Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Halloween (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ako jedna z mála prežiť zabíjanie vraha s maskou Michaela Myerse. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenovskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v dome plnom dômyselných pascí, zúfalo si nerozumie s dcérou (Judy Greer), ktorá ju kvôli tejto posadnutosti považuje za blázna, a veľmi ťažko si hľadá aj cestu k dospievajúcej vnučke. To všetko aj napriek tomu, že Myers prežíva v jednej z najprísnejšie strážených psychiatrických liečební a možnosť jeho úteku je len teoretická. Blíži sa však Halloween a všetky Lauriine obavy sa rázom zhmotnia po havárii autobusu, ktorý prevážal nebezpečných psychiatrických pacientov do nového ústavu. Niektorým z nich sa podarilo utiecť. Michael Myers bol medzi nimi a svojej nezdravej fixácie na Lauriu sa nezbavil. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (632)

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Nekompromisný, temný a dostatočne drsný výlet Michaela Myersa do Haddonfieldu. Veľa sa za 40 rokov nezmenilo. Na hlave L. Strode pribudli nejaké šediny, naopak z hlavy Myersa čo to popadalo. Ale k deju. Boogeyman ako vo filme zaznie, sa dostane z väzenia preč a konečne chce dokončiť čo začal. Green/McBride ignorujú všetky diely a nadväzuje sa priamo na kultový prvý diel. Iné pravidlá sa nemenia a dostaneme Halloween v šate pôvodného filmu. To znamená, pekne atmosférické pokračovanie a zároveň akýsi poloremake. Plno skrytých odkazov na Carpenterov film, skoro rovnaké či niekedy reverzné scény (ladenie policajného vysielania v aute, pád z okna domu a následne zmiznutie). Fanúšik si to užije a potešia ho tieto veci. A to je možno zápor filmu, nie je až tak prístupný bežnému divákovi. Ide o poctu originálu a teda pre lepšie užitie je potrebná znalosť prvého dielu. Atmosféra starých filmov od prvej minúty, v závere dokonalé napätie a poctivý slasher. Dobrý horor stále existuje a nový Halloween je toho dôkazom. Mňa zamrzelo málo originality a niečo výnimočné, čo by dodalo filmu plný počet. PS: Hudba je vrchol. RECENZIA ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $159,342,015║Tržby Celosvetovo $255,614,941▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,221,065║ Tržby za predaj DVD v USA $10,467,887║ Zas sme dobre drúzgli na papuľu. To ako tvorcovia myslia vážne, túto sebaparódiu bez kúska dobrého napätia. Po celý čas to prehráva, nedokáže uchopiť tému. David Gordon Green je neschopák, čo už nejeden krát presvedčivo predviedol, raz sa mu čosi málo podarilo zbúchať(Joe) ale ináč dostať dôveru a natočiť podobne zbytočnú samoúčelnú sucharinu ako od Zombieho to chce teda žalúdok. Herci hrajú strašne alebo lepšie povedané úplne tápajú vo svojich úlohách, skôr to pripomenie úroveň paródie ako je Scary Movie. Jedine čo tu je zaujímavé je hudobný motív ale naokolo nič konzistentné, márne som čakal či sa to na niečom chytí a začne odrazu fungovať aspoň sporadicky, márna snaha, strata času. Záver to úplne priklincuje. Pekne to dodrbkali. /25%/ ()

Reklama

Psema 

všetky recenzie používateľa

Škoda plnotučných žánrových klišátek, oslých můstků v logistice a absence logiky u (záměrně?) mužských postav. Starý dobrý Johnny C. totiž pumpuje do Michaela neředěnou soundtrackovou infuzi, Jamie si s chutí ohlídala scream queen korunku a Green má hned několik výborných nápadů (nejen u killů), za které si stojí za to tenhle návrat domů užít. H20 nicméně bavila víc a i obrat kořisti v lovce byl u ní divácky orgasmičtější. 7/10 ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Posedlé staré bábě nikdo nevěří, ani její blízcí. Několik dekád cvičí střelbu, opevňuje dům za pomoci architekta Kevina McCallistera a v tajném sklepě má krom zásob i arzenál zbraní. Dobře totiž ví, že model T-800 Myers už nebude dlouho bavit hrát dámu na dvoře blázince a Sarah Connor musí být připravená.. Pocta v hlubokém úklonu, které sluší vyzrálí herci (Curtis, Patton) i stupňující se slasherový tlak, nicméně natahovaný judgment day v Lauřině domě potvrdil, že dostat se v daném žánru přes hodinu a půl je málokdy produktivní. Píchněte mě kuchyňským nožem, vymlaťte mi zuby a vysypejte je na podlahu záchodů benzinky, nebo si mě mučte dýňovou polévkou, ale stejně tady zase funguje nejlíp to, co drželo nad vodou přeceňovaného otce série. Carpenterovy synťáky.. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

David Gordon Green režisér skvělé komedie Travičky Zelené a Prince a Pruďase vzdává poctu a navazuje na Halloweenskou klasiku ze 78 a John Carpenter si myslím nemůže být uražen. Musím sice podotknout, že původní Halloween nepatří mezi mé oblíbené filmy a víceméně se stal kultovní záležitostí jen proto, že v té době byl první a tedy pro lidi šokující, jako slasher kvůli absenci krve a málo mordů u mne neustál, ale s verzí 2018 jsem nadmíru spokojen. Michael Myers řádí více než kdykoliv jindy a jeho práci je rozhodně příjemné sledovat. Oběťí padne poměrně dost, krví se nešetří a objeví se i velmi hezké explicitní scény( Rozšláplá hlava nejspíš vede), ale zase se nejedná o nic, co by běžný divák nestrávil. Na nostalgii hezky brnká původní soundtrack a velmi se mi líbil i ten nový,což se vzájemně skvěle doplňuje. Atmosféra je povedená, především finále v baráku je vygradováno tak, že jsem chvílemi nedýchal a ticho v sále při napráskaném kině bylo k neuvěření. Herecky také velmi slušné v čele s Jamie Lee Curtis, která na své staré kolena je poměrně fyzicky zdatná a ve zbraňích se vyzná. Potěší i role mladého černouška, který na pár minut uvolní temnou atmosféru humorem. Mínusem pro mne byl pomalejší rozjezd ( Než Michael uteče z blázince je to trošku nezáživné) a také absence Tities, kterých bylo v původním požehnaně žel zde se mihnou jednou v sekundovém záběru. Ve výsledku tedy spokojenost a určitě nejlepší Halloween ( Sorry Zombie i Carpentere) a samozřejmě další zlatá letošní trefa vedle Hereditary a Quiet Place. 80% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (32)

  • Keď sa Allyson (Andi Matichak) na začiatku prechádza so svojimi priateľmi, Dave (Miles Robbins) hovorí, že jej rodina by mala na Halloween postaviť vianočný stromček. Keď Laurie (Jamie Lee Curtis) a polícia prídu na halloweensku noc do domu jej dcéry, aby ich odviedli do bezpečia, Karen (Judy Greer) má na sebe vianočný sveter. (Zeker)
  • Všetky policajné vozidlá majú označenie Warren County. Je to miesto, kde sa nachádza University of Kentucky, na ktorej John Carpenter študoval. (WalterIK7)
  • Film vydělal 253 milionů amerických dolarů, což jej v roce 2018 učinilo nejúspěšnějším dílem série i nejúspěšnějším slasherem vůbec. (Duoscop)

Súvisiace novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (viac)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (viac)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (viac)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (viac)

Reklama

Reklama