Reklama

Reklama

Kleopatra - portrét vrahyne

(TV film)
  • Česko Kleopatra: Portrét vražedkyně (viac)
Veľká Británia, 2009, 49 min

Réžia:

Paul Elston

Hrajú:

Ian McNeice (rozprávač), Neil Oliver (moderátor)

Obsahy(1)

V Efeze, ktorý leží v dnešnom Turecku, objavili archeológovia v starobylej hrobke kostru mladej ženy a domnievajú sa, že prišli na koreň starej záhade siahajúcej do Egypta a viažucej sa ku Kleopatre. Kostra podľa vedcov patrí Kleopatrinej sestre princeznej Arsinoé IV. Vo filme tvorcovia dešifrujú spôsob a príčinu ako táto mladá princezná prišla o život. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

jarmil8 

všetky recenzie používateľa

Spíše než vědeckého bádání se dočkáme toporně hraných scének a objevů plných nektritického úžasu. Manipulativnost dokumentu symbolizuje už samotné zobrazení Kleopatry, která je tu konečně hnusná (a co na ní ti chlapi pak viděli mi přijde jako daleko větší záhada, než kostra z Efezu) a její chudinka sestra zcela půvabná. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

To že nejaká Kleopatra bola vražedkyňa prekvapí len náivneho kapitalistu. Takmer všetci panovníci v minulosti boli vrahovia a na ostatných viacmenej kašlali. Ďalšia sračka založená z 80% na domýšlani. Pripomenulo mi to dokument o Nostradamusovi aký bol jasnozrivý. Napísal pár veršov a oni to teraz lúštia, čo tým vlastne chcel povedať a dopasovávaju to do dnešnej doby na čo by sa to mohlo hodiť. Princíp je jasný. Predpokladám, že dôležitý politik tragicky zahynie. Stačí si len počkať a skôr či neskôr sa to stane. To je celá jasnozrivosť a ešte to zašifrujem a môže si to každí vysvetliť po svojom. Aj v tomto dokumente tak určili identitu komu patrili kosti nájdene v Turecku. Nuž ta zhoda náhod, že šlo o mladé a nižšie dievča ako keby bola jediná na svete. S takou istotou opisovali kto a čo kde povedal, ako by to bolo včera. Rakúsky experti nájdu hovno v Indonézii a celkom správne určia, že patrilo chudákovi z Argentíny., aby nie sú to profesionáli. ()

Reklama

Lukoh 

všetky recenzie používateľa

Tak ako vždy archeológovia objavia kostru v starovekej hrobke a hľadajú, kto by to mohol byť... Sú tu pekne vykreslené dôležité chvíle života Kleopatry ako stretnutie s Cézarom, v podstate vyvraždenie vlastnej pokrvnej rodiny a stretnutie s Marcom Antóniom... Tak ako je z histórie známe, Kleopatrina dichtivosť po vláde skončí úplnym fiaskom, keď vlastným pričinením pomôže zabiť všetkých z rodu Ptolemaiovcov... Inak ale určite odporúčam pozrieť... :) ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama