Reklama

Reklama

VOD (1)

Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) se vídají celých dvacet let, každý rok spolu ale stráví jen jeden den. Seznámili se na večírku po jejich společné promoci 15. července 1988, i přes vzájemné sympatie ale zůstávají jen přátelé. Každý následující 15. červenec odhaluje, jak se oba za rok změnili, odkrývá jejich úspěchy i prohry, navzájem se svěřují se svými zážitky, problémy a nevydařenými láskami. Po letech strávených hledáním štěstí a porozumění - ale také dospíváním a dozráváním - si Emma i Dexter začínají uvědomovat, že klíč k opravdové lásce a spokojenosti mají celou dobu na dosah ruky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (5)

Trailer

Recenzie (629)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Po přečtení distribučního textu jsem nečekal klasickou romantickou komedii, ale spíše úsměvné drama o postupném růstu dvou přátel, jejichž osduy se po letech spojí. A to se mi bezezbytku vyplnilo. Bavily mě dialogy, ústřední herecká dvojice, jíž byly role napsány takřka na tělo a nakonec i to citové vydírání. Všechno bylo jak má být, dokud mi Scherfig nedala ránu, ze které jsem se už nevzpamatoval. Mělo to bejt jinak! 80% ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Velké zklamání co do scénaře, které nemohlo napravit ani tak milé herecké obsazení a jejich veškerá snaha. Vadí mi dnešní moderní trend hraní si na mladé staré a odklad rodiny do čtyřiceti, kdy už to většinou biologicky logicky nejde. Emma jako typická slepice trpěla excesy nezodpovědného klacka 20 let, a pak se oba divili proč že jejich láska nedojde naplnění!? No a vrcholem byl závěr, kdy cesta odříkání a odpouštění skončila nesmyslně tragicky. Nelíbí se mi dnešní degradace tradičních hodnot, které nezmění žádná doba ani režim, protože jsou přírodně dané. Líbilo se mi vtipné stránkování kalendáře, to si hvězdu zaslouží. No jasně, další hvězdy patří právem oběma hrdinům, spravedlivě po jedné. ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

To teda bola "sáčková polievka" od Lone Scherfig, ktorej chýbala chuť a aj aróma. Od komédie to malo dosť ďaleko, pretože náznak vtipných momentov sa niekde vytratil a ostali len, slabé nepresvedčivé dialógy. Dejová línia bola až príliš nekompaktná a kúskovaná častým vsunutím jedného dňa vždy v inom roku, ktorý odštartoval ďalší a ďalší kúsok, čo sa mi vôbec nepáčilo. Najlepšiu, alebo najviac odvedenú prácu mali maskéri, ktorý stále museli prispôsobovať výzor hercov k ich vekovému dozrievaniu. Ak si rozložím film na tretiny tak prvé dve nestáli za nič, až tá tretia začala ako tak prosperovať v ktorej sa tiež stala aj Emminina, nečakaná, tragická nehoda, ktorá zároveň rozhodla o získaní aspoň zopár úspešných percent na svoju stranu.30% ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Mám sice slabost pro Anne Hathaway, ale tenhle film mi přišel nekonečný. Romantický sci-fi doják o dvou lidech, kteří po desetiletí vypadají stále stejně (pravda, až na účesy) a občas se jim 15. července něco zajímavého stane, ale většinou spíš ne. Možná to mohlo fungovat jako kniha, ale u filmu se mi jen podařilo neusnout. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Romantický príbeh o tom, ako trestuhodné môže niekedy byť plytvanie časom. V živote treba využiť každú príležitosť a hlavne nič neodkladať na potom, to sa týka aj vecí lásky. Výborne natočené, výborne zahrané a na záver aj posmutnelo emotívne. 80/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Galéria (155)

Zaujímavosti (12)

  • V scéne, keď Emma (Anne Hathaway) vchádza so Jean-Pierrom do kaviarne, sú ceny na tabuli vo frankoch, v roku 2003 už však vo Francúzsku platilo euro. (skazinoska)
  • Jenom v Británii se románu „Jeden den“ prodalo 650 000 kopií a má mnoho věrných fanoušků, a to i těch s modrou krví. K velké náklonosti ke knize se přiznala například vévodkyně z Cornwallu. (272827)

Reklama

Reklama