Reklama

Reklama

Obedár

(študentský film)
  • Česko Jídlonoš (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Krátky film režiséra Ľubomíra M. Kocku, navrhnutý na študentského Oscara. Jeho hrdinom je starší muž, Jozef Stolárik. Každý deň sa pre neho začína rovnakou rutinou: prebudí sa a chystá sa do továrne. Jeho žena Ružena mu vždy starostlivo balí jeho obed, nachystá čistú košeľu a vyprevadí ho do práce. A potom, jedného dňa sa rutinný rytmus zrúti...Je to film o osamelosti, smútku a nezmieriteľnom kolobehu života. Hlavné postavy stvárnili: Božidara Turzonovová (Ružena), herečka Slovenského národného divadla a Štefan Šafárik (Jozef) z Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Pominuteľnosť života, láska (ne)láskavá, v každodennosti, v rituáloch, ktoré sa zdajú nepatrné a pritom keď (už) nie sú, tak najviac chýbajú. Krása v smútku, smútok v kráse. ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Film ma vrátil o 30 rokov späť a pripomenul mi môjho starého otca, ktorý tiež pracoval v Mincovni Kremnica. Reálie rodného mesta ma vždy napĺňajú pocitom patriotizmu a množstvo mojich známych sa podieľalo na vytvorení tohto dielka. Môžem hodnotiť ináč? ()

wayne_79 

všetky recenzie používateľa

Krásne, dokonalé minidielko. Úžasný výkon pre mňa neznámeho herca Štefana Šafárika zo zvolenského divadla. A vzácna mi prišla aj účasť legendy Andreja Mojžiša ()

Zaujímavosti (1)

  • Film získal cenu pre najlepší študentský hraný film nad 15 minút, na medzinárodnom festivale krátkych filmov v Palm Springs a cenu pre najlepší študentský film na festivale Thailand – Phuket. Na slávnostnom odovzdávaní prestížnych cien pre študentov americkej Akadémie filmového umenia a vedy získal bronzovú medailu spojenú s finančnou odmenou 2 000 amerických dolárov. Slovenskou filmovou a televíznou akadémiou bol nominovaný na národnú filmovú cenu Slnko v sieti. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama