Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Norma Jeane Mortenson (Ana de Armas) patřila v šedesátých letech mezi nejkrásnější modelky a herečky amerického stříbrného plátna. Muži po ní doslova šíleli. Ačkoliv si žila pohádkovým životem, veřejnost nic nevěděla o jejích těžkých traumatech z dětství, která si stále nosila sebou a nevěděla nic ani o drsném filmovém světě, kde se nejen za role platilo sexem. Tento snímek nastavuje skrze životopisné drama Marilyn Monroe nekompromisní zrcadlo poválečnému americkému filmovému průmyslu. Průmyslu, který nejednu ze svých hvězd nakonec úplně zničil. (Big Bear)

(viac)

Diskusia

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

mm13

Určite je tenšia :D , ja osobne som skôr čakal, že bude toto nominované aspoň za to, že to dokázalo napodobniť niektoré ikonické scény a fotografie (aj keď pod ktorú kategóriu by také niečo spadalo), ale nominácia Armas je fakt vtip, však ona nevedela urobiť ani takú základnú vec, ako sa zbaviť svojho kubánskeho prízvuku :D .

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

MoziMedve

no comment... zlaté maliny... pózičky mudrlantov... nanominujú a doma si vyhonia jak to komu natreli... alebo je medzi oscarom a zlatou malinou tenšia čiara, než by sme si mysleli? :D

na príspevok reagoval jim_clark65

dr.horrible

dr.horrible (hodnotenie, recenzie)

som myslel, že väčší fail ako oscar pre green book už nezažijem, ale že dostane toto 8 nominácií na malinu a tupá, prehajpovaná, fekálna sračka ako EEOiO bude dostávať jednu cenu za druhou, to už musí byť nejaký vrchol postmodernej iracionality, na ktorom sa raz budeme smiať, lol.

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

Ale ale, to tu máme nějakýho pohoršeníčka. Tak já teda nevim, milí filmoví intelechtuálové. Ale když jste schopný dát naprosto vymatlaný onanii Stalker 84% jenom proto, že Tarkovskej, pak moc nechápu, co vadí na Bloncce, která aspoň ví, o čem a proč chce vyprávět. (Já vim, je dost možný, že tu nemáme žádnej velkej průnik množin diváků a hodnotitelů obou zhruba stejně dlouhejch artovin... zjišťovat to fakt nehodlám, na to jsem příliš málo rentiérem.) A tož teda já dám asi plnej počet, bych jí trochu pomoh. :)

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

Badmaniak

Mám podobný názor :) 

Páčia sa mi podobné artovo smerované a abstraktné filmy, aké napríklad točí David Lynch, ale tento film bol naozaj bizarný, nudný a zvláštne spracovaný. 

Plus osobne sa mi Armas do role tej karikatúry Monroe absolútne nehodila, v niektorých momentoch to vedeli pekne všetko "nalajnovať" aby vyzerala podobne, ako na rôznych ikonických fotkách alebo v scénach, ale inak vyzerá Armas, ako nejaká "školáčka", ktorá sa na Halloween prezliekla za Monroe, To už aj Williamsová z My week with Marilyn vyzerala viac, ako Monroe (aj keď do tváre sa absolútne nepodobala). Jednoducho ten sexepíl Monroe je nenapodobiteľný. 

Badmaniak

Badmaniak (hodnotenie, recenzie)

Chlapci promiňte, ale já to teda dokoukat nedokázal.
Vypnul jsem to a jako "artovou pičovinu" i ohodnotil. Jako zvládnu hodně, spousta podobných věcí se mi i líbí, ale tohle prostě dostalo "odpad". :)

na príspevok reagoval jim_clark65

HenryIvan

HenryIvan (hodnotenie, recenzie)

Forma vyhrala nad obsahom. Ana ale hraje skvelo. Scenár jej ale nijak nepomáha.

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

Paradoxne najlepšie hodnotenie to má len tu :D , na imdb: 5,8/10 , na meta: 49/4,0 a na RT: 46/35 

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

Bluntman

Ja som to ešte nevidel, čiže konečný "súd" robiť nebudem ale z toho, čo viem o Monroe a to, čo som si čítal o tomto filme, je to dosť také na hlavu postavené. 

