Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom je mladý londýnsky zlodejíček. Je to bedár, ktorého otec kruto bije a využíva na krádeže. Ani zďaleka nemá ľahký život medzi spodinou Londýna. Raz, keď ho nahaňa strážnik, preskočí Tom hradbu a ocitne sa priamo v záhrade Henricha VIII. Odtiaľ sa dostane do komína a spadne rovno do izby mladého princa Edwarda. Bedár a princ sa podobajú ako vajce a vajcu, a kedže na druhý deň má byť ples, princovi príde na um bláznivá myšlienka. Preoblečú si s bedárom šaty. Náhoda však chce, aby si princa a bedára pomýlili aj stráže v zámku. Tak sa ocitne Tom v nádhernom zámku ako dedič anglického trónu a princ Edward za hradbami v temných a chladných londýnskych uliciach spoločne s chudákmi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (8)

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Lepší verze než ta s Errolem Flynnem, protože se tady sešla podobná tvůrčí sestava (producenti, scenárista, luxusní herecké obsazení) jako u mých milovaných Tří mušketýrů. Jen místo Richarda Lestera režíroval multižánrový veterán Richard Fleischer. A Reed coby drsný žoldák s měkkým srdcem Miles Hendon je úžasný, ostatně jako vždy. "Viděl jsem tě bojovat třikrát. Jednou jsme utekli a dvakrát jsi prohrál." ()

Gig 

všetky recenzie používateľa

Oliver Reed, Rachel Welchová, Heston a sedmdesátá léta - opět “stejná parta” a dobrodružný historickororomantický příběh jako Tři mušketýři. Já mám pro tu partu okolo a typ filmu velkou slabost. Navíc Reed stejně jako Atos, tak i tu jako sir Miles, je šlechetný šlechtic s tajemnem v pozadí a ta role mu sedí jako vous. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Hvězdně obsazený (Reed, Welchová, Borgnine, Scott, Harrison, k nepoznání změněný Heston) historický film podle knížky Marka Twaina od známého režiséra, který se nedal prakticky nikde najít. Knížku jsem kdysi četl, možná viděl i nějakou adaptaci, ale kromě toho že má dojít k výměně jsem si z toho nic nepamatoval. Takže jsem místy nevěřícně koukal co to vlastně sleduji. Chvílemi Dickens, chvílemi šermovačka, chvílemi situační komedie. K tomu hlavní dvojroli hraje 19letý teenager (v knížce malý kluk, skutečný Edward zemřel v 15 letech). Nakonec mě došlo, že tohle není historický film, ale prostě pohádka s historickými postavami a jako taková funguje. Pěkná výprava ať už bohaté paláce či chudinské slumy, hrdinové co najdou ponaučení, solidní herci, výborné Reedovy souboje a ironický humor. Takže i přes dlouhou stopáž si mírně nadhodnotím na 4*. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Mam rad tieto filmy o zamene identity - chudak a mlady anglicky princ si zamenia identoity - a chudak sa ocitne na kralovskom dvore. Richard Fleischer dokaze byt rezisersky vyborny /Brutalni Sobota, Mezi nebem a peklem, The Compulsion/ ale mnohokrat sa mu nechcelo tocit a natocil aj vyslovene planoby /Spikesova Banda, Ashanti. Prilis Tvrdy/. Tuto chvilu trva, kym sa to rozbehne - ale ta kralovska nadhera ma plne uchvatila aneprestala fascinovat. Hlavne hviezdy boli samozrejme Rex Harrison /Kleopatra 1963/, Oliver Reed /Tri Musketyri, Gladiator/ a vyborny Ernest Borgnine /Vladce severni drahy, Marty/ : 77 % ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (2)

  • Natočeno podle knihy Marka Twaina "The Prince and the Pauper". (Terva)

Reklama

Reklama