Reklama

Reklama

Veteráni 2. svetovej vojny

(TV film)
všetky plagáty
Slovensko, 2010, 95 min (Special Edition: 72 min)

Obsahy(1)

Ako poznačila životy a osudy najstrašnejšia vojna v histórii ľudstva osudy našich, ale aj ruských vojakov.Spomienky, návraty do oných dní, keď skončila 2.svetová vojna. Boje proti fašistom na všetkých frontoch, no predovšetkým na území Slovenska.Život veteránov dnes. V Rusku, v USA a na Slovensku. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (7)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Aj po druhom vzhliadnutí mi mal tento dokument stále čo ponúknuť. Mám slabosť pre vojnové príbehy a v tomto veľm vydarenom dokumente ich je požehnane. Výpovede slovenských, amerických a ruských veteránov sú veľmi pútavé a miestami to zájde aj do dosť krutých detailov. Musím dodať, že českú stranu zastupuje žena, ktorá rovnako prináša svoj príbeh, aj nepekné spomienky na pokus o znásilnenie. Veľmi dobre to za všetkých vystihol jeden z našich slovenských veteránov, že najťažšie bolo presvedčiť samého seba. Prečo zabíjať? Prečo má mieromilovný človek, ktorý neznesie ani pohľad na krv, zrazu zabiť človeka? Odpoveď aj na tieto otázky nájdete v tomto skvelom dokumente. Ak nemáme peniaze na filmy, robme aspoň takto výborné dokumenty. 100% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny dokument! So všetkým, od rôznych udalostí, rôznych ľudí, zábery z nemeckej strany, Dukla, až po pripomenutie toho, že nie všetko čo geriatrici vykládajú je aj pravda a s odkazom do súčasnej doby. 4 z 5 ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Výpovede veteránov zo Slovenska, ZSSR a USA, niekdy k veci, niekedy trochu menej. Ako úprimne povedal jeden z účastníkov, má už stratenú pamäť a mali príst pred rokom. Celý film je bez hovoriacich hláv a bez komentára, čo mu slúži ku cti. ()

st3f0o 

všetky recenzie používateľa

Dočkal som sa! Osobné výpovede vojnových veteránov či už našich, amerických alebo ruských priamych účastníkov druhej svetovej vojny nám po nespočetnom kvante aj keď vynikajúcich no zahraničných dokumentov konečne prináša aj SLOVENSKÝ dokumentárny film, ktorý svojou kvalitou za nimi vôbec nezaostáva, práve naopak. Veľmi silné príbehy spojené s bolestivými spomienkami, tragické osudy vojakov, ktorí bojovali na jednotlivých frontoch a k tomu až doteraz nikdy nezverejnené dobové zábery... to celé veľmi kvalitne spracované. Klobúk dole! Len dúfam, že týmto výnimočným dielom to nekončí, a že nám slovenská dokumentárna tvorba toho k tejto tematike ponúkne ešte mnoho. ()

fajnes 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery fakt slušný dokument, založený zväčša na výpoveďach veteránov (čo ostatne aj vyplýva z názvu). Najviac sa mi páčili tí americkí :). ()

andydy 

všetky recenzie používateľa

Fakt skvelý dokument vždy som si to nejako predstavoval ako to vtedy vyzeralo, ale až títo ma presvedčili, že to bolo fakt hnusné a radšej to nezažiť. ()

Reklama

Reklama