Reklama

Reklama

Rozprávkovo bohatému ománskemu šejkovi zostáva posledných pár mesiacov života. Kým mu vymeraný čas vyprší, chce dostať na tanieri hlavy mužov, ktorí zabili jeho troch synov. Ponúka svoje ropné polia, čo je veľmi lákavá ponuka, avšak zodpovedá neľahkému zadaniu. Obeťami šejkovej odplaty sa majú stať príslušníci britských špeciálnych jednotiek - elitní, všestranne vybavení vojaci, ktorí jeho chlapcov pripravili o život počas vojny o Omán. Túto pracovnú ponuku, ale bez konkrétnych detailov, dostane Hunter, legenda medzi nájomnými zabijakmi. Keď po prílete do Ománu zistí, že má zlikvidovať príslušníkov SAS, nechce sa na túto úlohu podujať. S tým sa tak trochu počítalo, pretože Hunter má byť len návnadou v zložitej hre, ktorej cieľom je najať Dannyho (Jason Statham). Hunterov žiak a priateľ je vo svojom odbore absolútna jednotka, bohužiaľ ho pred časom zavesil na klinec. Ak prácu vezme a zabije tri esá SAS, zostane Hunter nažive. V opačnom prípade má smolu. A keďže Hunter mu kedysi zachránil život, Danny nebude mať veľmi na výber. (TV Markíza)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (599)

Fr 

všetky recenzie používateľa

VÁLKA KONČÍ, TEPRVE KDYŽ OBĚ STRANY UZNAJÍ, ŽE JE PO VŠEM....... /// Dannymu už to je u prdele (to zabíjení). Už ho to neba. No jo, ale co když kámoš potřebuje helfnout? ,,BUĎ POMSTÍŠ MÉ SYNY, NEBO TVŮJ KÁMOŠ UMŘE“! (já jsem vám to říkal!) Složitost zápletky bude během filmu podstatně (co taky narvat do 2 hodin...) složitější, ale Jason je (konečně zase!) drsňáckej suverén, jakýho maj holky (a i když to na jejich hodnocení nevypadá...) i kluci rádi. Ve filmu je všechno: střílení, honička (auty), ruční práce, běhá se.... občas pobaví akční nápad či (taneční?) choreo. Kam se serou všichni ti (poslední) kurýři! Ale sorráč – je to moc dlouhý!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Trénuju se židlí na souboj v karate. 3.) Thx za titule ,,moonstomper“ a ,,BadGirl“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Mně se to nelíbilo. Myslím, že mohu zcela upřímně říct, že to byl vůbec nejhorší film s Jason Stathamem, který jsem kdy viděl a možná i který kdy vůbec uvidím. Akce slabá, zato nuda ohromná. Navíc film působí velmi nevěrohodně. Píše se tam, že je šmrncnutý skutečnou událostí, ale já prostě nevěřím, že parta takových ubožáků a trosek by bylo schopná takhle snadno likvidovat bývalé členy světově proslulé S.A.S. Tu Stathamovu bitch hodnotím jako postavu ve filmu naprosto zbytečnou a překážející. Navíc byla i ošklivá. Že je režisér naprostý začátečník je z filmu cítit do všech světových stran. Čekal jsem od filmu něco úplně jiného. Tohle bylo skvostné zklamání. Akce po skromnu, zato té vaty tam bylo přehršel. Nebýt takového hereckého obsazení, tak by se zcela jistě jednalo o další filmový průser. Takhle mám tu * alespoň za co dát. ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Jeden z filmov, ktorý som očakával v tomto roku a ktorý sa výnimočne zapísal do mojej filmovej kroniky. Kto z koho ? Pár ostrých chlapov na čele s J. Stathamom (Danny) versus skupina na čele s C. Owenom (Spike). Aj keď sa dá predvídať ako to skončí, napriek tomu nechýbajú dobré vykreslené akčné scény, zápletka a zdramatizovanie príbehu ako aj dobrá výprava sprevádzaná ulicami miest a prírodných krás. Celé je to prepletené detailnými zábermi kamery ako napríklad úvodný detail na psa a jeho oči, na plechovku pod kolesom auta, v ktorej bliká indikátor pre pohyb vozidla, detail keď jeden z elitných zabijakov cigaretou pálí hmyz, to všetko pozdvihuje tento film na hladinu vane naplnenej týmto žánrom. Jason Statham je môj strelec na šachovnici, ktorý svojimi diagonálnymi pohybmi vie zlikvidovať veľa pešiakov a figuriek, zaútočiť na kráľa a dostať súpera na kolená. Za spomenutie stojí aj Robert De Niro, ktorý síce veľa nezahral, ale svoju podstatu naplnil. Na záver vtipné oslovenie pre Dannyho od Huntera " Ako si to dokázal mladej " 100% ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Jason Statham si vie vyberať úlohy na telo. Schopný scenár, schopný režisér, akciu striedajú konšpiračné dialógy a čo je najdôležitejšie Statham opäť vychytil podarených parťákov. De Niro je stále king, Clive Owen overený zabijácki protivník a Jasonovy parťáci sú tiež na zožratie. Dominic Purcel ma vo svojich úlohách vždy iritoval, no tentoraz nahodil páčo, bokombrady ako svet, drsné fúziky a s okuliarami je úplne na nespoznanie. Ďalší parťák mne doteraz neznámi Adel Young však tiež nezaostáva a do zabijáckej elity rozhodne zapadne. Ženské zastúpenie v podaní rovnako neopozeranej Yvonne Strahovski je viac než príjemné. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný retro špionážny akčňák, ktorý najviac trpí tým, že vzhľadom na oldschool zápletku sa veľmi snaží prispôsobiť Stathamovi a jeho dej pôsobí ako oná povestná dejová niť, na ktoré sú navešané akčné scény. Stále ale ide o svižnú, relatívne komplikovane napísanú zábavu s nejakým tým ostrejším rypnutím si do britských praktík v rámci zahraničných "misií pre slobodu". Ide samozrejme iba o ropu a nejaká tá vražda navyše by mohla pomôcť biznisu. Takže tentokrát sa v tomto smere vynecháva USA, čo je fajn. Film je ale nakrútený tak, že si tú osemdesiatkovú atmosféru pomaly ani nevšimnete. Či je to klad, alebo zápor, záleží na divákovi. Ak film uvidíte dnes, tak už viete, kto je Yvonne Strahovski a preto vám jej úloha v deji nebude pripadať tak zbytočná, ako keď bola len "daľšia kráska vhodná pre vedľajšie úlohy". Najviac ma ale potešila prítomnosť "Mr. Eka". 70% ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (20)

  • Českou stopou ve filmu je Tatra 813, vyráběná v letech 1967 až 1982, která se ve filmu objevuje přibližně ve 20. minutě. (michalaj)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)
  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)

Reklama

Reklama