Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (52)

Derek 

všetky recenzie používateľa

pravdepodobne "kultova" slovenska komedia (vela slovenskych komedii nieje, hlavne tych dobrych), mna vsak prilis svojim humorom nerozosmiala a to i vdaka nasim trom hrdinom, ktori sa vacsinou chovaju ako hlupaci, ale finale na futbalovom zapase celkom vyslo ako i komedialne tempo na zaciatku (hlavne strih ma prekvapil svojou vydarenostou a spravnym nacasovanim)... ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Komedie, která v druhé půli začne nabírat na obrátkách a zvrhne se v šílenou crazy šílenost. Líbí se mně, že není poplatná své době, jako mnoho podobných snímků z počátku šedesátých let. Žádné budování se nekoná, tady jde čistě o sportovní nadšení a s ním spojené absurdně humorné situace. Nejlepší je, když se trojice kamarádů musí dostat na fotbalový zápas s Brazílií, jenže jsou zadrženi na policii a tak si musí přivodit horečku pomocí mýdla, křídy a kávy, aby je mohli odvézt do špitálu, kde by dostali injekci a hned mohli vyrazit na toužený zápas (tuhle vymakanost ještě několik let po natáčení praktikovali žáci a studenti na školách :)). Je to fakt kolikrát hodně ujetý, ale zábavný, často připomínající nějakou grotesku. Události, které František Dibarbora (Sekáč) prožívá s rodinou během jednoho týdne by se snad ani nedaly stihnout, proto je to fakt bláznivý. Nejsmutnější a tragický však zůstává fakt, že dva herci z trojice kamarádů spáchali sebevraždu. Anton Mrvečka trpěl nesnesitelnými bolestmi hlavy (až po smrti doktoři zjistili, že měl rozšířenou mozkovou atrofii) a v roce 1985 skočil z okna psychiatrické léčebny. Bylo mu 51 let. Arnošt Garlatty měl obrovské problémy s alkoholem a strašlivá rodinná tragédie zapříčinila to, že se oběsil v koupelně na prádelní šňůře. Zemřel v roce 1962 ve věku 45 let a Skalní v ofsajde byl jeho posledním celovečerním filmem. Přetěžké osudy.... ()

Reklama

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, je to docela pohodový film a těší mě, že do fotbalových fandů vyloženě neryje, protože ne všichni patří mezi hooligens a popravdě mám pocit, že jestli ústřední tři postavy byli hooligens svojí doby, tak v současnosti by třeba na Spartě byli nejnormálnější a nejdisciplinovanější fanoušci ze všech. Ne vše funguje dokonale, ale povedenější scény naštěstí převažují nad těmi nepovedenými. Akorát škoda nijakého závěru, který tomu sebral šanci na čtvrtou hvězdu, jelikož to gradovalo krapet do absurdna, ale jakoby to Lacko začal vnímat až úplně na konci a ta absurdita se mu v tom nelíbila, tak to prostě nějak nevýrazně zakončil. Jinak ale ano, bylo to celkem fajn. Silné 3* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Podobný pocit, ako z filmu Šťastie príde v nedeľu. Vďaka bohu za kinematografiu, vďaka ktorej si môžeme pozrieť Bratislavu z doby nedávno až dávno minulej. Fotky sa nehýbu, takže filmy sú preto vzácnejšie. Neodporúčam dnešným fanúšikom Slovana Bratislava, ktorí smutne prechádzajú popri zdevastovanom štadióne Tehelného poľa. Alebo odporúčam, nech sa pozrú krutej pravde prostredníctvom slávnej histórie štadióna priamo do očí. Rodina, ale aj futbal je základom štátu! Po rokoch to už tak nefunguje, nostalgia však áno, ale bohvieká sranda to vďaka totálne briblblému a nelogickému chovaniu ústrednej architektonickej trojky nie je. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (19)

  • Vo filme sú aj autentické dokumentárne zábery z futbalového stretnutia medzi Brazíliou a Československom v Prahe a zo slovenských dokumentárnych filmov Stredoeurópsky pohár 1955 a Československo a Slobodné Írsko 1959. (Raccoon.city)
  • Na plagáte je napísané, že futbalový zápas medzi Československom a Brazíliou sa uskutoční 15.9.1960 o 17:00. Miško (Anton Mrvečka) naznačí sestričke Irenke (Eva Podbehlá), že v nedeľu poobede nemôže ísť na schôdzku kvôli futbalu a takisto Ján Sekáč (František Dibarbora) sa háda s manželkou (Mária Kráľovičová), že nepôjde v nedeľu oslavovať svokre (Hana Grissová) do Lučenca jej 60.narodeniny, lebo chce ísť na zápas. V skutočnosti by ani jeden z týchto dvoch hlavných protagonistov takýto problém nemal, nakoľko tento deň padol na štvrtok. (Raccoon.city)
  • Podľa filmu vyhrala nakoniec Brazília nad Československom na Tehelnom poli v Bratislave pomerom 5:3. V skutočnosti sa celkovo títo dvaja súperi stretli 17x, ale ani raz sa zápas neskončil takýmto výsledkom. Na Tehelnom poli v Bratislave sa Brazília s Československom stretla iba raz, a to 23.6.1968. Tento zápas vyhralo senzačne Československo 3:2. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama