Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh mladé dívky Peggy, která vezme práci od úklidové firmy na zámku jednoho známého sochaře. Peggy (Sian Barbara Allen) se velice snaží, aby sochař Jeffrey Elliot (Ted Bessell) a jeho matka (Bette Davis) byli spokojeni. Jeffreyho matka však nemá Peggy ráda. Jednoho dne najde Peggy v domě cizího muže. Ten tvrdí, že hledá svou dceru, která vykonávala tu samou práci jako Peggy a záhadně zmizela. (Terva)

(viac)

Recenzie (3)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Mladé dievča začne pomáhať v dome sochára, kde žije so svojou matkou a sestrou, ktorá sa však nikdy neukazuje. Onedlho zisťuje, že sa tu dejú podivné veci a dievča, ktoré jej prácu robilo predtým, bez stopy zmizlo. Slušná TV oddychovka, ktorá ma však naštvala strašne naťahovaným koncom, s ktorým sa zbytočne hrala, aj keď pointa už bola dávno jasná. Ináč to ale ušlo; príjemne natočené, zo začiatku rovnako príjemne záhadné, s niekoľkými napínavými scénami a pomerne mrazivou atmosférou. Avšak ani s pomocou vhodnej, krátkej stopáže to nedokázalo uhrať celý film, pričom tú podobnosť s Hitchcockovým Psychom radšej ani moc spomínať nebudem. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Hodně podobné Psychu. Napínavé, dramatické se zajímavým koncem. Scénář - Arthur Hoffe a Jimmy Sangster. Produkce - Lou Morheim. Hudba - Robert Prince. Kamera - Leonard J. South ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemný trilerík, od ktorého som vzhľadom na televízne spracovanie veľa nečakal. Dej je síce predvídateľný, to však neuberá filmu na atraktívnosti či atmosfére. Ku príjemnosti prispieva aj akurátna stopáž, viac naťahovania by bolo k neprospechu. Už staršia Betka Davisová hrá presne to, čo sa od nej očakáva. Škoda niektorých zjednodušení v závere, ako aj to, že vraždiaca matka si z vraždy takmer nič nerobí. A potom je tu ešte hlavná postava, ktorá je fakt divná študentka - miesto zábavy s kamarátkami či randenia si radšej pýta povolenie na ďalšie a ďalšie upratovania alebo sa silou mocou chce starať o nemocnú starú osobu s jej manierami. ()

Reklama

Reklama