Reklama

Reklama

Tajomný muž

  • Česko Tajemný muž (viac)
Trailer

V malom izolovanom baníckom mestečku sa už niekoľko rokov strácajú malé deti a miznú bez stopy. Legenda hovorí, že deti v meste kradne tajomný vysoký temný muž. Miestna zdravotná sestrička Julia Denningová (Jessica Bielová) bola k týmto tvrdeniam odjakživa skeptická a klebetám neverila, avšak len dovtedy, kým uprostred noci nezmizol aj jej vlastný syn David. Keď jeho posteľ našla prázdnu a v panike prehľadávala dom, zočila vysokú tmavú postavu, ako jej syna odnáša. Strachom bez seba sa Julia vydáva po stopách temného muža. Prežíva najväčšiu nočnú moru svojho života a šokujúce prekvapenia ju čakajú za každým rohom. Je pripravená urobiť čokoľvek, aby zachránila svojho syna a odhalila, kdo je tajomný vysoký muž, a načo potrebuje kradnúť deti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (485)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Nerád sa pridávam k otrepaným rečičkám, ale v tomto prípade bohužiaľ musím uznať, že po hororovej náloži Martyrs je Tall Man od Pascala Laugiera trochu sklamaním. 1 z tých filmov, kde divák čaká horor a dostane podivnú žánrovú zmes, vyvíjajúcu sa až kdesi do rodinnej drámy. Je tu síce niekoľko skvelých, hustých a poriadne napínavých hororových scén, ktoré ponúkajú fajnovú atmosféru a sú natočené v krásnom, štýlovom vizuále, no film ako celok na mňa zapôsobil rozporuplne a budem si ho musieť časom zopakovať. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Skvelá a mrazivá vec, v ktorej sa prekvapivo nestráca Jessica Biel, najúžasnejší je ale totálne nepredvídateľný scenár, ktorý sa s nami strašne zahráva a nakoniec nás nechá len v spoločnosti chladných záverečných titulkov, aby sme mali more času rozmýšľať nad tým, čo sme práve videli a ako by sme na mieste istých postáv z tohto príbehu jednali my. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Zobrazenie predstavy, že niekto unáša deti rodinám z chudobnejšej časti sveta pre ľudí, ktorí týmto deťom dokážu ponúknuť lepšiu budúcnosť na mňa pôsobí tak či tak zvrátene. Príde mi to ako chlácholujúca predstava, že unesené dieťa nemusí vždy skončiť na "predajnom pulte" pre nejakého pedofila či pri obchode s orgánmi. Tento film nemá s hororom spoločné absolútne nič a mysteriózny je akurát tak názov. Je to skôr dráma ktorá vyobrazuje myšlienku jedného muža (režiséra), ktorý zrejme po únose dieťaťa verí v lepšie, avšak spôsobom obetovania jedného človeka (J. Biel) pre dobro detí a ich budúcnosti. Nič to však nemení na fakte, že týmto "dobrým" krokom aj tak niekto trpí a bolo mu ublížené (rodina). Je to zase len polo "dobro", ktoré navyše opäť vyobrazuje, že peniaze majú neobyčajnú moc za ktoré sa dá kúpiť skoro všetko. Na mňa tento film pôsobil dosť stereotypne. Dlho sa nič nedialo a o napätí snáď nemôže byť ani reč. Prišlo mi to ako priemerná kriminálka. Myslím, že J. Biel sa síce na tento film svojou anjelskou tvárou hodí viac ako ja na kraso, no presto všetko, ako zo mňa nikdy nebude Sabovčik, ona nebude hororovou postavou. Rodinné, romantické komédie plné lásky a nehy jej sedia rozhodne viac .. ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Průměrnost a klišé skrz na skrz. Jediná scéna, která v první polovině filmu stoji za pozornost je dvouvteřinové převlékání Jessicy Biel a už to samo o sobě dost vypovídá. Na začátku druhé půlky příjde zvrat (okey, tady jsem byl celkem nachytán a pár minut jsem nevěřícně kroutil hlavou) a od něj už se to naštěstí vyvíjí lepším směrem. Tedy, ne pro rodiče zmizelých dětí ale já se bavil víc. Rozseknout by to tedy mělo poselství a motivace postav. Bohužel, motivace jsou tak chabé, že ve finále moc neobstály a poselství, ačkoliv zajimavé, zkrátka nemá dostatečnou sílu, abych zapomněl jak moc průměrné tohle drama ve skutečnosti je. 50% Za převlékání Jessicy Biel to asi stálo. Mám rád Jessicu Biel. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama