Reklama

Reklama

Epizódy(26)

Obsahy(1)

Počas prvého tréningu sa jedna z najnovších bojových lodí Japanese Self-Defense Force (JSDF) Mirai dostane do neočakávanej magnetickej búrky, ktorá vyradí jej navigačné systémy. O pár minút sa všetko zdanlivo vráti do normálu, avšak posádka s hrôzou zistí, že sa premiestnili v čase do roku 1942, priamo do centra II. svetovej vojny a bitky o Midway.
Rozhodnú sa nezasahovať do histórie a pokúsia sa vrátiť späť. No keď nájdu v mori lietadlo nadporučíka Kusaka Takumiho, inštinkt chrániť ľudské životy je silnejší. Zmenia však priebeh vojny a dejín na nepoznanie. (Aluminium)

(viac)

Recenzie (3)

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Zatraceně silná odpověď na Tajemnou záři nad Pacifikem... Ale ne, nejde ani trochu o legrácku nebo honění si trika, jak má teď Japonsko vybavenou armádu (teda Sebeobranu). Akce se jen nenaznačí a nevycouvá se bezradně z příběhu. Postupně se nám dostává během realistické zápletky při jediné scifi premise solidních interpretací japonských názorů za války. Reálie a data jsou velmi přesné, ale hlavně ti, kteří neznali, dostanou souvislosti, proč se co dělo, jaké byly nálady mezi velením pro válku a proti válce. A rozhodnutí jednotlivců neuvěřitelně domyšlená... Pro zájemce o historii vojenství neocenitelné. A možná i pro sociology a psychology. ... jo a kdybyste někdo nepochopil můj subjektivní dojem... to bylo tak dobré, že jsem místy zapomínal dýchat. ()

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Asi každého hneď napadne porovnanie s Tajomnou žiarou nad Pacificom.Tentokrát to je ale japonský torpédoborec, plný pacifistov. Skutočne, otázka ceny života sa rieši v každej druhej scéne a Mirai svoje zbrane využíva 100% na ochranu životov oboch strán. V žánri to "dráma" je plne na mieste. Nečakajte žiadny (japonský, nevkusný) humor, námorníci vypadajú ako námorníci, žiadni typicky anime-nastajlovaní mladíci atď. Dialógy aj celý seriál sa vedie na čisto dospelej úrovni. Nestrebalo by zmeniť ani čiarku a v kľude by mohli spraviť hraný seriál. Psychológia a pohľady na vojnu, historické postavy a politika, životy Japoncov a Američanov, tieto všetky aspekty sú výborne brané z terajšej aj vtedajšej perspektívy. V tejto rovinne skutočne inteligentná záležitosť. Technický aspekt tiež na dobrej úrovni, postupy a technológie sú pomerne presné. Stret moderného plavidla a vojnových strojov 2. sv. je ukázaný skvelo a tá tajomnosť, ktorú Mirai okolo seba vytvára, je slastná. Akurát, irituje trochu scéna, kde CIWS Phalanx nerozobere (pre potreby príbehu) na prvosúčiastky "kamikadze" SBDčko. ()

enevy 

všetky recenzie používateľa

Moře je moře. Na souši to už tak moc nefunguje. Avšak alfa omega je to dilema národa největšího pacifisty, jejž má toto zapsáno i v tzv. Mírové ústavě obrany. Konec autoři udělali na silném butterfly efektu (trochu jinak než v manze v daném dílu). Ale pokud nemá být pokračování proč ne. Kdo chce však více, nechť šáhne po manze. ()

Reklama

Reklama