Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný, stárnoucí a životem již poněkud znuděný houslista Holger Brandt se z každého uměleckého turné vrací domů spíše jen ze setrvačnosti. Tím, že je stále na cestách, jeho láska manželce dávno vyprchala. V jeho životě se začne vše měnit, když hře na piano jeho dceru začne učit mladá Anita Hoffmanová. Holger rychle propadne jejímu kouzlu, stejně jako pochopí, že klavíristka má dostatek talentu, aby jej mohla provázet na budoucím turné... Roli Anity v romantickém příběhu ztvárnila později slavná herečka švédského původu Ingrid Bergmanová (známá ze snímků Casablanca, Komu zvoní hrana, Plynové lampy, Rozdvojená duše, Vražda v Orient Expresu). (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (11)

PKD 

všetky recenzie používateľa

Film je sice stejně průměrný, jako jeho šwédský orig., což mi jako filmovému lahůdkáři příjde dosti zajímavé, ale pro cinefily a skalní fanoušky Ingrid Bergmanové, toto znamenalo vstupní a z tohoto pohledu zásadní bod, její neuvěřitelné americké kariéry. Neoddiskutovatelný přínos Davida O. Selznicka, který (jak vím díky jisté knize) si s Bergmanovou dal opravdu práci, aby pak mohla dosáhnouti toho, čeho dosáhla. Proto mě již dávno baví, jeho vždy skromný řádek producenta. Nemylte se. Ten v tom má mnohem více, než jen ´´pouhou´´ produkci.;-) Ostatně to platí nejen u tohoto filmu. ()

hans500 

všetky recenzie používateľa

Dobrý romantický film, jenž má výhodu v tom že je velmi krátký, tudíž nemůže nudit. Na druhou stranu na krátké stopáži nemohl být až tak propracoaný, přesto má víceméně dobrý scénář, Leslie Howard je zde dost dobrý, ale především díky výborné Ingrid Bergman v jejím prvním americkém filmu, si Intermezzo ty 4* zaslouží. Jde o remake stejnojmenného švédského filmu z roku 1936 v němž také hrála Ingrid Bergman (stejnou roli). ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Je veľkou škodou, že tvorcovia neupustili od prehnanej melodramatickosti, ale i tak sa jedná o slušný príbeh vášnivej lásky mladej pianistky a husľového virtuóza. Ingrid Bergman začala postupne oslňovať vtedajšie publikum svojou prirodzenosťou, to ešte nikto netušil, že z nej vyrastá legenda filmového neba. ()

MarekT 

všetky recenzie používateľa

Co k tomu říct... Každý jsme nějak začínali, a Ingrid začínala právě tímto snímkem, který dle mě nestojí za moc jednak po příběhové stránce, a druhak po stránce hereckých výkonů, také ona sama se zde teprve rozehřívá. Samotný film hodnotím jednou hvězdou, druhou dávám za to, že to odstartovalo jednu velkou kariéru vrcholící mj. slavnou Casablancou. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $800,000║ Postavám citeľne chýba nejaká hĺbka a aj preto príbeh nevyznie tak dramaticky ako by mohol, rovnako tak niektoré scénky sú až moc zjednodušené na to aby priebeh bol úplne zrozumiteľný a diváka mohol viac vtiahnuť. Aspoň že Ingrid Bergman, keď už nič iné je vo svojej úlohe svojím vzhľadom kúzelná. /55%/ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (12)

  • Mužská rola koncertného huslistu Holgera Brandta bola postupne ponúknutá - Ronaldovi Colmanovi, Williamovi Powellovi a Charlesovi Boyerovi, zatiaľ do úlohy jeho milenky Anity Hoffmanové boli zvažované napríklad Merle Oberon, Paulette Goddard, Hedy Lamarr a Loretta Young. (classic)
  • Pôvodne bol režisérom pre film zvolený skúsený William Wyler, avšak po niekoľkých dňoch nakrúcania bol odvolaný alebo sám odstúpil, výklady sa rôznia a 5. júna ho nahradil Gregory Ratoff. Wyler na snímku podľa svojich slov pracoval približne šesť týždňov - podieľal sa na konzultáciach ohľadom scenára, výberu hudby alebo realizácii kamerových testov. S producentom Selznickom sa ale skoro dostal do konfliktu, ktorého príčinou mohlo byť pomalé pracovné tempo, neochota verne nasledovať pôvodnú švédsku verziu a snáď i neuspokojivé výsledky pri snímaní Ingrid Bergman. Medzi ďalších kandidátov na režiséra patrili napríklad Rouben Mamoulian, William Dieterle alebo Michael Curtiz. Oficiálnu ponuku údajne dostal i režisér švédskej verzie Gustaf Molander, ale z osobných dôvodov ju odmietol. (classic)
  • Vedľa úvodnej scény bola zvýšená miera pozornosti venovaná i detailným záberom Bergmanovej, ktoré sa mali vo filme vyskytovať v čo najhojnejšej miere. I v tomto prípade Selznick apeloval na Tolanda, aby volil také uhly kamery a vzorce svietenia, ktoré budú herečku prezentovať čo najatraktívnejšie - tak, aby publikum nemalo inú možnosť než ju prijať ako novú hviezdu: „Každý krásny záber, ktorý z nej dostaneme, znamená veľa peňazí v tržbách naviac.” (classic)

Reklama

Reklama