Reklama

Reklama

Jednou ranou

Trailer

VOD (1)

Padnúť v živote až na samé dno rozhodne nie je nič, čo by človeku niekto závidel. Nik to nevie lepšie ako John Moon (Sam Rockwell), strhane a nezdravo pôsobiaci štyridsiatnik, ktorý stratil všetko, na čom mu kedy záležalo – strechu nad hlavou, prácu, rodinu... Odkedy ho manželka Jess (Kelly Reilly) opustila aj s malým synčekom, keď pre dlhy nebohého otca prišiel o rodinnú farmu, žije sám ako prst v lese v totálnej chudobe a prežíva, alebo skôr živorí, len vďaka pytliactvu v neďalekej prírodnej rezervácii. Jeho jediným spoločníkom je stafordšírsky bulteriér Mutt (pes Duffy). No Johnova predstava, že jeho nezávideniahodný život už ani nemôže byť horší, sa rýchlo ukáže byť neopodstatnená a až trestuhodne naivná. Jedného dňa totiž pri prenasledovaní mladého jeleňa vystrelí tak nešťastne, že omylom zabije neznámu mladú ženu (Christie Burke)... Zdrvený a na smrť vystrašený sa rozhodne jej telo ukryť. Pri prehľadávaní nepojazdného otlčeného prívesu bez okien, v ktorom mŕtva zjavne žila, nájde čudnú škatuľu – a v nej rovných stotisíc dolárov. Priveľké pokušenie pre muža, ktorý sa tak zúfalo potrebuje odraziť od dna. Nanešťastie... Krátko nato, ako si ich privlastní, sa totiž jeho už i tak dosť ťažký život zmení na desivú nočnú moru! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (75)

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Výprava, barevný filtry a sychravý počasí vytvářej slušnou atmosféru a Sam Rockwell fakt dobře hraje. Ale co naplat, když je slabej příběh. K mojí spokojenosti by přitom sálo stačilo docela málo - vystříhat zbytečný scény s manželkou a víc rozvinout dějovou linku se zastřelenou ženskou a pytlem prachů. Z tohohle námětu se totiž dalo vytěžit solidně (třeba i komornějc) pojatý akční béčko. Jo a ještě bych do příběhu zasadil pár "normálních" lidí, protože takováhle početná skupina nesympatickejch a debilních lidí (od vrátnýho až po právníka) se snad na jednom místě koncetrovat ani nemůže. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

No, podľa obsahu som si myslel, že chlap zastrelí na kohosi pozemku jeleňa a skrz to sa mu skomplikuje život. Miesto toho sa rozvíri sled udalostí, ktoré mi vykecali dieru do hlavy! Jedinou svetlou chviľkou, tejto takmer dvojhodinovej nudy, je posledných pár minút, kedy sa konečne niečo deje. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Film má docela kvalitní atmosféru. To se nedá upřít. Prostředí je dobře zvolený a taky mě to ze začátku celkem vtáhlo do děje. Hlavní hrdina je v řiti se vším všudy a když už má možnost si trochu polepšit, tak se to zesere ještě víc. No a teď ke kameni úrazu. Všechno je solidně rozjeto, ale poté jaksi odfláknuto a nedotaženo. Dobrý dojem z úvodu se utápí v záplavě dalších a dalších nových a zbytečných zvratů až se v tom fakt neorientujete a téměř dvouhodinová délka je taky trochu problém. I tak bych dal možná 3* být to fakt o půl hodiny kratší.45% ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobra spinava drama, z ktorej citite doslova zavany samoty a beznadeje. To, spolu s vybornym Rockwellom a gradujucim zaverom, co vyusti az do drsnej katarzie, sa ma ako divaka dotklo. Do polovice filmu je to takmer komorny, pomaly plynuci film v zapadakove, ale atmosfera sa zhutnuje i vdaka citlivo zvolenemu hudobnemu doprovodu. Suhlasim s mojimi "predrecnikmi", ze dej plynie pozvolne, o to silnejsie vsak vnimat atmosferu. Odporucam pustit si film v ukludnenej nalade, vecer, ked vas uz nic nenahana a mozete si ho plne uzit a ocenit. Nie kazdemu isto sadne, ak vsak ano, urcite to oceni. Za mna, prijemne nadpriemerne prekvapenie. ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Samota. Vancouver. Sam Rockwell (hrajuci postavu s vtipnym menom John Moon). A jedna rana. Vlastne nebola len jedna. Zato Sam bol sam. Vo Vancouveri. Plnom atmosferickej samoty. /// Na jedno pozretie fajn, bohuzial nie je vela dovodov vidiet viac krat. Za tie dve hodky sa toho vela nestane, zachranuje to atmosfera a Rockwell. Avsak taku dobru redneckcinu som uz dlho nepocul - odporucam ludom, ktori si myslia, ze vedia dobre anglicky. Tomuto miestami nemohol bez titulkov rozumiet snad ani rodeny amik. ;) ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama