Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Veľká Británia Strike Back
Trailer 3
Veľká Británia / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Predloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrajú:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (85)

Protiúder (2010) 

ďalší seriál je úspešne za mnou a hoci prvá séria je dosť o prde, séria 2 až 5 pridajú na gore, sexu, akcii, zvratoch a Stone a Stonebridge to tam ťahajú jak páni. Séria 6 až 8 síce vymení tým, ale stále má skvelú akciu, fajn hlášky a dobré tempo. Celkovo veľká spokojnosť. ()

Série 1 (2010) (S01) 

prvá séria celkom namlsala prvými 4 dielmi a 4 bol fakt peckový ale posledné dva už boli slabšie a finálna šiesta bola dosť o ničom ale ako celok si to 4* zaslúži a uvidíme čo ďalšie série. ()

Iraq: Part One (2010) (S01E01) 

Vcelku zaujímavý začiatok, obaja predstavitelia si ma už teraz získali a hoci to veľmi akčné nie je, už prvý diel ma zaujal a musím uznať, že niektoré scény ako čo vidíte na obrázku alebo ojeb Alfa týmu boli cool. Úvod na solídne 4*. ()

Iraq - Part 2 (2010) (S01E02) 

O niečo lepšie ako prvá epizóda, dokonca sa dočkáme i pästného súboja a autonaháňačky. Na 5* stále málo ale je to viac než dobý začiatok. ()

Zimbabwe: Part One (2010) (S01E03) 

Tak už sa to zlepšuje, predsa len bitka a aj útek z väznice sú dobre natočené a pevne verím, že som našiel ďalší fajn seroš. ()

Zimbabwe - Part 2 (2010) (S01E04) 

Tento diel si zaslúži plný počet. jednak slušnou akciou v závere a jednak zaujímavou postavou Masuka. Snáď sa ešte v seroši objaví. ()

Afghanistan - Part 1 (2010) (S01E05) 

Krom toho, že si tu zahral sniper s Wonderky tak táto časť nieje veľmi zaujímavá a čo sa týka akcie tak krom vyradenia dvoch amíkov tu nijaká nie je. Uvidíme čo druhá časť. 1.1. 2021 zisťujem, že som to ja somár napísal do diskusie. Preč by ne. ()

Afghanistan - Part 2 (2010) (S01E06) 

Priznám sa čakal som peckovejší ending prvej série ale nevadí. Záverečná akcia bola fajn i keď krátka. ()

Project Dawn (2011) (S02) 

Druhá séria oproti prvej pridáva oveľa zaujímavejších hlavných protagonistov (jedného kurevníka a horúcu hlavu a druhého ktorý taktizuje a plánuje.) drsnosť je fajn, striedanie lokácií je tiež plus, aj pekné ženy(často nahé). navyše chválim, že jak hrdinovia tak záporáci využívajú krytie, menia zásobníky, postupujú takticky a nevrhajú sa do každej miestnosti ale pre istotu najprv hodia granát. A chválim aj to, že seriál má v podstate uzavretý príbeh na celú sériu a čiastkové príbehy skrz ktoré sa pátra sú vždy dvojdielne a tak sa tvorcovia nemusia nikde ponáhľať. ()

Epizoda 1 (2011) (S02E01) 

Oproti prvej sérii zásadná zmena. vymenili sa herci, pričom Winchester je sympaťák a Stapleton tvrdák ktorý musí pojebať každú na ktorú natrafí, a pri akcii ešte strelí protivníkovi ležiacemu na zemi guľku do palice. S tým súvisí i viac krvi pri akcii a väčšie množstvo nahoty a erotiky a prvý diel vôbec nebol zlý. Slušné súboje, prestrelky a napínavý ending. ()

Epizoda 2 (2011) (S02E02) 

Pokračujeme tam kde sme skončili a tentokrát je to síce o niečo menej akčné ale stále dobré, napínavé a v závere to má pár zvratov a zároveň nám tento seriál ukáže že sa s ničím nebude jebať a postavu proste odpraví a basta. ()

