Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia o jednom omyle, láske a večnej vojne medzi mužmi a ženami. Nezabudnuteľný Spencer Tracy a famózna Katharine Hepburnová ako dvaja (ne)priatelia na život a na smrť. Veľmi schopný a výkonný expert na počítače a automatizáciu Richard Sumner (SPENCER TRACY), ktorého znalosti v oblasti ženskej psychiky sú naopak veľmi nedostatočné. A práve ženy mu osud postaví do cesty, najmä výrečnú Bunny Watsonovú (KATHARINE HEPBURNOVÁ), ktorá pracuje ako vedúca výskumného oddelenia jednej veľkej televíznej siete. Bunny sa totiž obáva, že Richardovým úmyslom je nahradiť celé jej oddelenie výkonným počítačom menom Emma, a pretože by tak prišla o prácu nielen ona, ale aj rad jej spolupracovníčok, rozhodne sa konať. Rázna argumentácia a počiatočné nepriateľstvo však majú celkom iný výsledok, ako pôvodne dvaja protivníci zamýšľali... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (28)

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv přesně takového vyšeptalého rozuzlení jsem se bál, jako komedie o souboji (bohužel) milostného trojúhelníku film obstojí. Spencer byl prostě skvělý, takže i dávno už uvadající uschlá Katharine vedle něj docela okřála. Chválím moc pěkný dabing ČT (2014!), Jiří Štěpnička se mi na Tracyho zpočátu příliš nezdál, je ale fakt, že už zestárl natolik, že se hlasově prostě hodí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Je citlivá. Když je frustrovaná, může jí vybuchnout celý magnetický okruh." Tak to je vynikající milostný čtyřúhelník mezi Bunny, Richardem, Mikem a počítačem. Mě samozřejmě nejvíc bavil Richard se svými měřičskými schopnostmi, znalostí jmen všech Santových sobů (Šmudla, Kejchal apod.), skvěle interpretovanými dopisy s modelkou i hrou na bonga. Bunny mne zase zaujala velikostí svého harddisku, "logickým" myšlením a zejména soubojem svého mozku s pamětí počítače. Na informačním oddělení jsem se zkrátka skvěle pobavil a až mi jednou strejda Google neodpoví na můj dotaz, tak vím, kam mám zavolat. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Dostavil sa u mňa určitý pocit sklamania a nudy zapríčinené hádam českým dabingom,nič v zlom,ale som zvyknutý pozerať velikánov Hepburn/Tracy v originálnom znení,ale nie je to len dabingom,ale samotnými hercami,ktorí boli zohratí oveľa lepšie,s nasadením,s humorom...Len zastávka je inde... KATHARINE HEPBURN a SPENCER TRACY sú pre mňa extrémne dôležití velikáni herectva,ktorých mám uvedených v rebríčku.Škoda potenciál sa využil zhruba do polovice,tri hviezdičky,čo som si myslel,že na začiatku do konca budem schopný udeliť plný počet,ale nemôžem takto hodnotiť,lebo by som klamal samého seba... Môže Stroj nahradiť ľudský faktor?Pravdaže v súčastnosti áno,ale pred 57 rokmi príchodom inžiniera Richarda Sumnera do výskumného oddelenia,v ktorom pracuje vedúca Bunny Watson+samozrejme príťažlivé asistentky.Rich najprv pozoruje pracovisko,aby im nepovedal,čo sa chystá,aby onedlho vystriedala pracovníčky jedna veľká mašina,ktorá by mala vedieť odpovede na všetky otázky?Bunny je žena,ktorej chýba vyššie sebavedomie,lebo je pohotová ihneď ako zavolá Mike Cutler,ktorý ju využíva ako„starý kabát,ktorý visí v skrini”,tak vždy je celá bez seba,postupne začne prichádzať,že Mike nebude pre ňu ten pravý,bude mať konverzácie na streche o počtoch a pamäti,to je úsmevná scéna z filmu.Ale nie s Mikeom,ale s ING,s ktorým si nepadne do sympatii,postupne sa veci a udalosti začnú meniť iným smerom...Vzniká zaujímavý film,ktorý kazí nedostatok tvorivých nápadov,t.j scenár je taký predvídateľný,že by sa nedal ošudiť ani malý škôlkár,ale inak sledovať dvojicu Hepburn a Tracy je vskutku zábava. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Predstava, ako budú počítače pomáhať ľuďom, bola v roku 1957 s príchodom prvých sálových počítačov zábavná, a až v posledných pár rokoch sa dokáže komunikácia s nimi v ľudskom jazyku napĺňať. Strach, že počítače nahradia ľudí je vo filme vystihnutý, ale ako vieme, netreba sa báť, každý počítač potrebuje obsluhu a úradníkov je „potrebných“ stále viac. Čo v tej firme okrem zábavy robili, mi zostalo záhadou. Film v štýle konverzačnej komédie, kde sa až príliš veľa kecá, mi najviac pripomínal Priateľov, len so starším osadenstvom, ale veľmi podobným druhom humoru. Dalo sa to pozerať aj po toľkých rokoch, ale radšej iba jedným očkom, ako večernú zábavu by som to nezvolil. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

S duem Tracy/Hepburnová jsem už pár komedií viděl, většinou však z dob kdy byli oba ještě relativně mladí. A musím uznat, že v těch starších filmech to mezi nimi jiskřilo trošku více, zatímco Žena která všechno ví mi přišla tak trošku o ničem. Jistě dialogy jsou skvělé (parádní "test" na střeše), celkem mě bavilo že čtveřice hrdinek pracuje v takovém předchůdci google či wikipedie, kam si lidi volají o nejrůznější, většinou naprosto ujeté informace. Jenže kromě toho, že se Hepburnová sbližuje s Tracym a odhodlává opustit nezajímajícího se milence se nic nedělo. Na nadprůměr to ovšem vytahuje druhá půlka s vánoční párty a hlavně finále, kde se objeví megalomanský počítač a rázem se z toho stává pomalu sci-fi komedie. Vyústění ve stylu českého "Hodíme se k sobě miláčku" mě potěšilo a zvedlo hodnocení na 4*. Komedie roku 1957. ()

Galéria (33)

Reklama

Reklama