Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obchodná loď s loďmajstrom Harry Pattersonom (Clark Gable) je počas 2. svetovej vojny je torpédovaná japonskou ponorkou. Medzi zachránenými je iba pár námorníkov, vrátane Harryho, ale aj Mudgina (Thomas Mitchell), ktorý sa pre ich záchranu zúfalo modlí, a uzavrie dohodu s Bohom. Zrazu sa na horizonte objaví vojenské lietadlo, ktoré ich zachráni. Mudgin ale v prístave dohodu nedodrží, a tak mu z tela uniká duša. Spoločne s Harrym následne hľadajú nádej na záchranu v knihách v miestnej knižnici. Tu pracuje Emily Sears (Greer Garson), ktorá ostrieľanému námorníkovi Harrymu zmení život na nepoznanie. (Volodimir2)

(viac)

Recenzie (2)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Clark Gable do US Army vstúpil tesne po tragickej smrti svojej manželky Carole Lombard. Nasledujúci rok strávil v Británii u 351. bombardovacej skupiny RAF a nakoniec 12. júna 1944 na vlastnú žiadosť bol uvoľnený z aktívnej služby. 2. svetová vojna skončila a Clark Gable hral v tomto filme, ale tento film je až príliš intelektuálny na svoju dobu. ()

Svadbos 

všetky recenzie používateľa

Clark Gable je späť a Greer Garson ho dostala! Obaja sa však utopili v ťažkopádnej komédii o námorníckom robotníkovi a tichej knihovníčke. Ani svieža Joan Blondell to nezachráni. ()

Reklama

Galéria (15)

Reklama

Reklama