Epizoda 3 (2011) (S02E03) 

tretí part nás zavádza do exotickej Afriky kde budeme prenasledovať davosa morského. A musím uznať, že jeho postava pôsobí aj koná dosť racionálne. Plus má sexy samicu z ktorej vyjebe dušu. Čo sa týka akcie tak v tomto dieli jej veľa nemáme ale rozhodne prepad konvoja alebo naháňačka s hackerom ulicami mesta má šmrnc. A koniec je podľa mňa dosť úsmevný keďže každý normálny vie, že smrťou dotyčnej osoby to nemôže skončiť. 5* ale zaslúžene. ()

Epizoda 4 (2011) (S02E04) 

Opäť nie až tak akčná časť ale keď idete proti bande 3 ľudí veľa akcie nevykrešete a tá čo tu je je dobrá. Záver má kurevský zvrat a finish je potešujúci. Len tak ďalej. ()

Epizoda 5 (2011) (S02E05) 

Skvelý diel opäť zasadený do exotickej Afriky. Máme tu Joraha a naši hrdinovia mu pomáhajú zachrániť dcéru. autonaháňačka je fajn, a záverečná masakrálna a drsná prestrelka je tiež cool. Ďalší plný počet. ()

Epizoda 6 (2011) (S02E06) 

Podarená epizóda. Máme tu scottove sexuálne hlášky(a že stoja za to). Stonebridge ide zatiaľ makať a jeho linka má naozaj skvelú akciu. akurát jediné sklamanie je, že sa nedozvieme kto je Latifov špión(ale mám dve horké typy) a to, že som čakal, že si Stonebridge a Agbaje dajú pästný súboj a prdlajs. Ale stále hodné 5*. ()

Epizoda 7 (2011) (S02E07) 

SPOILER ALERT: Tu musím jednu hviezdu ubrať. začne to zaujímavo, potom tu máme scénu ala Pornhub ,a ide sa na akciu do kosova. Akčné scény fajn ale žiaľbohu je tu jeden problém. Týpek amík ktorý nás má vyzdvihnúť na dohodnutom mieste zmizne a potom sa zase objaví a na otázku kde bol odpovie to vysvetlím potom a našich dvoch profi vojakov nenapadne že je to pasca? Čo mňa napadlo v tej sekunde keď toto povedal a nakoniec sa to aj potvrdilo. Akože Scott myslel na piču tej ekonómky uňho to chápem ale Stonebridge? Dosť veľký fail za ktorý uberám hviezdu. ()

Epizoda 8 (2011) (S02E08) 

Návrat k dokonalosti. Nie 100-pecentnej ale predsa. Skvelé prestrelky, záverečné vyradenie záporáka bolo celkom funny podľa mňa. Akurát tie záverečné prestrihy medzi tým ako Stonebridge leží na nemocničnom lôžku a Scott ako jebe my prišli debilné. ()

Epizoda 9 (2011) (S02E09) 

Opäť fajn epizóda, síce viac jebačková než akčná, ale akcia v bunkri alebo útek pred čečencami je fajn. Záverečné lapenie je tiež fajn a zaujímavo podané ale stále mám taký pocit, že ten dotyčný nie je Latif. ()

Epizoda 10 (2011) (S02E10) 

Záverečná časť my potvrdila že Latif je naozaj pravý Latif, tam som sa mýlil. Ale nemýlil som sa v jednej veci a to kto je podrazák. Tiež ma mierne sklamala akcia ktorá bola slabšia na to, že sme v záverečnej časti série. Ale napriek tomu útok na úľ vyzeral dobre a aj záver. Paradoxne Stonebridgova linka v závere sa my páčila viac než Scottova ale zase uňho bola fajn pästná bitka. ()

Vengeance (2012) (S03) 

Ako pri druhej série i tu som napísal svoje dojmy ku každému dielu zvlášť. Sem iba dodám, že som mierne sklamaný z toho ako odfláknuto boli vyradený záporáci(okrem tej ženskej) a slabšieho napätia v poslednom dieli. Inak spokojnosť. Stále dostatok krvavej akcie a slušná dávka erotiky. ()

Reklama

Reklama