Reklama

Reklama

Hystéria

  • Česko Vrtěti ženou (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dobová komédia sa odohráva vo viktoriánskom Anglicku a rozpráva príbeh mladého lekára Mortimera Granvillea (Hugh Dancy), ktorému prekáža, že väčšina nemocníc ignoruje najnovšie vedecké teórie a doktori naďalej liečia pacientov pomocou pijavíc a púšťaním žilou. Keď ho vyhodia aj z posledného zamestnania, pretože na túto tému znova prehovoril, skončí ako zamestnanec Dr. Roberta Dalrymplea (Jonathan Pryce) v jeho súkromnej praxi. Dr. Dalrympley sa špecializuje na liečbu žien, ktoré trpia "hystériou" a prichádzajú k lekárovi, aby sa im uľavilo. Dalrympley spolu so svojím najlepším priateľom vytvoria účinnú pomôcku - vibrátor, ktorý postihnutým ženám umožňuje dosiahnuť vytúženú úľavu. Aby sa to celé ešte skomplikovalo, Mortimer sa zamiluje do feministicky založenej Charlotty (Maggie Gyllenhaalová), ktorá je, ako sa ukáže, dcérou jeho zamestnávateľa, doktora Dalrymplea... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (579)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pri tomto filme som si okamžite spomenul na Irine Palm s rovesníčkou Marianne Faithfull. Ak chcel autor nakrútiť príbeh vzniku prvého vibrátora, stačilo mu nakrútiť 15 - 20 minútový dokument, ak komédiu, tak tam mal vsunúť množstvo vtipných situácií a keď romantický, tak mal nakrútiť o niečom inom. Mňa vlastne pobavil akurát ten "máslostroj", v toku času nahradený ceruzkovou batériou. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Šteklivá témy o liečení "hysterických" žien je zasadená do viktoriánskeho Londýna ( vraj podľa skutočnej udalosti ) a už táto skutočnosť dodáva príbehu nezvyčajný šarm a vtip. Zošňurovaná spoločnosť nie je pripravená pomenovávať veci pravými menami a preto je dôvtipná slobodomyseľnosť osviežujúca. Inteligentný scenár, poctivá realizácia a príjemní herci sú najlepšou pozvánkou pre tento snímok. ()

Reklama

packa 

všetky recenzie používateľa

Téměř vynikající casting. Téměř proto, protože Maggie Gyllenthaal. Což bych možná něměl vyčítat jí, ale spíš týmu stojícímu za scénářem - její "hysterická" postava mi do příběhu prostě nesedla. Ovšem sledovat zbylé kvarteto v hlavních rolích - Dancy, Pryce, Everett i křehká Felicity Jones, bylo požitkem! ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Settlement house tak to bolo to čo ma na tomto filme zaujalo najviac a bolo mi ľúto, že práve túto tému vo filme nerozvinuly viac. Bolo to zrejme chybou deja, ktorý sa na začiatku krásne rozbehne a potom kdesi v polovici stratí dych a zaspí. Škoda toho! Napriek tomu je to, ale vcelku slušný a určite mierne napriemerný romantický film. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Přítel gogo76 se tu děsí 8 hodin dráždění klitorisu starých a rozvedených ropuch. S tím jistě nelze než souhlasit. Ovšem se znalostí hygieny konce devatenáctého století a to nejen intimní mně osobně děsí ještě další věci o kterých tu raději nebudu nic psát. Takže ta práce doktora léčícího hysterii musela být srovnatelná s kamenolomem nebo galejemi... Tvůrcům filmu musím vyseknout poklonu. Natočit film o ženském orgasmu + vzniku a vývoji vybrátoru tak, že to není ani vulgární ani laciné s takovou až britskou noblesou do které je ještě vmontovýn příjemný humor, to už je umění. Tady se to skvěle podařilo. Všichni herci mi skvěli sedli, pravda když na to koukám optikou dnešní doby, měli chlapi některé ženské opravdu více držet na uzdě. Dneska budou u soudu velmi brzo chlapi bojovat o tu svojí dělohu. Ve Švédsku prý jeden dobrák ze staré školy otevřel nějaké sufražetce dveře a ona ho zažalovala. Je stejně schopná jako on, dveře si umí otevřít sama tak proč ji veřejně ponižuje... Panovat tohle na Titaniku tak by se asi nesmělo ani křičet Děti a ženy napřed ! No, to jsme to dopracovali. U téhle komedie jsem se celou dobu culil, nic nebylo zase tak těžkotonážní abych u toho řval smíchy vyjma závěru. To jsem se fakt chcechtal jak už dlouho ne ! :-). Angličané si prostě ze sebe umí dělat legraci i ze svých historických ikon a to se mi na nich moc líbí. Dávám tedy za 4 mikroby ! * * * * ()

Galéria (110)

Zaujímavosti (3)

  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)

Reklama

Reklama