Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stredobodom koprodukčnej drámy je postava psychiatra Piotra. Problémy pacientov v nemocnici sa prelínajú s náročnými vzťahmi vnútri rodiny. Syn, s ktorým sa Piotr roky nevidel, sa objavuje na klinike a hrdinova mladá snúbenica sa čoskoro dozvie o jeho predchádzajúcom živote viac, než chcela. Všetky postavy ťaží ich minulosť, ktorá postupne vychádza na povrch, či už v ordinácii, domácich hádkach alebo počas cesty na pobaltský polostrov Hel. Každý má svoje skryté trápenia a obavy. Niekto vyhľadáva pomoc lekára, iný sa s nepríjemnými okolnosťami pokúša vyrovnať sám, ale ich podstatou je stále rovnaká láska, závislosť, sklamanie a nádej. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (4)

pierre9 

všetky recenzie používateľa

Poľské filmy ma ešte nikdy nesklamali a napriek veľmi nízkemu hodnoteniu tu na CSFD to platí aj o Hel. Silný príbeh s charizmatickými hercami, A. Geislerová bola už len takým bonusom. (Artfilm Fest 2010) ()

marvan 

všetky recenzie používateľa

Režisérka se před projekcí filmu omlouvala, že jeho první půlka je pomalá, ale prý v té druhé se všechno zlepší. Kupodivu mě bavila právě ta první půlka, kdy se takříkajíc rozdávaly karty. Druhá půlka nečekaně upozadila doposud rozvíjené motivy a spolehla se na vršení schematických situací, bez výraznější souvztažnosti k předchozímu. Problém je dle mého v neschopnosti autorky skloubit požadavky filmového vyprávění s reálným předobrazem příběhu, z něhož film vycházel. ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Prvých 20-30minút výborných, náhle, z ničoho nič, absolútne autorské obludárium. Nevyjasnené motívy, nedotiahnuté línie (syn, úplne zbytočné scény syn-milenka), A.Geislerová (milenka) len tak prilepená do príbehu, nech je "zaujímavejší", navyše trápne okopírované preisnerovské hudobné motívy. Neverím a nerozumiem, Kinga Debska. ()

spikey1 

všetky recenzie používateľa

Strašně se mi líbil začátek kdy se stotožňujete s hlavním hrdinou, procházka s ním po klinice a nějaká přirozenost jeho života mě hrozně bavila,jeho pád na dno byl ještě zajímavější ale hrozně uměle převyprávěn. a návrat mi zničil příjemné mrazení z toho kam se dá spadnout. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama