Reklama

Reklama

Desaťročné čínske dievčatko Mei (Catherine Chan) je matematický génius. Jedného dňa je násilne odvedená do New Yorku, kde má pri vydieračských kšeftoch slúžiť ako počítadlo. Luke Wright (Jason Statham), zápasník z New Jersey, pokazí zmanipulovaný zápas a na výstrahu mu ruská mafia zabije ženu a každého priateľa, ktorého má. Luke sa len tak potuluje ulicami, keď mu skríži cestu vydesená Mei. A on sa musí rozhodnúť, či bude pokračovať vo svojej ceste vedúcej do záhuby sám, alebo malej Číňanke pomôže a bude znovu bojovať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (411)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Stathamova nezlomná, dobre fungujúca bitkárska povesť sa stala dobrým a tvrdím "orieškom", ktorý akoby spadol medzi dva mlynské kamene v podobe čínskej a ruskej mafie. Jednoducho a s prehľadom narušil ich plány, čím sa spustila očakávaná akčná diskusia. V porovnaní s kuriérom sa tu divák dočkal lepšieho spracovania, keď niektoré zábery kamery pôsobili výstižnejšie a aj dejove zauzlenie sa viac skomplikovalo. Škoda, že tvorcovia nepriniesli viac kreativity v toľko opakovanej tematike skorumpovaných policajtov a ich vzťahom s mafiou a tiež škoda príliš rýchleho tempa pri akčných momentoch. Prejavilo sa to napríklad pri tom ako Luke rýchlo "vyčistil" bar plný rusov, či rýchlym a nezáživným spôsobom ukončenia súboja medzi Lukom a Alexom. Z toho všetkého mám pocit, že tvorcovia si mysleli, že Stathamova prítomnosť ľudom postačí a že si nevšimnú chyby, ktorých sa dopustili. Určite lepší priemer, takže 70%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film dvoch tvárí, režisér s rozdvojenou víziou. Yakin zatiaľ veľa vody nenamútil, ale spoliehal som sa na jeho schopnosti aspoň po scenáristickej stránke. Ukázalo sa, že na tejto fronte nesklamal, ale kameňom úrazu sa v tomto prípade stali akčné scény, ktoré mali od komplexnosti sakra ďaleko. Kameraman a strihač boli asi v pokročilom štádiu Parkinsona. Navyše akcie bolo v tomto filme natoľko málo, že bola naozaj škoda nevyužiť Stathamov potenciál viac. Herecky sa totiž Jason pochlapil a podal celkom presvedčivý výkon. Scenár ničím neprekvapí ale ani neurazí, občas sa mihne nejaký dobrý zvrat, občas stojí za povšimnutie hláška, ale inak sa drží žánrovej šablóny, čo nakoniec nebola zlá voľba. Chvalabohu to ale rýchlo odsýpa, atmosféra a dramatické línia celkom fajn sekundovali tej akčnej a ja som sa nakoniec aj celkom bavil. 75%. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham si tvrdošijne ide svoje a udržuje si status sympatického ultradrsňáka, pričom ho evidentne príliš netrápi, že jeho filmy vyzerajú, ako keby boli všetky nalinajkované podľa rovnakej jednoduchej šablóny. Tipujem, že za nejakých 10 rokov bude publikum Stathamom dokonale presýtené a bude mať voči jeho akčákom averziu, akú väčšina ľudí oprávnene prechováva voči súčasnej tvorbe niekdajších hviezd strieborného plátna ako Steven Seagal či J.C. Van Damme... ja osobne som sa však Stathamom zatiaľ nepresýtil a stále mu to "žeriem". ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po dlhsej dobe sme sa dockali kvalitnej tradicnej akcnej Stathamovky v ktorej mlati a vystriela protivnikov ako na beziacom pase. Je tu len jeden problem. A to scenar, ktory sa v celej prvej tretine filmu sustredi na co najdojemnejsie vykreslenie Stathamovej postavy a co najlogickejsie vysvetlenie toho, preco je to male dievcatko tak strasne dolezite. Sice ma aj tato cast filmu slusny spad, ale paradoxne vdaka skratkovitemu spôsobu akym nam reziser tieto informacie podava to prilis nefunguje. Keby sa na zaciatku objavil titulok. Toto je dievca po ktorom idu ruski mafiani, cinske triady a skorumpovani policajti a Statham ju ma chranit, tak by to malo rovnaku hlbku. Ale nevadi. Reziser sa na to po pol hodine z vysoka vyserie a film sa prakticky az do konca prepne do akcneho modu. No a v nom Statham exceluje ako vo svojich najlepsich filmoch. Je tu jedna slusna nahanacka, kopa prestreliek a hromadnych bitiek. Choreografia je len priemerne narocna, ale zato posobi efektivne, tvrdo a je bezchybne natocena. Vsetko je perfektne oldschoolovo prehladne. Ziadny zbesilý strih alebo roztrasena kamera. Jedna z banalnych veci, ktora mi urobila velku radost je prostredie v ktorom sa film odohrava. Stare dobre americke ulice. V poslednej dobe sa stale viac akcnych filmov toci v hnusnom Bulharsku (dokonca aj 100megovy Expendables2) a reziseri sa to snazia zamaskovat otravnymi filtrami, takze prostredie v tomto filme pôsobi velmi osviezujuco. Doslova navrat ku korenom 80s. :-). Takze vysledkom je film, ktory mi urobil velku radost a urcite si ho este niekolkokrat pozriem. Aj ked zbytocnu prvu tretinu uz pravdepodobne pretocim. 7/10. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Úvodná polhodinka vynikajúca, sľubujúca veľmi netradičnú stathamovku. Funguje to, dokonca aj tú slzu som Jasonovi uveril. Potom ale vypukne bohapustý masaker. Nič proti nemu, natočený je parádne, bodycount je vysoký ako v hongkongských klasikách, všetko pekne odsýpa... len ten prepracovaný úvod je už potom zbytočný a celá tá zápletka s kódmi prestane dávať zmysel. Celkom škoda, asi do polovice to malo nábeh na jeden z najlepších Stathamových filmov. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (7)

  • Okrem mesta New York sa film natáčal aj vo Philadelphii a na ďalších miestach v štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama