Reklama

Reklama

Chingjung eomma

  • Južná Kórea 친정엄마 (viac)

Obsahy(1)

Dojímavý príbeh odhaľuje lásku a ľútosť, konflikty a emócie medzi matkou a dcérou.  Matka Ji-suk (Kim Hae-Suk) bola vždy hrdá na Ji-suk (Park Jin-Hie) a robila pre ňu čokoľvek. Ji-suk mala rada svoju matku, ale zároveň sa na ňu sťažovala, že s ňou zaobchádza ako s dieťaťom, aj keď sa vydala a stala sa sama matkou. Jedného dňa dcéra nečakane navštívi svoju matku a vezme ju na výlet. Matka, prekvapená jej správaním, sa napokon dozvie od Ji-sukinho manžela, že je chorá. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (3)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dojímavý filmový pomník všetkým obetavým matkám, ktoré zasvätili svoj život svojím deťom. Film sleduje život jednej chudobnejšej rodinky na vidieku, ale sústredí sa hlavne na vzťah matky a jej milovanej dcéry od jej útleho detstva až po dospelosť. Zažijeme s nimi spolu rôzne nezhody ale aj kopu radostných chvíľ. Riešia sa tu bežné problémy a finále sa už tradične snaží citovo vydierať. Ale tentokrát mi to nevadilo, keďže ma skôr dojali niektoré chvíle predtým ako očakávaný smutný záver. Veľkým plusom filmu je herecké obsadenie. Hae-sook Kim je v úlohe obetavej matky famózna. V poslednej dobe som ju videl v rôznych úlohách a zakaždým je v úlohe dokonale uveriteľná. Pre mňa menej známa Jin-hee Park ako jej dcéra jej zdatne sekunduje a puto medzi nimi je skoro až hmatateľné. To že sa film sústredí len na ne dve mi trochu vadilo len v jednom aspekte. A to že sa ignorovalo druhé dieťa, ktoré ústredná postava mala do takej miery, že z toho vyplynulo, že upredňostnňvala hlavne svoju dcéru, čo sa mi príliš nepáčilo. A to hovorím ako človek, ktorý bol sám z bratov u mamy uprednostňovaný. Nie je to príliš správne, ale holt to tak niekedy dopadne. Výsledkom je nádherný film, ktorý by si mali užiť nielen ženy, ale nejaké ten citlivejší chlap. 8/10. ()

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem, že z tohoto drama s prvky humoru se vyklube tak výborný film, který má srdce, ale také smutnou tématiku, ve které Korejci vynikají, přesto bych se zdržel výroků o dojáku a provařenosti, protože není moc filmů, které by tak skvěle byly schopny krásně vyjádřit vztah a smutnou dohru mezi matkou a dcerou. Už jsem přeci jen něco zažil v korejských filmech, ale tohle mě nenechalo chladným. Emocionálně je poslední třetina strašně našlapaná a snad jen zapřísáhlý ignorant, který nemá srdce, by mohl tento film těžce odsoudit. Za mě však toto byl nádherný film. ()

Reklama

tombac 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní rodinný doják o vztahu dcery a starostlivé matky v typicky trademarkovém korejském balení, včetně spousty slz a hezkého melancholického soundtracku. Stokrát provařená, ale osvědčená melodramatická receptura na mě stále funguje. 7-8/10 ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama