Reklama

Reklama

Superman/Batman: Apokalypsa

  • USA Superman/Batman: Apocalypse
všetky plagáty
Trailer

Do jazera v Gotham City dopadne z nočnej oblohy teleso neznámeho pôvodu. Z ďalekého vesmíru so sebou prináša dezorientované dievča oplývajúce superschopnosťami.
Náštevníčka neovládajúca svoje schopnosti začína v meste páchať značné škody. V tom momente zasahuje Batman, ktorému sa ju podarí chytiť a následne podrobiť výskumu. Čoskoro sa dozvedáme totožnosť, pôvod neznámej dievčiny a tiež fakt, že je jedinou žijúcou príbuznou Supermana, ktorý ju okamžite berie pod ochranné krídla.
Vďaka Supermanovej pomoci si Kara Zor-El rýchlo zvyká na pozemský spôsob života. Dozvedá sa tiež o dvojakom živote, aký vedú superhrdinovia na Zemi a ich úlohe chrániť ľudstvo. Tento spôsob života odmieta s tým, že chce byť len obyčajné dievča. V tom jej však bráni Batman, ktorý ju považuje za nebezpečnú, a napriek Supermanovmu nesúhlasu ju zveruje do rúk Amazoniek.
Pod ich dohľadom sa pri výcviku Kara zdokonaľuje v používaní svojich schopností a postupne odkrýva ich obrovský potenciál. Karu však unesie Darkseid, temný lord z Apokalypsy, a chystá sa ju použiť na svoj prospech. Superman a Batman tak musia spojiť sily a vydať sa na Apokalypsu, aby Karu zachránili. (tibenskym)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Krátce: Povedený film, povedené postavy, "zkrocení zlé ženy" také vydařené, hlavní záporák nemá konečně vizi destrukci světa, ale unese dívku, aby se stala jeho generálem, takže taky plus, no, mně se to líbilo :-) (Konečně taky šlo poznat, že si superhrdinové něco dělají, teče krev, modřiny.... V ostatních toto dost chybí. Superman/Batman: Veřejní nepřátelé -> zde se mydlili a nešlo vidět, že by se někomu něco stalo... Zde ano :-) Líbilo. 70% ()

Richard_Ba 

všetky recenzie používateľa

Animovaný film mohli rovno nazvať “Supergirl”, keďže sa celý film krútil hlavne okolo osoby Supergirl. Mám dojem , že každým novým animovaným filmom sa zvyšuje ich kvalita, jednak graficky, príbehovo ale aj choreografiou súbojov. Čo sa mi na sérii Superman/Batman tak veľmi páči, že sa berie dosť široké spektrum sveta DC, a príbeh sa nesústreďuje len na jednu postavu. Taktiež sa mi páčilo, že sa tvorcovia vyhýbali, resp. len okrajovo naznačili civilné alter-egá hrdinov. Potešil ma hlavne “Fortress of Solitude” , kde po seriály som prvýkrat znovu uvidel Supermanovu zoo. Tvorcovia sa síce museli udržiavať normy PG-13, ale myslím, že z toho vyčerpali maximum. Viacej takýchto poprosím :) ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

SUPERMAN/BATMAN: VEŘEJNÍ NEPŘÁTELÉ sa mi páčil viac. Tu je príbeh trochu nezaujímavý (mladá baba nezvláda svoju silu). Ale vedľajšie postavy sú fajn (Wonder Woman!), akcie dravé. Superman nepatrí k mojim obľúbeným (výnimka SUPERMAN: SÚDNY DEŇ) a aj tu funguje hlavne ako protipól skvelého sarkastického Batmana. Pri "doplnkovej" finálnej gulervúcej scéne, ktorá nemá so Supermanovskou nonšalantnosťou nič spoločné, som zaváhal, či neprihodím štvrtý šuter... ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Trošku zvláštní origin Supergirl předpokládá už něco načteno (Barda? Darkseid, Granny Goodness (WTF?) a jeho/její Fúrie na Apokolips?), nicméně díky půvabné osobnosti Kary i slušné dávce vtipu se mu daří zaháčkovat. O něco slabší animaci vyvažuje dynamika akce a příjemná výtvarná stránka. Těsných 70% ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Supermanovi to s jeho temnějším společníkem šlape pořád dobře. Sice chybí komplexnost Veřejných nepřátel, ale akce je stále výbušná a Supergirl dodává příběhu příjemný otcovský podtext. Do průměru ho ale sráží naprosto neschopný záporák. Jestli je v DC Comics něco vysloveně špatně, je to Granny Goodness. Tahle bizarně transvestitická postava nemá v akčním komiksu co dělat. Slabou čtvrtou hvězdu tak na poslední chvíli zachraňuje dokonalý finální souboj. 70% ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (3)

  • Kara a Superman spolu mluví jazykem Kryptonian, použito však bylo ve skutečnosti Esperanto, mezinárodní vytvořený jazyk podobný němčině. (JORDY)

Reklama

Reklama