Zabtie Jesseho Jamesa je historická novela a napočudovanie to určite nebola taká psychadelika, aká je z tohto filmu, ktorý je veľmi voľne interpretovaný a čerpá z niečoho, čo si autorka kompletne vymyslela. 

na príspevok reagoval Jarin69

Bluntman

Bluntman (hodnotenie, recenzie)

jim_clark65

Žádný film nikdy nebyl biografií, protože ta je pouze žánrovou škatulkou pro odlišení řady děl - "biografie" vždy podléhají interpretaci konkrétních osobností v určitých pozicích. Blondýnka se navíc nejmenuje Monroe, ani se nejmenuje Norma Jean - a víc než vyprávěním je proudem vědomí, který pojednává o hvězdných obrazech, obrazech hvězd, trhlinách mezi fyzickým a psychickým. Víc Lynch a Malick než valná většina biopiců posledních dvou dekád. Dominikův Jesse James taky nebyl zrovna konvenční western, že. :)  

na príspevok reagoval jim_clark65

jim_clark65

jim_clark65 (hodnotenie, recenzie)

Počkať, takže toto je "biografický" film podľa knihy, ktorá je biografická fikcia ?? :D 

Prvých pár viet z wiki:

"Blonde is a bestselling 2000 biographical fiction novel by Joyce Carol Oates that presents a fictionalized take on the life of American actress Marilyn Monroe.

Oates insists that the novel is a work of fiction that should not be regarded as a biography."

Veľa biografických filmov je prikrášlených ale nech potom ani tento film ľudia necenia nejak vysoko, pretože to už samotné gro čerpá z niečoho, čo je vymyslené.

De Armas bola celkom dobrá voľba ale ten jej akcent tam podľa mňa bude počuť, ešte v žiadnom filme som ju nevidel hrať s poriadnym americkým akcentom, vždy bolo počuť, že je z nejakej španielsky hovoriacej krajiny (ona je konkrétne z Kuby). A, žeby bola táto rola na Oscara je trocha priestrel, nie? :D ako nechám sa prekvapiť ale, žeby De Armas bola nejaká kapacita? to pochybujem. I keď dnes dajú Oscara kde-komu, keďže je ešte z minority a je pekná, tak sa jej možno ujde jedna soška :D . 

na príspevok reagoval Bluntman

Deryll

Deryll (hodnotenie, recenzie)

Nevim jestli to je faké nebo ne ale našel sem fotky Any co by Marylin a vypadá kurevsky luxusně !! Vim ze je nádherná az to bolí ale kurva já se snad normalne zamiloval:D víc mnohem víc filmu s Anou prosím!!!!! ;)

na príspevok reagoval WhiteDuke

orkadimenza

orkadimenza (hodnotenie, recenzie)

Docela bych byl rád, kdyby se o hudbu postaral Nick Cave. S Andym to bylo v Zabití úžasné :-)

pankreminek

pankreminek (hodnotenie, recenzie)

Patw

Zase ale jedna věc je vizáž, druhá jak ji zahraje. Doufám, že přinejmenšim stejně dobře jako Michelle Williams.

pankreminek

pankreminek (hodnotenie, recenzie)

Patw

Taky si myslim. Jessica je Marilyn i docela podobná, hlavně její vizáži z roku 1962 těsně před smrtí, to byla nejkrásnější.

na príspevok reagoval Patw

Súvisiace novinky

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (viac)

Film o Marilyn Monroe obdržel rating

Film o Marilyn Monroe obdržel rating

25.03.2022

Přesně jak režisér Andrew Dominik (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Zabít tiše) v minulosti naznačoval, jeho biografický film Blonde o legendární herečce Marilyn Monroe obdržel… (viac)

Spin-off Johna Wicka našel hlavní hvězdu

Spin-off Johna Wicka našel hlavní hvězdu

29.10.2021

Herečka Ana de Armas (Na nože, Není čas zemřít) pokračuje v parádním kariérním rozletu a po Bondovi, životopisu Marilyn Monroe Blonde a blockbusteru The Gray Man od režisérů Avengers: Endgame se… (viac)

Marilyn Monroe bude mládeži nepřístupná

Marilyn Monroe bude mládeži nepřístupná

12.10.2021

Režisér Andrew Dominik (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Zabít tiše) si s biografií o slavné Marilyn Monroe prošel peklem. Nejprve byla potíž najít tu správnou herečku, posléze se… (viac)

Reklama

Reklama