Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajomná dráma jednej rodiny v spleti vášní, smrti a zločinu. Lásku mladého drevorubača Jaška k dcére majiteľa píly Etelke ohrozuje dávna tragédia, ktorá sa odohrala na samote uprostred hôr a prinútila Faktora uzavrieť sa s dcérou pred svetom i ľuďmi. Minulosť sa však opäť vynára v podobe tajomného muža, ktorý jedného dňa prichádza na pílu... Na motívy poviedky slovenského klasika Dobroslava Chrobáka scenár napísal Eduard Grečner. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie. Poetické ladenie príbehu s teplými jesennými farbami je v kontraste s temnou minulosťou jednej rodiny. Braňa Mišíka ( Jašek ) nahovoril Ján Tréger a Ernesta Šmiguru Vlado Minarovič. ()

Monggol 

všetky recenzie používateľa

Emil Horváth: "Chlpatý ancikrist je tvojim susedom. Pakuj sa mi z očí!" Pri týchto starších drámach (a starších predlohách) má človek niekedy dojem, že si kedysi nechali aj na hlavu nasrať. ()

Reklama

Prubner 

všetky recenzie používateľa

Je to natočené trochu staromódně, ale kultivovaně, s citem pro filmovou řeč. Příběh je poutavý a herci sympatičtí a přesvědčiví. Kromě Horvátha, který je poněkud křečovitý (a bohužel to není poprvé). Pro mě jeden z nejlepších slovenských filmů 90. let. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se také ve Štefanové a Vrátnu. (M.B)
  • Film sa natáčal v Bratislave, obciach Vychylovka a Boboty a v Kôprovej a Kvačianskej doline. (dyfur)

Reklama

Reklama