Reklama

Reklama

Dievča, ktoré koplo do osieho hniezda

  • Česko Dívka, která kopla do vosího hnízda (viac)
Trailer

VOD (1)

Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Zásadní komplikací je ale kulka, která jí uvízla v hlavě. Lizbeth leží pod přísným dozorem na jednotce intenzivní péče s nepatrnou šancí na uzdravení. Pokud se jí to povede, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Už tak bezvýchodnou situaci ještě vyhrocuje jiný pacient, který leží ve stejné nemocnici - její vlastní otec Alexander Zalaščenko, který se chce své dcery jednou provždy zbavit. Lisbeth totiž znamená nebezpečí pro něj i pro “Sekci” – nelegální skupinu uvnitř tajné policie, která mimo jiné odpovídá za to, že tenhle bývalý agent sovětské výzvědné služby zůstane i nadále v utajení... Novinář Michael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti a požádá svoji sestru advokátku, aby Lisbeth u soudu zastupovala. Pokud přežije, bude muset s její pomocí prokázat svou nevinu a přimět soud a veřejnost, aby uvěřili jejímu neuvěřitelnému příběhu, v němž figuruje řada významných lidí, kteří se dopouštěli nebo alespoň tolerovali bezprecedentní násilí vůči bezbranným spoluobčanům ve snaze udržet se u moci. V souvislosti se soudem proti Lisbeth chystá nakladatelství Millennium zvláštní číslo, které má odhalit totožnost těchto lidí a jejich napojení na “Sekci”. Ta má ale dost prostředků a metod na to, aby tenhle „požár“ uhasila, ještě než se doopravdy rozhoří. Stačí umlčet Lisbeth a pisálka Blomkvista. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (540)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Závěrečný díl je trošku průser. První díl byl skvělou detektivkou, druhý díl nabídl řadu solidních scén a pátralo se v minulosti hlavní postavy. Třetí díl nabízí jen soudní proces a závěrečný střet. A to má prosím pěkně přes 140 minut. Hrubě nevydařené a vysoké hodnocení, které tady razí do očí vůbec nechápu. Úroveň dílů šla hodně z kopce a v podstatě se z toho nakonec stal televizní film. 40% ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Zhrniem to tuto, pretože nemám sílu rozpisovať každý "super diel"... ide o to, že ultra múdre dievča, emancipované, empatické, obzvlášť prirodzene rozvážne chápe, že tatko by nemal ubližovať mame aáa preto ho naučí inteligentným spôsobom "moresom". Tatko je vysoký hodnostár a preto systém sa o jeho dcérku postará se vším všudy (tzv. all inclusive). Z malého dievčatka sa stáva nekompromisný bojovník za ľudské práva a ako inak väzme osud pevne do rúk. Krásna mladá slečna, ktorá si potrpí na všeobecný rozhľad si nájde spoločníka (postarší pán, náhrada otca) aby mohli spolu bojovať proti skazenému systému, ktorý potrebuje napraviť. Ako inak všetko pod taktovkou Hercula Poirota... o tom to celé je... množstvo zápletiek, príbehov ľudí... úžasne. Ako celok 6/10 ()

Reklama

nunka 

všetky recenzie používateľa

To najlepšie a najnapínavejšie ponúkla prvá časť trilógie a ten zostatok napätia a príbehu si spravodlivo rozdelila dvojka a trojka. Lisbeth Salanderová si poriadne kopla do osieho hniezda, znova v nej ožíva rebélia a krehkosť zároveň a "jej príbeh" sa treťou časťou pútavo končí. Napätie je síce neporovnateľne iné, v porovnaní s prvým dielom ide na pol plynu, avšak skompletizovaná mozaika krimi príbehu je elegantne dotiahnutá ( výborná scénka v súdnej sieni). ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mierne nadpriemerná kriminálka, ale o to v tomto prípade až tak nejde. Dôležité je upozornenie na zneužívanie psychiatrie a štátnej vyšetrovacej a dohliadacej mašinérie. Takéto svojvôle sa diali nielen v sovietskom bloku za účelom eliminácie politických oponentov boľševického režimu. Podobné prípady sa dejú aj dnes - ide napríklad o vyhlásenie nesvojprávnosti nad človekom, ktorý bohatým príbuzným prekáža ako potencionálny dedič. Známe sú aj prípady dočasnej nespôsobilosti slúžiace ako akési krycie alibi pre spáchané zločiny. Namiesto niekoľkoročného väzenia ich páchateľov čaká len pár týždňový rehabilitačný pobyt na psychiatrii po dohode so šéfprimárom. Ďalšie prípady obťažujúcich staručkých príbuzných, ktorí sa znesvojprávnia aby sa rodina nemusela starať, nepohodlných svedkov rodinných čachrov-machrov a podobne je viacero. O tom, že nejde len o vycucance z prsta poukazujú konkrétne odhalené prípady, knižná predloha tohto filmu vychádzajúca z reportážnych káuz a v našom prostredí napr. kniha Dominika Dána, opisujúca podobné praktiky aj v období po roku 1989. Ukazuje sa tak, že ani zdanlivo nedotknuteľné odborné posudky súdnych znalcov nemusia byť hodnoverné a ich obsah je (ako dnes skoro všetko) len otázkou vhodnej ceny. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Tady už krimi nepřipomíná téměř nic, zato společenský osten ještě více píchá v citlivých tématech a soudní drama si, pokud ho máte rádi stejně, jako já, užijete beze zbytku. Myslím, že Larsson předběhl svou dobu - zobrazil muže, kteří nenávidí nejen ženy a myslí si, že si můžou vše dovolit, daleko dříve, než toto téma začalo být celosvětově aktuální. Do toho nějaká ta konspirace, tajné skupiny a je vymalováno. Škoda, že autor Millénium nedopsal, chystám se podívat i na pokračování, ale nejsem si jist, že mě bude tak perfektně bavit a zajímat, jako první tři části. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (6)

  • Roli Gullberga ztvárnil Hans Alferdson, otec režiséra Daniela Alfredsona. (oje)
  • Natáčelo se ve Stockholmu a Göteborgu. (Cheeker)
  • Lisbeth (Noomi Rapace) používá telefon Sony Ericsson Xperia X1. (Cheeker)

Súvisiace novinky

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

13.10.2013

Stalo se to doopravdy. V roce 1983 byl několika muži unesen majitel nizozemského pivního impéria Freddy Heineken. Na svobodu se vrátil až po vyplacení rekordního výkupného v hodnotě asi 50 milionů… (viac)

Reklama

Reklama