga se svým gangem, ktery rozstrilej, zklatěj a zlinčujou kazdyho, kdo jim prijde pod ruku. Do cesty se jim zapletou dva astronauti, ktery se vratili domu a misto oslavy na privitanou zjistili, ze je vsude bordel a po lesich litaj zmutovany neandtralci s oštěpy. Vic Haiga a krve, min kecu a putovani po lese a skalach a mohlo to mit u mě lepsi hodnoceni. Stejne ten malej manička neprezije. Chvalim hudbu. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Takzvané rodinné sci-fi famílie barkettových, kde sa azda každý člen pokrvného puta súci na filmovú post-apokalypsu vie uplatniť ako pomocná a snáď aj lacná sila, sa v duchu akčného záseku umne kombinujúceho viacero klasík nenásilnou hravou formou vie zapísať do kroniky nejedného milovníka béčkovej knižnice. Keďže peňazí nie je na rozdávanie neznámym darmožráčom od vedľa a rodinkárstvo sa toleruje, ostáva značná časť kapitálu a rozhodovacieho vplyvu pekne doma. Vesmírna misia pozostávajúca z trojčlennej posádky je u konca skôr ako sa pod režijným vedením Steve Barketta vôbec začala, to sa však po stroskotaní lode na pobreží Los Angeles zdá tou najmenšou nedoriešenou časťou v deravej zápletke atómového spádu. V akčnom, viac menej zabudnutom záseku obsahujúcom okrem sci-fi prvkov a paprskometu v nehostinnej post-apo dobe zmietajúcej sa na pomedzí vyhynutia ľudstva, je všetkého dostatok a tak akurát. Netreba sa báť o strelivo, benzín, autá jedlo ani vodu, tým pádom sa pre preživších otvára brána ku akčným mobilným stretom, sexu či duchaplným myšlienkam primerane tíšiace situáciu medzi konfliktnými scénami. Horšie sú na tom azda len deti, mutanti a každý, kto sa postaví Steveu „Rambovi“ Barkettovi. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • 70 000 amerických dolarů z celkového 250 000 rozpočtu bylo vynaloženo na postprodukci. (Karlos80)
  • Natáčet se film začal už v roce 1978. (Karlos80)

Reklama

Reklama