Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (52)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Kto už by len nechcel vidieť Brazíliu, najlepší tím sveta hrať proti vašej krajine a doma, blízko vášho domu, navyše keď ste skalný fanúšik a futbal milujete v časoch, keď je navyše veľkým fenoménom? A do toho žena chce ísť s vami k svokre, či na operu, no hybajte mi kdesi, to chlapovi nemôžte urobiť. Pripomína mi to tetu s rodinou, ktorá bola v čase titulu majstrov sveta v hokeji v divadle, príde mi to také nasilu odlišujúce sa, no chudák chlap a presne toto ak si uvedomíte, to je niečo na čom mohla táto komédia dobre stavať a až na určité socialistické detaily, na hazardovanie so zdravím, to bolo milo úsmevné. Sem tam do zabrdlo, kde nemalo, no inak to zaujímavo kľučkovalo a dej bol pomerne pestrý, tento film ozaj môžem. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%. ()

Reklama

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Skalní jednoznačne v postavení hry z čoho ich usvedčil tento kamerový záznam. Výpravná obrana spoľahlivo plnila divácke nároky a dnes ju moje kritické oko zaraďuje do vitríny jasnozrivých klenotov. Stred poľa v zložení Dibarbora-Mrvečka-Garlatty kreovalo humorné finesy brazílskych rozmerov, len útočný scenár im pravidelne hatal cestu do kinematografickej siene slávy bombardovaním pevnej konštrukcie režisérskej bránky, z čoho rezultoval slabý dôraz v zakončení a občasné rozhodcovské napomenutie. Napriek tomu klasika, ktorú si prevelice rád pustím zo záznamu na zlepšenie nálady a s víťazným výsledkom pre skalného diváka v ofsajde :) 4 a 1/2* ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

V ceskoslovenskej kinematografii v konciacich sa 50. rokoch pomaly ale isto ustupoval budovatelsky patos, a tak sa obcas natocila aj nejaka komedia. Ako napriklad tato. Namet o futbale je sam o sebe silny namet na komediu, ale pravdupovediac, tie na Slovensku sa prilis nevydarili. Tato je vsak vynimkou. 70 % ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rodina a futbal nejde dokopy a podobne ani mne nepasuje dokopy futbal a komédia. Rozpačitý začiatok a ešte viac rozpačitý koniec. Keď sa športovo založení súdruhovia VB prejavia s ľudskou tvárou, to sa ani za socializmu asi nedalo uveriť. Niektoré veci ale ako komédia fungujú, čo sa nedá povedať o zaručenom recepte mydlo+káva+krieda na horúčku. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (19)

  • Vo filme môžeme vidieť, že rodina Sakáčová nemala chladničku, čo im spôsobuje nemalé problémy s uchovávaním jedál. V dobe natáčania filmu to nebola ešte tak bežná vec v domácnostiach, nakoľko chladnička v tej dobe stála 1790 Kčs a priemerná mzda v roku 1960 bola 1436 Kčs. (Raccoon.city)
  • Podľa filmu vyhrala nakoniec Brazília nad Československom na Tehelnom poli v Bratislave pomerom 5:3. V skutočnosti sa celkovo títo dvaja súperi stretli 17x, ale ani raz sa zápas neskončil takýmto výsledkom. Na Tehelnom poli v Bratislave sa Brazília s Československom stretla iba raz, a to 23.6.1968. Tento zápas vyhralo senzačne Československo 3:2. (Raccoon.city)
  • Arnošt Garlatty (Tóno Bariak) vtedy na otázku, ako sa mu pracovalo s režisérom, povedal: „Klobúk pred ním dole. Je to muž plný fantázie a hlavne vie, čo chce. Do veľkej miery by som pričítal výslednú komediálnosť filmu herectvu, film istotne dotvorili samotní herci, ktorí vypointovali jednotlivé repliky a scénky.“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama