Reklama

Reklama

Recept na život

(seriál)
  • Poľsko Przepis na życie
Poľsko, (2011–2013), 45 h 50 min (Minutáž: 38–45 min)

Hrajú:

Magdalena Kumorek, Piotr Adamczyk, Edyta Olszówka, Borys Szyc, Maja Ostaszewska, Aleksandra Radwańska, Dorota Kolak, Dominika Gwit-Dunaszewska (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(65)

Obsahy(1)

Byť ženou nie je jednoduché. Obzvlášť vtedy, keď sa k nej zamestnávateľ otočí chrbtom, milovaný manžel si nájde mladšiu spriaznenú dušu a dcéra v tínedžerskom veku jej to nijako neuľahčuje. Avšak prímes nových ingrediencií do života môže vylepšiť aj tie najhoršie dni.
Recept na život je inšpirujúci príbeh ženy, ktorá sa snaží dať svojmu životu nový zmysel, nájsť v ňom nové sny a túžby. Pridáva do neho prísady podľa vlastnej chuti, prepadne kulinárskej vášni a učí sa, ako si prostredníctvom nej môže upraviť aj vlastnú existenciu... keďže život nejde presne podľa receptu. (STV)

(viac)

Recenzie (4)

Generi 

všetky recenzie používateľa

Po zhliadnutí pár častí je to vtipné, svižné, ale ak sledujete dlhšie, nestačíte žasnúť nad takým agresívnym feminismom. Postavy matky a dcéry pubišky- v katolickom Poľsku riešia stále sex a vzťahy s mužmi, postava manžela -lekára - totálna katastrofa - podpapučový chudáčik, úplný dilinko a jeho nová manželka - totálna hlupaňa, akože emancipovanáa a neustále ho sekýrujúca gynekologička. Zápletky sa donekonečna opakujú, k tomu sa stále varí... Seriál, ktorý stačí len počúvať. Pri varení, vysávaní, písaní úloh, je tam dobrá hudba a odsýpa to. Ale na to, aby som si k nemu sadla, by ma museli pripútať. ()

Reklama

pippi001 

všetky recenzie používateľa

Skvelý rodinný seriál. Hodnotím rodinný / denný seriál a preto porovnávam so žánrami podobného druhu, ktoré v súčasnosti vysielajú rôzne televízie a veru zatiaľ som nenašla lepší ako tento. Je vtipný, zo života, skvelá hudba, grafika, príbeh a opakujem je vtipný :) Svoje si v ňom nájdu všetky generácie. Nie je nekonečný, má 65 častí a tak má svoj začiatok, priebeh a koniec (pretože tvorcovia vedeli kedy má skončiť). Určite je to pre diváka príjemne strávený čas :) ()

unclejack 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že toľko zo seriálu stačí. Videl som dosť na to, aby som mohol vypichnúť klady a predhodiť na rošt zápory. Poľský seriál Recept na život si okrem značnej popularity doma vydobila vysielací čas v Madarsku, na Strednom východe - kde sa volala Wasfat alsa'ada - než prišla na Slovensko a bude pokračovať na čínske trhy. Aby sme boli spravodliví, hned na úvod treba uznať, že Poliaci nakrútili oveľa lepší seriál než je Ulica alebo Ordinácia - Recept je vdaka slušnému strihu dynamickejší, má prirodzenejšie herecké výkony, neopakuje sa tenistý hudobný motív a lokácie sa svižne striedajú. Na druhú stranu, seriál pravidelne šliapa do toho istého hniezda ako menovaní zástupcovia českej televíznej scény - v podobe mizerného scenára. Hlavná postava v sympatickom podaní Magdaleny Kumorek dostáva - zdá sa zaslúžene - najväčší priestor a okrem nej a cynického Jerzyho - Boris Szyc, prečo ani jeden z nich nie je v sekcii Hrajú?!?!?! - sú vedľajšie postavy nedotiahnuté a ploché. Ich hereckí predstavitelia sú len o málo zaujímavejší ako ich postavy. Takže zlatý priemer. ()

Galéria (1 150)

Reklama

Reklama