Reklama

Reklama

V službách zákona

(seriál)
Československo, 1983, 8x65-80 min

Scenár:

Ľudovít Filan

Hrajú:

Michal Dočolomanský, Peter Staník, Božidara Turzonovová, Anton Vaculík, Štefan Kožka, Vladimír Bartoň, Elo Romančík, Jiří Bartoška, Sylvia Turbová, Leopold Haverl, Kamila Magálová, Ján Kramár (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Televízne inscenácie detektívnych príbehov.
Jednotlivé prípady: 1.-Hra na kocúra - Hra na kocúra je prvým príbehom cyklu V službách zákona, v ktorom je zobrazená práca príslušníkov ZNB. V prvom príbehu sa sústreďuje dej okolo generačného problému medzi príslušníkmi VB. Vzniká tu konflikt medzi mladšou a staršou generáciou.
2.-Pekný Zoli - 
Druhý diel voľného cyklu kriminálnych príbehov - V službách zákona - zobrazuje prácu kriminalistov v zložitých podmienkach - v atmosfére strachu, ktorý doľahol na mesto. V rýchlom časovom slede sa vyskytlo niekoľko vrážd so sexuálnym motívom. Vrah zanechal iba málo stôp. Sú obavy, že budú ďalšie obete.
3.-Štart za ilúziou - 
V treťom príbehu cyklu V službách zákona príslušníci VB riešia prípady krádeží áut, ktoré sa strácajú bez stopy. Vyšetrovanie odhalí profesionálnu skupinu zlodejov s vysokým stupňom spoločenskej nebezpečnosti.
4.-V kruhu -
Detektívny príbeh, ktorého dej sa odohráva na veľkej stavbe, kde došlo k záhadnej smrti mladej žeriavničky, ženy voľnejších mravov.
5.-Kvapká valorón -
Kriminalisti tentoraz objasňujú príčinu úmrtia, ktoré na prvý pohľad vyzerá ako predávkovanie liekom.
6.-Vlak bez staníc -
Kriminálka rieši prípad obchodovania s drogami.
7.-Po vlastných stopách - 
Prípad alkoholika a vyšetrovanie záhadnej vraždy v prostredí návrhárov umeleckého skla.
8.-Kleptomanka -
Posledný príbeh zo série. (RTVS)

(viac)

Recenzie (18)

Gekacuk 

všetky recenzie používateľa

Příběh Šance – zmatená, překombinovaná detektivka. Vašáryová a Dočolomanský to nezachránili. Jamrich a Durdík si zahráli trapné postavy. Haverl se svou zálibou česat si pleš působil vyšinutě. Nevím, proč chtěla spáchat zdravotní sestra sebevraždu. Kdyby chtěla sochařka Vašáryová na sebe upoutat pozornost výbuchem v ateliéru v dnešní „době Blesků a Chvilek pro tebe“, to bych ještě pochopil. Ale v době minulé mi to připadá jako hodně přitažené za vlasy. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

1. díl - Na svou dobu poměrně koukatelný detektivní příběh se zajímavými momenty, pěkně zahraný, i když z větší části díky staromilství, 55%. 2.díl - Evidentně točené jiným režisérem, nezvládnuté, zachybované a dle mého ne vinou scénáře, působí místy až směšně, 20%. 3.díl - Ponadstavovaný, zoufalý příběh lehce schizofrenního švorcáka, motajícího se životem, který poněkud popírá ono omílané klišé, že za socialismu byly peníze, ale nebylo je za co utratit. 45%. 4. díl - Zmatené, slepenec postav spojených společným neštěstím, 35%. 5. díl - Zatím asi nejlepší díl, ani ne tak obsahem či příběhem, ale tím, že je v něm nejméně hloupostí. 55%. 6. díl - Nejen z dnešního pohledu hodně naivní až hloupoučké, asi zase točil ten horší režisér. 30%. 7. díl - Opět slabé, navíc kořeněné buržuazní pavědou, hypnózou, což ve spojení s borovičkou mělo fakt grády. 30%. 8. díl - ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Súdruhovia VB vyšetrujú pomerne zaujímavé prípady a seriál sa snaží priblížiť ich prácu divákovi v štýle o niečo novších kriminálok. Až na občasné frázy pri poradách je to celkom pozerateľné aj dnes. Veci pomáha dobré obsadenie, Dočolomanský ako priekopník novátorských metód vyšetrovania, Turbová ako sympatická koronerka, a ďalší. ---- 2. Pekný Zoli: **** Kovár už3 od začiatku s podozrivým pohľadom a správaním, dobrý rozjazd, ale trochu slabší záver. Osobná rovina príbehu kriminalistov je veĺmi fajn a pridáva jednu hviezdu. Štart za ilúziou: *** Banda nebezpečných autičkárov kradne žigulíky a západné autá, pričom jeden na to ide aj cez citové oblasti k naivnej vdove. Obsadenie už nie je také špičkové a naháňačky škoodoviek, hoci aj po schodoch, už dnes neohúria. Ústrední kiminalisti sú tu za úplných blbcov a vytočí ich až krádež sanitky. Vlak bez staníc: *** Drogy sú zlé, áno? Práca súdruhov VB tu nestála za veľa ani po filmovej stránke, ale Hryc ako drogový boss bol bezchybný a tiež to otvorené pichanie do žíl by sa dnes už nemohlo takto natočiť. ()

PatoP 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál nebol vysielaný 20 rokov po látkovej revolúcii, za posledných 10 rokov sa objavil na obrazovkách už štyri krát. Asi ho niekto náhodne objavil v archíve RTVS. Samozrejme, že český pitaval či Major Zeman sú na oveľa vyššej úrovni, nakoniec vidieť to aj na filmovom materiáli, no i tak sa jedná o slušné kriminálky, na ktoré sa dá bez problémov pozerať aj dnes. Smutné na celom seriáli je, že napriek nie jeho vysokému veku, už pomaly nikto z hlavných protagonistov nie je medzi živými. ()

Eire 

všetky recenzie používateľa

.... Haverl se svou zálibou česat si pleš působil vyšinutě. Nevím, proč chtěla spáchat zdravotní sestra sebevraždu.......... ---------------koniec CITACE--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- BANIK pico, BANIK pico,: eF Ceee Bee.... Ani ja by som to lepsie nanapisal ako tento UZIVATEL... (citacie z uvodu) 2** za ** kozy z casti PEKNY (vobec nebol fesak) UCHYL ZOLI.... :-DDD socialisticka BANIK pico Kriminalka... :-( .............60 percent za SRANDU VB. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama