Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Trabantem z Prahy do Kapského města. 2 válce, 2 takty, 2 trabanty, 20 000 kilometrů. Pouštěmi, horami, pískem i bahnem. Proč? Protože to prý nejde. Když se do Afriky chystali Hanzelka a Zikmund, řekli jim: "Jak chcete jet do Afriky, když jste tam ještě nebyli?" To nejde... Vždyť stačí vidět zprávy. Afrika je zlá... Máte na to jiný názor? Vždyť jste tam nikdy nebyli! Proto vznikl tenhle film. Chce ukázat Afriku, jak ji vidíte na vlastní oči, když se do ní ponoříte. Ukázat, jak vidí ona nás. Ukázat, co s vámi udělá. Trabantem napříč Afrikou je film o cestě. O cestě, kterou stojí za to podniknout, i když si na ní tolikrát opakujete, už nikdy víc, a když, tak, ne trabantem. Film o tom, co obnáší projet Černý kontinent ve stopách zapomenutých předchůdců Hanzelky a Zikmunda v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena. Bez příkras, bez scénáře, bez doprovodného štábu v landroverech. Bez jistoty, že dojedeme. Jedenáct afrických států, Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Druhý díl plánované trilogie "Velké cesty malého auta - Trabantem po třech kontinentech" navazuje na úspěšné DVD "Trabantem Hedvábnou stezkou" z roku 2009. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

jerry12 

všetky recenzie používateľa

90%. Špičkový cestopis, kde kultury jsou tak trochu spíš vedlejším produktem, přičemž tím hlavním faktorem jsou zážitky a dobrodružství samotných cestovatelů. Sympatická parta lidí, kteří se prostě rozhodli, že dokáží něco, "co nejde". Pravdou je, že o jednotlivých zemích, jejich kulturních specifikách a památkách se tu nedozvíte příliš mnoho, ale energie a síla, kterými je tento cestovatelský klenot nabitý, nemají ve filmovém cestopiseckém světě konkurenci. ()

drackula 

všetky recenzie používateľa

Prejsť trabantom afrikou je látka aj na cestopisný seriál, a preto som sa bál, že bude dokument príliž povrchný a "rýchlikový". Avšak to čo som videl, bolo svižné, milé a vtipné a aj keď cestovatelia možno neukázali všetky turisticky najznámejšie atrakcie, tak ako je to vo videách z týchto krajím skoro "povinnosťou", ukázali pravú afriku, ktorá sa nachádza niekde za všetkými tými turistickými atrakciami. Neoddelitelnou súčasťou dokumentu, na ktorú som sa tešil tiež, boli neustále opravy trabantov a z toho vyplívajúce zúfanie, stredajúce absolútne víťazstvá. Príjemný dokument, ktorý by ma určite bavil aj v prípade, že by bol o niečo dlhší. 90 % ()

Reklama

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Cestopisná reportáž, která má nápad - a to nejen odvahu vyrazit s trabanty do Afriky, ale i třeba vsuvky v podobě citátů, které korespondují s dějem. Nechybí vtip. Kamera si všímá každodennosti. Přesah na Člověka v tísni je pochopitelný, ale zbývající reklama mi trochu vadila, i když bez ní by cestu asi neuskutečnili. Občas mi přišly některé scény víc hrané než spontánní. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavý dokument o jedné velké pouti napříč Afrikou. Kamera a hudba stojí určitě za to a celkové kouzlo dokumentu je taky velice silné. Přestože je to určitě povedený dokument a podobnou pouť by chtěl podniknout kde kdo, tak to na úplný vrchol nevidím, zas až tak mě to nezaujalo. Ale klobouk dolů před hlavními aktéry. ()

maseer2 

všetky recenzie používateľa

po všech stránkách zábavnější a celkově z "dokumentárního hlediska" rozhodně vyspělejší než Trabantem Hedvábnou stezkou.. výborná hudba navíc zdařile pomáhá dotvářet atmosféru skutečného dobrodružství a ve finále nakonec nezbývá nic jiného, než smeknout před touhle skupinkou nadšenců, která se i přes tuny překážek nebála splnit si jeden velký sen.. jednoznačně palec nahoru! ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (13)

  • Přednáška „Trabantem napříč Afrikou“ vyhrála hlavní cenu festivalu Caminos v Karlových Varech. (heyda)
  • Kvůli vízům do afrických zemí se členové výpravy museli obrátit na africké ambasády ve Vídni, Berlíně a Londýně. Víza do Súdánu expedice získala až v Káhiře. (heyda)
  • Svoji expedici zahájili trabanti 6. září na Vyšehradu. Plánovaný odjezd byl přibližně na poledne, z důvodu poruchy na expedičním trabantu se o několik hodin opozdil. (heyda)

Reklama

Reklama