Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(viac)

Recenzie (76)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, líbilo se. Slušná polovina dvoudílného španělského projektu, ve kterém se naposledy můžeme setkat s Paulem Naschym. Je pravda, že nadpřirozená nebo jiná hororová linie dala přednost spíše tragické lásce dvou hlavních postav, ale pořád si to zachovalo slušnou atmosféru a trochu tuctový příběh, i přes svou přímočarost, mě dokázal udržet v pozoru. Herci totiž nejsou žádný polena, hudba taky odvedla kus prácičky a to se týká i maskérů, kteří nám představili seschlejšího bráchu samotnýho Voldemorta. Fajn je také setkání s několika legendárními postavami, mezi nimiž vyčuhuje především Bram Stoker, otec Draculy. Každopádně na druhou část se těšim hodně, jelikož slibuje o dost lepší zábavu. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Cítil som, že to až taká sláva nebude a veru ani nebola. Je to strašne ukecané, nudné a bez dramatických momentov, hádam len okrem konca. Aspoň ten za niečo stál, tých niekoľko posledných minút bolo dobre využitých. Ten obrad a všetko čo sa dialo po nom bolo vynikajúco temne i s tým oživením Voldemorta. Ten sa vydaril, len škoda, že neprišiel aspoň o hodinu skôr. Mohlo to vyzerať oveľa svižnejšie , zaujímavejšie a hádam i krvavejšie. Ale nestalo sa tak. Myslel som, že tu bude aspoň veľa atmosféry, ale veľmi som sa mýlil, tej tu bolo pomenej. Idem na dvojku i keď sa mi do toho už nejako nechce ísť. Slabé 3*. ()

Reklama

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Komu vyhovuje žánrové kríženie tak tento film mu určite ulahodí. Zo začiatku trochu horor (mal som malé podozrenie, že sa prešmykne až do exploitationu), potom romantická dráma a na koniec nadprirodzený horor. To že bude dvojka je viac než jasné, no dúfajme, že viac hororová, lebo koniec nám prisľúbil pekné pokračovanie. Vlastne celý film stojí na konci. Ten je naozaj majstrovsky natočený, kamera, hudba, jedno s druhým. Efektov tu veľa nie je, ale tých pár je tiež na špičkovej úrovni. Páčilo sa obsadenie postáv (ich herecké výkony samozrejme) a dobre stvárnená doba. Nuž táto hororová séria má určte svoj nápad, len nech to niečim nepokazí v ďalších dieloch... 90%. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Fúha, Aleister Crowley, veľký hráč života vstúpil do príbehu. Navyše spôsobom, ktorý je pre neho typický - odzadu, zdanlivo nenápadne, ale pritom s neskutočne obrovskými plánmi. Podotýkam, plánmi v oblasti čiar, kúziel a mágie, nie ambicióznych mocenských plánov. Dej začína v súčasnosti. Spočíva v potrebe ocenenia interiérov zaprášenej nehnuteľnosti. Oceňovatelia vzácnych kusov zaprášených v herbergu starých usadlostí miznú jeden po druhom. No a tým druhým zmiznutým je mladá žena, ktorá sa dozvedá históriu domu. A v nej sa vynára mohutný plešivý mág AC. A ďalej? Ďalej je to len príbeh. Fajný. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Značná inšpirácia H.P. Lovecraftom. __ Aj keď hodnotím "iba" tromi hviezdami, môžem vás uistiť, že sa mi La Herencia Valdemar veľmi páčil. Predsa len Bram Stoker (mrk), Aleister Crowley (mrk mrk) a Absinth (mrk mrk mrk)? To je vražedne zaujímavá kombinácia! Film vlastní pomerne kvalitnú atmosféru a hlavne.. ako raz povedal jeden užívateľ. "Člověk je vděčný za každou adaptaci, že? I třeba za nepovedenou, hlavně když v ní bude něco z H.P.L. Stejně to mám se Stephenem Kingem - filmy podle něho se málokdy povedou, ale i tak mě zajímá každý nový." Takže asi len toľko k tomu. Som pekelne zvedavý ako sa "predstaví" ďalšia časť. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (5)

  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)

Reklama

Reklama