Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomické rozprávanie o "objatí" po ktorom túžia všetky postavy, najmä sociológ Oskar, nerozhodný smoliar, ktorého každodenné bizardné stretnutia so starými ľuďmi v domovoch privádzajú k pocitom márnosti, prázdnoty a straty životnej energie, ktoré ho utvrdzujú v odmietaní priviesť dieťa do tohto nezmyselného sveta. Manželkina túžba po materstve však narastá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (7)

majo25 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade nechápem zámer obsadiť v slovenskom televíznom filme Čechov a potom ich predabovať. Hlávná vec, že sa vo filme hovorí slovensky i česky. Trápne sú potom scény, v ktorých český herec hovoriaci po slovensky hovorí s Čechmi hovoriaci svojou materčinou. Režisérska či scenáristická absurdita, a divím sa, že ju niekto v procese tvorby nezatrhol. Inak ma postavy veľmi nebavili, ich svojrázne chovania sú cez, menej známi až úplne neznámi herci sú iba béčkoví a slabší namet (viaznúce vzťahy) nemajú šancu ťahať. A aby toho nebolo málo, kopa scén obsahuje rušivé elementy. Až na pár nahotiniek a dobrému hudobnému lightmotívu absentujú nejaké klady a hlavne hybnejší príbeh. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Režisér Miloslav Luther sa tesne po revolúcii špecializoval na obdobie z konca totality a šlo mu to celkom dobre. Tento film o sociológovi inšpirovaný a napísaný skutočným sociológom nie je výnimkou a je tu zvláštne nízko hodnotený. Pritom sa tu citlivo spájajú rôznorodé motívy ako staroba, túžba po deťoch, policajný štát alebo nevera a občas to prechádza až do obrazov starého sveta. Postavy a ich dialógy sú prirodzené a nakoniec som si zvykol aj na slovenský dabing pár českých hercov. –––– Dopsána je kniha tvého žití, na stránku poslední dej datum, podepiš a pojď. Dožilas..., musíš jít. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Miloslav Luther /Svedek Umirajiciho casu/ natocil nudny a dost podpriemerny film. Ceskoslovensko sa roku 1991 uz vymanilo z komunistickej totality a nastali casy demokracie, ale film to vobec nereflektuje, co je vyrazna chyba. Vaclav Vydra /Kamenak 1 - 4/ tu podava len slaby vykon a Veronika Zilkova /Babovresky 1 - 3/ tiez nic moc. 30 % ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Sobotišti, Bratislave, Kamennom mlyne a Košatkách. (dyfur)

Reklama

Reklama