Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Sherlocka sa obráti známy zo štúdii so žiadosťou o pomoc. V jednej z veľkých londýnskych bánk došlo k vlámaniu, bez toho, aby bezpečnostný systém čokoľvek zaznamenal. Páchateľ nič neodniesol, ale zanechal po sebe záhadný nápis na stene. Sherlock na základe indícii na mieste činu vydedukuje, že nápis bol v skutočnosti šifrovaným odkazom, určeným jednému zo špičkových zamestnancov banky. Toho však objavia zastreleného v jeho zamknutom byte. Polícia by prípad rada uzavrela ako samovraždu, Sherlock Holmes je ale opačného názoru a ako vždy má pravdu. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (38)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

POZOR SPOILERY Až na pár povedenejch scének humornějšího ražení (Watsonovo rande nebo jeho vandalismus) převážně nuda. Zápletka s čínskou mafií mě moc nebavila a scény spojený s čínskym cirkusem mě už nezaujaly vůbec. Aspoň, že byla vcelku zajímavá pointa a napínavější závěr (eliminace číňanky), dvě silnější hvězdy. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

I s druhou epizodou první řady jsem byl v podstatě spokojen, přestože k ní mám pár připomínek. Klidně bych se smířil s tím, kdyby tvůrci více šetřili s akcí, některé scény mi totiž přišly úplně zbytečné, oželel bych i příšerně překombinovanou popravu pomocí jakési minibalisty (či obří kuše), ale přidal bych Mycrofta, ten mi tady chyběl. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začína to dokonale, vyšetrovanie je taktiež napínavé, aby to ku koncu prešlo k lacným banalitám a zameniteľnej tuctovosti. V druhej časti série však ani nie je ešte priestor na pociťovanie nejakého sklamania, pretože je to stále nové, neohmatané a visíme na každom Sherlockovom slove, geste, pohybe. V skutočnosti jediným skutočným prešľapom je neschopnosť dvojice ochrániť Číňanku v múzeu a ich následná ignorácia pocitu viny. ()

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tentokrat se vse toci kolem Ciny, coz bylo popularni tema i v klasicke verzi s Brettem - holt kolonialni Anglie. Sherlock je povolan k podivnym vrazdam v zamcenych a zdanlive bezpecnych bytech. Cili vrah bude nejaky akrobat. Jedinou zmenou je absence Lestradea, misto ktereho je tu jakysi zastupce. Vtipnych hlasek je tu sice o neco mene nez v jednicce, ale i tak je to svizny a zajimavy dil drzici svuj standard. A take tu Watson ziskava prvni znamost. Navic mam rad ty perfektni pointy a i zde je natuknuta linka k uhlavnimu Sherlockovu nepriteli... ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sherlockov intelekt ma neprestáva udivovať a jeho spôsob myslenia zase fascinovať. Benedict Cumberbatch bol skutočne stvorený pre rolu geniálneho detektíva, s ktorou prišiel uznávaný Arthur Conan Doyle. Martin Freeman sa na druhú stranu opäť ocitá v dosť civilnej pozícií a ozaj kontrastne interaguje so Sherlockom. Bolo veľmi podarené, do akých situácii a stavov privádzal bláznivý Sherlock svojho spolubývajúceho. Zázrak, že to s nim John dokázal vydržať. Príbeh bol značne enigmatický, čo pri kryptickom Sherlockovi je čo povedať. Ozaj skvostná epizóda plná prastarých spôsobov šifrovania, na ktoré moderné metódy dekódovania jednoducho nestačia. Tu však prichádza na rad Holmesov brilantný mozog a jeho výnimočný talent sa zakaždým nejako vynájsť. Nádych orientu príbehu takisto veľmi pomohol. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (5)

  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) utíká před střelcem v muzeu a sklouzne se po zemi, tak přitom posune dosti velkou sochu vojevůdce i s podstavcem. (Malory)
  • V tejto epizóde bola slávna scéna s perom, ktoré Sherlock (Benedict Cumberbatch) zachytí bez pohľadu naň, natočená na prvýkrát, avšak musela byť opakovaná kvôli problémom s kamerou. Trvalo ďalšie tri klapky, kým scéna dopadla opäť úspešne. Trik spočíval v tom, že Benedict sa pozerá do zrkadla, a preto vie, kedy pero zachytiť. (JOZZZKO)

Reklama

Reklama